כמה הערות בנושא המחיר והטחינה
הנה דברים שכתבתי כאן באחד העמודים הקודמים (26/2/02): "מדוע מטחנת קפה מבוססת דיסקים שעולה בחו"ל $30 עולה בארץ 400 ש"ח? אני מדבר על ה-The Burr Grinder Delux של Hearthware שעולה בארץ קרוב ל-400 ש"ח (זאת אחרי אחרי "הנחה של 20%", ועם בונוס של משלוח חינם...). האם יכול להיות שהמכס על מטחנות קפה כל כך גבוה? אותה מטחנה בדיוק עולה
באתר היצרן $39 (כ-180 ש"ח)
ומטחנה שנראית זהה לחלוטין (אבל עם תווית אחרת) עולה באמאזון $30 (כ-140 ש"ח). קצת מוזר שהמטחנה הזאת יקרה משמעותית ממחירה בחו"ל ולעומת זאת, הסוליס היוקרתית דווקא זולה יותר בארץ. פני הדברים הם שעבור מטחנה כמו הסוליס שעולה בחו"ל פי-3 מה-Hearthware, צריך לשלם בארץ רק עוד 120 ש"ח" לגבי איכות הטחינה, קשה לי להגיב מכיוון שלא ניסיתי אותה, אבל ישנן מספר עובדות שמעוררות אצלי ספקות: 1. אין זכר למטחנה הזאת באף אחד מאתרי הקפה ברשת, ולכן גם לא ניתן למצוא ביקורות עליה. 2. אין שום הודעות או דיונים על המטחנה הזאת גם בקבוצות הדיון של Usenet. 3. מטחנות דיסקים אחרות בטווח המחיר שלה מקבלות ביקורות איומות, במיוחד מאלה שרכשו אותן בשביל להכין קפה אספרסו. האם במקרה של ה-Hearthware "יש ארוחות חינם"? אולי אם הן היו נמכרות ב-$39, אבל בוודאי שלא במחיר במחיר שבו הן נמכרות בארץ. חשוב לי לציין שאין כאן שום דבר אישי נגד אמיגו, אני דווקא בעד יבוא של ציוד לקפה. אבל יחס המחירים מול שאר העולם צריך להיות דומה לזה של מטחנות אחרות - הווה אומר
מחיר זהה או זול יותר למחיר בחו"ל. אם סוליס, Starbucks ודלונגי יכולים, גם אמיגו\Hearthware יכול.