מכונה לטחינת קפה

• פותח הנושא dda
  • פורסם בתאריך

dda

New member
מכונה לטחינת קפה

שלום, אני מעוניין לרכוש מכונה לטחינת קפה, למרות שעקבתי אחרי השאלות הקודמות לא הצלחתי להבין מהי המכונה המומלצת ביותר. starbucks brista , זו שמוכרים בסטארבקס, או זו שמוכרים באמיגו. אשמח מאוד אם תוכלו לציין את שם הדגם המומלץ והיכן ניתן לרכוש אותו. כמו כן, אם למישהו יש ניסיון אם המכונה של אמיגו אשמח אם יוכל לספר עליו.

n i s a n

New member
הכי טוב בפול´ס, יפת 142, יפו.

הם ישאלו אותך כמה שאלות ואז יתנו לך את התשובה הכי מקצועית והכי מתאימה לך!!!

אילן די

New member
איזה סוג של קפה ???

קיימים שני סוגים עיקריים של מטחנות, מטחנת להבים (Blade grinder) שפועלת באופן מפתיע באמצעות להבים ומטחנת קונוס (Burr Grinder), אני לא בטוח שקונוס זה השם הרשמי בעברית, אבל בגדול זוהי מטחנה שהגרגירים נטחנים באמצעות קונוס שמסתובב וטוחן אותן כנגד הדפנות. מטחנת להבים (בלייד) היא בדרך כלל זולה יותר ומתאימה לסוגי קפה שצורכים טחינה גסה יותר (טורקי, צרפתי וכו´) ואילו מטחנת באר (קונוס) היא יקרה יותר ומתאימה לקפה שצורך טחינה דקה מאד (אספרסו). קודם כל תברר לעצמך איזה סוג אתה צריך ואחר כך תברר בקשר למכונה ספיציפית. אני אישית משתמש במטחנת הקונוס של סטארבאקס באריסטה ואני מאד מרוצה.

אילן די

New member
אה ואגב

יש מישהו שפירסם בלוח למכירה מטחנת להבים. כדי לראות - גש ל - "לוחות".

oren_b

New member
בשני המקרים ישנן בעיות, הנה ההסבר:

המטחנה של Starbucks (שהיא בעצם הסוליס 166) פשוט לא טוחנת מספיק דק למכונות אספרסו טובות, אבל לפחות ניתן לעשות לה מודיפיקציה פנימית ולפתור את הבעיה (לא מומלץ למי שחסר חוש טכני). המכונות של אמיגו לעומת זאת נחשבות פשוטות בהרבה, אם ישנן בעיות עם ה-Starbucks/סוליס, ברור לך שה-Hearthware שנמכרות שם הן לא יותר ממטחונות בסיסיות לקפה פילטר או לקומקום בוכנה. בעיה נוספת שיש איתן הוא המחיר המופקע והחסר פרופורציות לחלוטין בהשוואה לעלות שלהן בחו"ל. משום מה מטחנות מושקעות יחסית כמו ה-Starbucks/סוליס נמכרות במחיר זהה לזה של חו"ל (ואפילו פחות) ולעומת זאת אמיגו מוכר את המטחנות שלו בעלות גבוהה פי כמה ממחירן מעבר לים. לסיכום: בשביל קפה פילטר קנה מטחנת להבים כמו אלה של מולינקס או בראון. מחיר כ-150 ש"ח. בשביל קפה אספרסו: 1. קנה את ה-ה-Starbucks/סוליס (או הדלונגי KG100) ותתכונן נפשית לכיוונון ידני של המטחנה -או- 2. תזמין מחו"ל סוליס מאסטרו. כל הביקורות מרמזות על כך שמדובר במטחנה מושלמת ובמחיר סביר יחסית (כ-$120). בשביל קפה טורקי: או שתקנה משהו ברמה של המאסטרו, או שתוותר על כל הרעיון. מקווה שזה עוזר, ועם אמיגו הסליחה.

amigoltd

New member
מטחנת דיסקיות Hearthware

מטחנת הדיסקיות (Burr Grinder ) הנימכרת על-ידינו, מתאימה לכל סוגי הכנת הקפה, גם לאספרסו וגם לקפה טורקי. למכונה 17 רמות טחינה ולכן אין כל בעיה להתאימה לעובי הדרוש. יתרה מזו, במידה והמטחנה לא תענה על דרישתך הינך רשאי להחזיר אותה ולקבל את כספך (למעט דמי מישלוח). כמטחנת דיסקיות, אנו משווקים אותה במחירים הנמוכים ביותר בארץ ובתנאי תשלום נוחים. במידה ויש לך שאלות נוספות נישמח אם תיצור איתנו קשר 639-700-700-1

oren_b

New member
כמה הערות בנושא המחיר והטחינה

הנה דברים שכתבתי כאן באחד העמודים הקודמים (26/2/02): "מדוע מטחנת קפה מבוססת דיסקים שעולה בחו"ל $30 עולה בארץ 400 ש"ח? אני מדבר על ה-The Burr Grinder Delux של Hearthware שעולה בארץ קרוב ל-400 ש"ח (זאת אחרי אחרי "הנחה של 20%", ועם בונוס של משלוח חינם...). האם יכול להיות שהמכס על מטחנות קפה כל כך גבוה? אותה מטחנה בדיוק עולה באתר היצרן $39 (כ-180 ש"ח) ומטחנה שנראית זהה לחלוטין (אבל עם תווית אחרת) עולה באמאזון $30 (כ-140 ש"ח). קצת מוזר שהמטחנה הזאת יקרה משמעותית ממחירה בחו"ל ולעומת זאת, הסוליס היוקרתית דווקא זולה יותר בארץ. פני הדברים הם שעבור מטחנה כמו הסוליס שעולה בחו"ל פי-3 מה-Hearthware, צריך לשלם בארץ רק עוד 120 ש"ח" לגבי איכות הטחינה, קשה לי להגיב מכיוון שלא ניסיתי אותה, אבל ישנן מספר עובדות שמעוררות אצלי ספקות: 1. אין זכר למטחנה הזאת באף אחד מאתרי הקפה ברשת, ולכן גם לא ניתן למצוא ביקורות עליה. 2. אין שום הודעות או דיונים על המטחנה הזאת גם בקבוצות הדיון של Usenet. 3. מטחנות דיסקים אחרות בטווח המחיר שלה מקבלות ביקורות איומות, במיוחד מאלה שרכשו אותן בשביל להכין קפה אספרסו. האם במקרה של ה-Hearthware "יש ארוחות חינם"? אולי אם הן היו נמכרות ב-$39, אבל בוודאי שלא במחיר במחיר שבו הן נמכרות בארץ. חשוב לי לציין שאין כאן שום דבר אישי נגד אמיגו, אני דווקא בעד יבוא של ציוד לקפה. אבל יחס המחירים מול שאר העולם צריך להיות דומה לזה של מטחנות אחרות - הווה אומר מחיר זהה או זול יותר למחיר בחו"ל. אם סוליס, Starbucks ודלונגי יכולים, גם אמיגו\Hearthware יכול.

nzolotov

New member
מיהו הספק והיכן ניתן לרכוש בחו"ל?

מיהו הספק כאן בארץ של סוליס והיכן ניתן להזמין בחו"ל? תודה

dimab

Member
ממליץ בחום על הבריסטה

מניסיוני האישי - לך על המטחנה של סטרבאקס (שהיא SOLIS166). היתה לי לפני כמה שנים המטחנה של אמיגו שקניתי בספרד בכ 30$. עד כמה שזכור לי, היא עשתה הרבה רעש וחשמל סטטי, ואחרי כחודש ימי עבודה רמת הטחינה ירדה משמעותית - אפילו אחרי כיוונון ידני נוסף. היום אני משתמש בסוליס 166 שעלתה לי בארץ פחות ממה שהיא עולה בחו"ל (450 ש"ח מול 120$) ויכול להעיד בלב שקט שזאת מטחנה מצוינת - גם אחרי כ 4 חודשים שהיא ברשותי. אני טוחן למכונה ביתית טובה (GAGGIA CLASSIC) והטחינה מספיק דקה עוד לפני כל כיוונון נוסף.

למעלה