מכון לטאקוונדו

nyaron

New member
מכון לטאקוונדו

מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפו יש מכון איכותי לטאקוונדו באזור תל אביב והמרכז תודה מראש

Kkiippoodd

New member
תופס טרמפ - טאיצ'י בחיפה?

עניינו אותי בטאי צ'י, ואני מעוניין לקחת שיעור נסיון, בחיפה או באיזור. עברתי על המאמרים שלכם. ראיתי את רשימת המורים. קשה לומר שזה עזר לי, מאחר ואיני מחפש מורה לכל החיים, אלא בסך הכל שיעור נסיון. (וכן, חיפשתי גם אם היו בפורום הודעות קודמות רלבנטיות לנושא. לא מצאתי.) לפיכך, מה שאני מבקש זאת המלצה. לבחור מורה באקראי מתוך רשימה שמית,ללא שום פרטים נוספים נראה לי קצת לא מספק. מצד שני - לידע אישי של אנשים אין תחליף.המלצות, מישהו?

Kkiippoodd

New member
ועוד פריט מידע שנשמט

מחפש קבוצה של מבוגרים. לא חוגי ילדים.

איתמר גלילי מלמד טאי-צ'י בחיפה,

קבוצה של המרכז הישראלי לטאי-צ'י: איתמר גלילי 04-8100801 052-455095 גברים א' ד' 21:15 נשים ד' 20:30

קיפוד מיתולוגי אחד, עוד מימי יואל

היה מנהל מיתולוגי בתקופה שטרום מעבר לאורט, טרום אמבר, בפורום מד"ב. ידוע בעיקר בזכות סובלנתו הרבה למקקים שחורים למיניהם, אותם קיפד בדריכה מהירה ורחומה, עוד טרם נוד כי באו אל קירבי הפורום. בין עלילותיו ומעשיו הידועים יותר (ויש אומרים - פחות): זריקת עטלפים בישיבת וועד האגודה שימוש מושכל בסנארף כדת ודין יוזרפרינדלי טעם משובח במד"ב ציניות ומידות טרומיות כאלו ואחרות. לזה הייתה הכוונה? כי האמת, אני לא מכיר את האיש ואין לי מושג מיהו.

אז אצלו פירסמתי בפעם הראשונה את

"התנים בוכים בלילה"! נוסטלגיה, ממש נוסטלגיה...

Kkiippoodd

New member
ומה מוזר בכך שאני אני?

הייתי היום באימון. נראה לי שאמשיך בכך, תודה. (ועכשיו אני תוהה אם הפתיל יקפץ מעלה?)

Kkiippoodd

New member
אצל מי הייתי?

אצל איתמר, היכן ששלחת אותי. האם אמשיך אצלו? כנראה. זה היה טוב, ונראה כמה שחיפשתי, מבלי לדעת להגדיר מה אני מחפש. אימונים בעלי צורה מובנית יותר, כנראה (ניסיתי יחסית לאחרונה קפוארה ונינג'יטסו, ושניהם לא דיברו אלי). אני תוהה אם לנסות גם מורים אחרים באיזור. מצד אחד, מי יודע, אולי יש קבוצות שיתאימו לי יותר. מצד שני, אם תמיד אחפש את "הטוב יותר" - לעולם לא אגיע לשום דבר. דוד, האם אפשר הסבר קצר על הזרם בו איתמר פועל (ואם הבנתי נכון, גם אתה), ומה מייחד אותו משיטות אחרות? (ולאורי - תודה, אבל ממרכז אביחי יש לי טרואומות עתיקות. אני יודע שעבר המון זמן, ויודע שכל מורה וכל קבוצה מתנהגים אחרת, אבל בכל זאת...)

orii

New member
Kkiippoodd בהצלחה

לא שאני קורא לך להלחם בטראומות עתיקות... אבל אני רק רוצה להוסיף שמרכז אביחי היא רק אכסניה לדן, אין לו שום קשר תוכני אליהם. הוא אישית בחור מתוק והשיטה של הטאי צ'י שונה לחלוטין מזו שנלמדת במרכז הישראלי.

avshalomat

New member
לא כלום

מלבד תהיה אישית שלי על הקשר בין אומניות לחימה לפורום הזה, למדע בידיוני ולציניות.

orii

New member
טאי צ'י בחיפה

בספטמבר נפתחת קבוצת מבוגרים במרכז אביחי. המדריך הוא דן אפשטיין. שנינו לומדים אצל אותו מורה. מאוד ממליץ על השיטה שהיא שונה מאוד שמיטות טאי צ'י אחרות ועל דן שאני אוהב. הנה הפלייר של דן: (דרך אגב, חברי פורום נכבדים, אשמח לקבל תיקונים ושיפורים לגבי הפלייר) כותרת ראשית:ובכל זאת נוע תנוע... כותרת משנית: טאי צ'י - אומנות לחימה ותנועה טָאי צִ'י צ'וּאן הנה אומנות לחימה סינית פנימית. לאומנות תנועה זו יש גם צד בריאותי, התרגול נועד לאזן ולבנות נכון את הגוף ולאפשר שליטה טובה יותר בנפש, על פי תפיסת הבריאות של הרפואה הסינית. בשיעורים לומדים תבנית תנועה אישית ועוסקים בתרגילי זוגות אשר מקנים את יכולת התנועה והתגובה הנכונות על פי הטאי צ'י. העבודה בזוגות מאפשרת לנו לבדוק עד כמה אנו מצליחים באמת ליישם את עקרונות הטאי צ'י. על בסיס זה, ניבנת במשך שנים יכולת ההגנה העצמית בלחימה. דן אפשטיין הוסמך להדרכה ע"י חיים בנדר – ד"ר לרפואה סינית, אשר במקביל ללימודי הרפואה, למד במשך 17 שנה טאי צ'י במרכז "חווא טו" בטייוואן. הכיתה נפתחת ב"מרכז אביחי" בימים א' ו- ד' בשעה 20:00. להתראות, דן ליצירת קשר: 990080 -053

למעלה