מכה לפורז

אשרת

New member
מכה לפורז../images/Emo70.gif

מכה לפורז: עו"ד יוסף שמחון נבחר ליו"ר נשיאות מועצת שינוי עורך הדין יוסף שמחון נבחר לתפקיד יושב ראש נשיאות מועצת שינוי במקום פרופ' אוריאל רייכמן. שמחון, שזכה ב-76 קולות, ניצח את ד"ר עירית נשיא, המועמדת של חבר הכנסת אברהם פורז, שזכתה ב-54 קולות בלבד אז חברי שינוי (ורק חברי ותומכי שינוי!!) -- מה דעתכם?

giladyarden

New member
לפיד קרא לתומכי רייכמן ללכת לקדימה

יו"ר שינוי, יוסף לפיד, קרא הערב לתומכיו של פרופ' אוריאל רייכמן ללכת בעקבותיו ולעזוב את התנועה. "אין לאנשים האלה מה לעשות פה אחרי שמנהיגם הרוחני נטש אותנו לטובת מפלגת קדימה", אמר לפיד. בקול ישראל דווח כי ח"כ לפיד הוסיף, שלא הנהגת שינוי אשמה במצב הקשה אליו נקלעה המפלגה בסקרים, וכי אילו אריאל שרון לא היה עוזב את הליכוד, היתה שינוי נשארת באותו מספר מנדטים כמו בבחירות הקודמות. לפיד אמר את הדברים בכינוס של מפלגת שינוי בתל אביב.

kitiaria

New member
אני שוב חוזרת וטוענת שלאחר שתתחיל

תעמולת הבחירות,חלק מהמנדטים יחזרו חזרה לשינוי.והלוואי שזה יתגשם. כאשר הציבור יבין שהוא אמור לבחור בקדימה מפלגה שיש בה הרבה פושעים חלק יעזבו.לא כולם לשינוי,אך גם היא תקבל את החלק המגיע לה.והלוואי שתתחזק מספיק בשביל שכל המשמיצים יודו שזאת בשום אופן לא סוף הדרך!

giladyarden

New member
יו"ר סיעת שינוי ח"כ רשף חן פורש

יו"ר סיעת שינוי ח"כ רשף חן החליט שלא יתמודד בבחירות הבאות. אתר NRG

חבל אחד החכ"ים שמייצגים אותנו בכבוד

רשף חן הוא נכס יקר לשינוי. עבורי זאת הייתה גאווה שהוא היה יו"ר הסיעה, אולם הוא ישאר בשינוי וגם חבר מועצת שינוי ואני מקווה שבבחירות 2010 (אם הבחירות יתקיימו בזמן) הוא יתמודד פעם נוספת. עכשיו יהיה לו זמן להיות עם שלושת בניואני משכונע שהוא ידאג להם כמו סיעת שינוי על הצד הטוב ביותר אך לא אסתיר את הצער שנמצא בליבי על כך שצ'פי לא יתמודד

מותר לי להגיב?

מדובר בתבוסה צורבת וכפולה. הראשונה ברורה, השניה יותר מעניינת. מאחורי הקלעים התחולל מאבק דיי רציני על השאלה אם ההצבעה על שינוי שיטת הבחירות תהיה חשאית או גלויה כאשר פורז ואנשיו ניסו בכל השיטות האפשריות (ואני אמנע מלהביע את דעתי על השיטות הנ"ל) למנוע את האפשרות לכך שתהיה הצבעה חשאית, למרות מה שכתוב בתקנון המפלגה. בחירתה של נשיא הייתה מאלצת את מתנגדי פורז לפנות לבית המשפט המחוזי ע"מ לכפות הצבעה חשאית (לדעתי מדובר בקייס סגור, אבל בכל זאת כלל לא ברור אם היו פונים על זה למחוזי). בחירתו של שמחון סללה את הדרך להצבעה חשאית, כמתחייב על פי התקנון. (הסבר, בנישאות חברים 5 חברים, היו"ר + 4 כאשר מתוך הארבע שניים תמכו בהצבעה חשאית ושניים התנגדו כך שהיו"ר יכריע בנושא הזה). לדעתי בהצבעה חשאית יש סיכוי מסוים, אם כי לא גדול, לשנות את שיטת הבחירות הנוכחית ובאם היא תשונה, פורז סיים את הקרירה הפוליטית שלו, לפי ההערכות שלי. דבר חיובי כמובן גם מבחינתי האישית וגם מבחינת המפלגה. אני משוכנע שהזזתו של פורז תגרום לשינוי מגמה ותתחיל להחזיר את מצביעי שינוי למפלגה. הבעיה בשינוי שיטת הבחירות כי צריך להיות רוב של שני שליש מחברי המועצה ולא רוב רגיל. דיי בוודאות בהצבעה חשאית רוב רגיל קיים, השאלה אם לפורז ולמודי (אם כי כלל אל בטוח שמודי יתנגד בסופו של דבר לשינוי השיטה) יש מספיק חיילים חסרי בינה אשר ימלאו פקודות גם בהצבעה חשאית. ברור לכל בר דעת כי השיטה הנוכחית של המפלגה חייבת לעבור מהעולם לטובת כל הגורמים הנוגעים בדבר (למעט פורז). מצד שני, אולי בסוף פורז יבין שהשיטה הנוכחית מסוכנת מאוד גם מבחינתו. כמו שהפעם הוא נכשל, ובגדול, להשיג 51% יש סיכוי יותר מסביר שגם בהצבעה על איוש הרשימה הוא יכשל. מצד שני פורז אינו אדם חכם במיוחד.

שינוי זה לא לפיד ופורז

ברגע שיבינו ב"שינוי" שלפיד ופורז הם נטל ולא נכס, ברגע שהם יודחו - יחזרו המנדטים ל"שינוי". הרעיונות של "שינוי" עדיין מאוד רלבנטיים, עניין הדת והמדינה לא פסק אלא להפך. הבעייה היא, כמו שאמרתי, בשניים האלה שעשו כל טעות אפשרית והביאו את שינוי למצבה הנוכחי העגום. אז יאללה חברי שינוי - תתעוררו !!!!

FuxPavel

New member
לפי מה שמסתמן כרגע

לפורז יהיה מאוד קשה להכנס למקום השני ברשימה...מתמודד נגדו משה בכר ואולי עוד מישהו שאני לא מכיר, כנראה שמקומו של טומי מובטח, עכשיו גם שאר חברי הכנסת יתחילו לדאוג כי לא מובטח להם מקום ברשימה הבאה כי כל עניים הדילים קרס לחלוטין...

eitangn

New member
גם בפעם שעברה

משה בקר התמודד על המקום השני מול פורז. התוצאות ידועות.

אשרת

New member
האם זה אמור להעיד על העתיד?

אולי הפעם משה בקר יביס את פורז ?

למעלה