אולי אתה בכלל כלי קיבול זמני של אטומי פחמן (ומימן וחמצן)? אולי אתה כלי קיבול של רעיונות (רעיונות של דוקינס קשישא במקרה הזה)? אולי יש בך דברים נוספים? מעבר לכמה קילו-פאראד של קיבוליות? אולי?
שתי תשובות - רצינית וקצת פחות רצינית. הפחות רצינית - תראה את לקס. 3 עונות ראשונות אצלי בDVD. ייתכן ועונה רביעית תירכש גם. הרצינית יותר - תקרא שוב את הודעתי. התייחסתי בפירוש לרכיב (אלמנט) החשיבות של האיבר לשרידות הגוף. המוח מרכז את הפעילות העצבית האחראית על תפקוד לב וריאות (בעיקר לב). בלי המוח הגוף לא שורד. בלי איבר מין (כפי שסריסים* לאורך כל ההיסטוריה הראו) ניתן בהחלט לשרוד (גם אם לא להעמיד דורות עוקבים). *אני יודע - ברוב ההיסטוריה הכריתה לא הייתה של איבר המין עצמו. אבל גם כריתה מלאה הייתה ידועה ויש עדויות לכך.
וזה עובר מהאשכים למרכז העצבים שמאחורים ע"י מסלול עיצבי לא עיקרי שגורם לכאב מישני כך שאפשר לחתוך אותו ולא להתאבד מכאבים. סתם ניחוש.. אגב לא אמרתי שמתים ממכה שם אלא יכולים למות ואני לוקח את זה מספרות(בוא לא ניכנס לזה).
הפעם התרכזתי במילים: "סתם ניחוש.." וגם "(בוא לא ניכנס לזה)" התנצלותי הכנה. לא התיימרת להבין דבר או חצי דבר. אולי ההזהרות אינן מודגשות מספיק לקורא נאיבי שכמותי. הנחתי שבידך ידע בו אתה מנסה לשתפנו.
כך בלי שום דבר - דום לב באמצע החיים וזהו. אז מה זה מוכיח? לדעתי סלבו צודק: הכאב והפחד הובילו להלם ו/או לארוע לבבי (תמיד כשאומרים לי ארוע לבבי, אני מדמיינת מין מסיבת קוקטייל כזאת שבה כולם מה זה נחמדים...)