רשמי ממכבי והמשחק
ככה - מכבי לא שיחקה גרוע, וריטאס היא לא יריבה גרועה, וזה אכן לא היה ביזיון. בשורה התחתונה, בשני מפגשים נגד קבוצה לא רעה כמו ריטאס, מכבי סיימה בתבוסה בחוץ, והפסד במשחק צמוד בבית. אז מה יהיה עם מלאגה? סיינה? צ.ס.ק.א? ברצלונה? ריאל מדריד? פאנא? אולימפיאקוס? ואפילו נגד אפס פילזן בחוץ. מה יהיה? טוב, ברור מה יהיה. מכבי תפסיד את רוב המשחקים, ואולי תגנוב אחד או שניים במקרה. כי זאת מכבי של השנה, נגמרו התירוצים. ולמה זה מפתיע? עם חומר השחקנים הנוכחי, גם אחרי שוויוצ'יץ' יחזור, ועם המאמן הנוכחי, היא פשוט לא מסוגלת ליותר מזה. קורה, מה לעשות. רכז דומיננטי אין. הלפרין משחק מצוין (9 אסיסטים!), אבל ברור לכל שהוא לא המנהיג, לא יעזור. גם כי הוא לא מקבל מספיק קרדיט, וגם כי הוא לא מסוגל. הוא לא יכול לסחוב את מכבי לבד אין לו את האופי ואני מצטער אבל הוא גם פשוט לא מספיק טוב, למרות שאגיד שוב שלדעתי הוא הישראלי הבכיר היום. כמו כן, אין לו את היכולת הכ"כ חשובה לחתוך את ההגנה ברגע המכריע, כמו שיש לרכזים גדולים דוגמת עדי גורדון. מעבר אליו, ברור שהתשובה לא תבוא מביינום, ונטיגו או שארפ. אתם מכירים קבוצה גדולה בלי רכז גדול? נעבור הלאה - בתחילת העונה קראתי לתת יותר קרדיט לאליהו וכספי. בדיעבד, טעיתי. בלוט'נטל התייצב וכיום הוא טוב מכספי, ומוריס השחקן הטוב ביותר במכבי עד כה (יחד עם הלפרין). אליהו בעונה חלשה מאוד. הייתי רוצה לראות את כספי יותר, אבל גארסיה ובלות'נטל משלימים את עמדה מס' 3 הרבה יותר טוב. בנוגע לגבוהים - פיזר וגארסיה, שניהם נחמדים, שניהם לא יציבים, שניהם חזקים. לא החלטתי את מי אני מעדיף. בכל מקרה, כמו רנדי וייט, כמו ויקטור אלכסנדר, כמו רשארד גריפית. גבוה זר נחמד, לא אחד שיביא את מכבי לרמות הגבוהות ביותר. לא וויצ'יץ, ולא האפמן. קטש לוקח החלטות תמוהות. אז למה בעצם שמכבי תהיה יותר טובה? אין מה לעשות, מכבי קבוצה נחמדה. אני מאמין שיש לה סיכוי לא רע לקחת את האליפות בליגה, שיתנחמו בזה.