מכבי- ריטאס

יו45

New member
זו היתה תגובה אמוציונלית

על טעות נקודתית שבדיעבד עלתה למכבי במשחק. בגדול אין שום סיבה שיעשו שינוים אחרי המשחק אתמול שהוכיח את הפוטנציאל העצום של הקבוצה הזו. קטש ילמד מהטעות הזו... ניקו וטל יביאו(מעבר להיבט המקצועי ששם ברור מה התרומה שלהם) את החוסן המנטלי שחסר כרגע ומכבי תגיע לפחות להצלבה.

Puskas

New member
רק תזכור..

אתה אמרת הצלבה אני אמרתי טופ 16 שלא תשכח!

יו45

New member
אין שום סיבה שאשכח

מקסימום אני אטעה... לא שאני רואה סיבה הגיונית שזה יקרה אבל אנשים פה מפריזים ברמת החשש לטעות. ובחזרה לטבלה מכבי כנראה איבדה את המקום הראשון אבל המקום השני(הטוב ביותר) עדין בהישג יד והמקום השלישי הטוב(שזה אומר שתי הקבוצות עם המאזן הטוב במקום השלישי) הוא עדין הדבר הריאלי ביותר מבין שלל האפשרויות מה שאומר שמכבי תקבל יריבה אחת מדרג א` שאותה יהיה קשה לעבור אבל היריבה השני תהיה מדרג ג` שזה במילים אחרות קבוצות כמו פילזן/אולקר/אריס כשיכולה גם להשתחל יריבה חזקה יותר אבל הסיכויים די נמוכים קבוצות שגם היום מכבי אמורה לעבור וודאי שהיא תהיה פיבוריטית עם טל וניקו.

יו45

New member
זה עובד כך...

יש הרי 3 בתים בשלב הראשון ו- 4 בשלב השני מה שיוצר מטבע הדברים בלאגן קטן. הפיתרון הוא כזה לוקחים את השלוש מהדרג הראשון ואת השני הכי טוב מהדרג השני לדרג א ‎, ‎ את השנים הנותרים במקום השני ואת השנים הטובים מדרג ג לדרג השני בטופ 16 , וכך הלאה.

Puskas

New member
אז אין יותר מדי

סיכוי למכבי לקבל את ריאל,ברסה,אולימפיאקוס או סיינה אה? טוב זה די מסובך..צריך לראות איך זה יתקדם

טרה10

New member
ביינום-גרסיה-שארפ זה לא שבירת מומנטום

כי באותה מידה זה יכול להצליח. והיו משחקים שונטיגו בכלל לא 'הסביר' מה הוא עושה. וגם בלונטל התחיל ממש רע. השבוע- יש שיפור גדול- כי נגד ריטאס מכבי קלעה 9 שלשות וריטאס 11, ובתחילת העונה מכבי קלעה 43 שלשות למשחק. כעת הריבאונד הוא בעיה- וכל הקבוצות יודעות את זה. למכבי חסר גבוה-ניקולה- וגארד [מנצח]-טל. אתה לא יכול לדרוש מהם מה שאין להם. [ומאמנים יש להם קצת יותר מדי..]

למכבי לא חסר כלום גם בלי טל וניקולה

מסינה היה עושה קציצות מכולם עם הקבוצה הזו ממש. ובטח שמול ריטאס שאינה גבוהה במיוחד ואינה חזקה במיוחד - מכבי לא צריכה להתקשות. בסיבה היא שמכבי פחות נחושה ,פחות איכפתית , והרבה הרבה פחות מאומנת. שחקנים טסים להתקפה במקום לעשות בוקס אאוט. בחיאת מה כבר יש לריטאס? רכז שרק בעונה שעברה שיחק באיזו קבוצה צרפתית או גרמנית? וקבוצה אלמונית?הם באים נחושים לכל משחק , לאמשאירים כלום ליד המקרה , הם הרבה יותר רעבים ממכבי , והרבה פחות עקשנים מקטש.

איך זה שאף אחד לא כותב פה באמצע המשחק?

המשחק קצת מאכזב בינתיים. ריטאס לא אגרסיבית בכלל בהגנה ולכן אפשר להביס אותה אם מכבי תהיה אגרסיבית. אבל במקום זה נותנים לגארדים שלהם לטייל פנימה והחוצה. השחקנים של מכבי - בטיסטה, בלותנטל ופייזר - מוכיחים שוב את היכולות האישיות שלהם ומראים שיש על מה לבנות ליותר מעונה אחת. עכשיו במחצית נראה את קטש, אם יש לו רעיונות איך לעצור את ריטאס בהגנה. אולי כדאי גם ששני העוזרים בחליפות יתחילו לעזור.

ה מרקיז

New member
כי הם לא מספיק מעניינים..

כדורסל מפוזר אין סדר, אין שיטה ואין מאמן. בעיקר אין אופי לקבוצה, ואני לא מתכוון לווינריות או לא. אין פשוט משהו שמאפיין את מכבי. למשל, צסקא בנויה על הגנה, אולימפיאקוס על התקפה, וקבוצות סרביות בנויות על זריקות מרחוק, אם הקבצה מסוגלת לשחק את המשחק שלה עד הסוף היא כנראה תנצח. אצל מכבי כלום. זה חשוב כי ברגעי משבר אתה יודע לאן אתה יכול לחזור. אתה יודע מה עובד ואתה מנסה להגיע לשם.זאת לא חוכמה בדיעבד. לא האמנצתי בחיים שקטש יהיה מאמן ראשי במכבי ב 3 שנים הבאות לפני שהוא חתם. בהחלט היה מקום לתת לו להיות עוזר.זה הכדורסל של קטש. אין לאן לברוח , אין לו כמעט מה לשפר.כמובן שעם השנים הוא יהיה יותר טוב אבל מכבי ממש לא קבוצה שעושים עליה ניסיונות. היא כמו פנא, צסקא, ברצלונה, תוצאות מהר ומיד, וזה מאוד לגיטימי לבקש זאת. אותו קהל שבא בעקבות קטש גם יילך אם לא יביא כדוסרל מהנה אז לאורך זמן אין פה החלטה שיווקית נבונה.

דווקא היה משחק מהנה.

בעיקר בגלל שההגנות היו חלשות, במיוחד זו של מכבי. למכבי יש השנה שחקן שהערך שלו לא יסולא בפז - מוריס, ושחקנים אמביציוזיים כמו בטיסטה ופייזר שלא היו לה בשנה שעברה. בכלל, משחק כמו היום לא היה במשחקים של מכבי כל העונה שעברה: משחק חם, די אנרגטי, עם קליעות מבחוץ ומסה בפנים. מה שכן, קטש קפא בסיום כשלא הורה לשחקנים לעשות עבירה. הרבע נגמר כשלמכבי יש עוד שתי עבירות לתת. כמו כן מכבי לא שומרת הגנה קבוצתית טובה: השחקנים לא מתואמים בהגנה ולא מחפים אחד על השני, לפעמים נראה כאילו הם רודפים נואשות אחרי השחקנים של היריבה ויש שחקנים שהם פשוט חורים בהגנה כמו בלותנטל ופייזר. בהתקפה מכבי נראית יותר טוב מאשר בפתיחת העונה. צריך לזכור שהאחריות לטעויות כמו הטעות של אי עשיית עבירה בסיום נופלת גם על העוזרים. איך אף אחד במכבי לא אמר לשחקנים לעשות עבירה?

יו45

New member
היה משחק ברמה גבוהה

ובסופו של דבר למעט הספסול ההזוי של הלפרין, קטש ניהל נכון את המשחק, במגבלות השיפוט השערורייתי... מכבי שיחקה טוב ברוב שלבי המשחק ואני בסך הכול אפילו עוד יותר אופטימי אחרי המשחק הזה. בהערת אגב היה תענוג לראות את קטש במסיבת העיתונאים... כל כך בוגר.. כל כך אינטיליגנטי ... לא מתחמק משאלות קשות... פשוט שאפו. אהבתי במיוחד את זה שהוא לא מהסס לחזור על זה שאוטטו ניקו וטל חוזרים ואיתם מכבי תיראה יותר טוב. ושוב... לא שמכבי היו חלשים היום... ממש לא אבל בכל זאת אפשר לשחק טוב יותר וזה יקרה עם טל וניקו. ויותר חשוב מההיבט המקצועי זה החוסן המנטלי המחויבות למועדון והניסיון העצום שהם מביאים איתם.

גם אני די אופטימי אחרי המשחק הזה

וגם עופר שלח, שאמר שמכבי הפסידה במשחק היורוליג הטוב ביותר שלה העונה (עדיין , לא צריך להיסחף למרות שבהשוואה למשחקים הקודמים זה די נכון למרות שההגנה היתה פשוט לא טובה היום). לא ראיתי את מסיבת העיתונאים. אני חייב להגיד שוב שמוריס הוא פשוט רכישה מעולה של מכבי - נדב הנפלד של איזור הצבע ושחקן הקלאץ' הטוב ביותר במכבי. הוא גם שחקן שיכול להלהיב את הקהל אם קצת ישתחרר.

טרה10

New member
ראיתי רק חלקים מהמשחק..

אבל לא לשכוח שניקולה וטל חסרים ..בעיקר כדי לשלבים האחרונים..של המשחקים. אם כי אין לדעת אם זהו באמת הסיבה שמכבי צולעת.

טרה10

New member
ריטאס בשני מהלכים מהירים מהגהינום..

סגרה ענין..כל הכבוד להם. וברגע שיש 4 הפרש ונשארו 20 שניות..בדרך כלל אין לך מה לעשות. אולי בנ.ב.א. אבל לא כאן. אם תעשה עבירה והולכים לקו..אז אולי יהיה 6. אם לא תעשה ותקבל שלשה על הראש וזה מה שבאמת קרה..הפסדת ב-7.. לכן אתה מוכרח לנסות לחטוף אבל גם אז תוריד את ההפרש לשתיים והכדור שוב יהיה אצל היריבה ונגמר הזמן. לכן תמיד יש לשמור שההפרש יהיה לטובתך..בחצי הדקה האחרונה..ולעשות פאולים כדי לשמור על הכדור או לפחות לעצור את ההתקפה. וזה מה שמכבי לא עשתה. וחטפה שתי שלות בחצי הדקה האחרונה. שזה ממש מזל..אבל זה מה יש. מנגד מכבי הוכיחה שבנוקיה כמעט אין עליה. ועל זה צריך לעבוד. ומה עם ניקולה וטל. גם זה חוסר מזל..או נכון יותר צירוף מקרים..

STEVE NASH

New member
וואו הפרייס הזה מדהים!

איזה שלשות הוא שם בסוף.. ההפסד הזה מסבך את מכבי, שתצטרך להוציא לפחות ניצחון אחד בסלוניקי,זאגרב ואיסטנבול ולנצח את מלאגה בבית. בהחלט קשה.

מכבי תצטרך לפחות 2 נצחונות באולמות האלה .

ועדיף מאד שאחד מהם יהיה באיסטנבול. על משחק הבית נגד מאלאגה אין בכלל מה לדבר.

lb22

New member
זה כ"כ אבל כ"כ מרגיז....

כבר אין מילים להכביר בנושא הזה.. אבל ראבק כמה ריבאונד הגנה!!!! משחק ראשון שאני מאשים את קטש.

The WizardMan

New member
גם אני מאשים את קטש

יודע מה ? עזוב את איך שמכבי נראית באופן כללי , עזוב את שיטוות ההגנה וההתקפה , אני הולך להטפל למהלך ספציפי , דבר שאני לא נוהג לעשות. הלפרין פותח את המשחק נפלא , אסיסטים , קליעות , ביטחון , נראה כמו מגדולי רכזי אירופה .... וקטש כמו מכונה מוציא אותו בשיא ההתלהבות , ומכניס את ביינום. זה כבר הוציא את הלפרין ממשחק שיכל להיות משחק השיא שלו. אח"כ הוא חזר , וברגע שמסר 2 אסיסטים נוספים , שאוטוטו הוא נכנס שוב למשחק ... קטש מעלה את ביינום ומוריד אותו. הקהל שורק בוז , קטש מחזיר אותו אחרי התקפה אחת. קטש לא מרגיש את השחקנים , או לא רוצה להרגיש אותם , סומך על ביינום הנוראי ( הוא רואה משהו שאנחנו לא ?!). מכבי לא צריכה זרים אחרים , היא צריכה מאמן אחר. להחליף את ביינום ופייזר בנוסף , לא יזיק.

lb22

New member
גם אני מדבר על המהלך הזה

ברבע השני הוא לא שיחק!!!!!!!!! וזה הרתיח לי תצורה.... וזו באמת הפעם הראשונה שאני מאשים אותו בהפסד.

למעלה