מי...

yossi7070

New member
מי...

היבואן של electro harmonix?
ועוד שאלה, אם אני קונה מאיביי מוצר יד שנייה אפקט או פאדל,
מה מדיניות המיסים?
תודה מראש וסוף שבוע מצוין!

רונסולD

New member
WILD GUITARS ומיוזיק סנטר

בקשר לאפקטים יד שניה באיביי - אין לי מושג.

חתוליס

New member
הזמנת פדאלים מאיביי

על פדאלים ושאר אביזרי גיטרה (לא מגברים) חל מע"מ בלבד, החל מ-50$.
זה חד משמעי, ואל תתן לאחרים להטעות אותך. מס הקנייה (שבוטל, שונה או וואטבר ברפורמה האחרונה) כלל אינו רלוונטי. מע"מ תמיד משלמים על אביזרי גיטרה. אך ורק מע"מ.

חשוב להזמין באמצעות דואר צרורות (אם מארה"ב USPS Priority / First Class), ואלא אם כן מדובר בפדאל מיוחד שדרוש בו ביטוח יקר, בשום פנים ואופן לא שירותים מיוחדים או דואר אקספרס (רשות הדואר גובה מיסים משלה על שירותי האקספרס, כמו "דמי רישומון" עמילות מכס וכו').

שים לב שהערך הנקוב על החבילה (ומוצהר ע"י השולח) הוא הסכום הקובע לצורך חישוב המע"מ, אלא אם כן הגשת ערעור בעניין. רוב המוכרים בארה"ב מכירים את הנושא. מהמשפט האחרון אתה מוזמן להבין את מה שאפשר להבין.

מקווה שעזרתי,
נעם.

yossi7070

New member
יש....

לך טעות קטנה עד 75 דולר כולל מישלוח אתה משלם רק על ערך החבילה
אני שאלתי על פאדל משומש האם גם על זה משלמים מיסים?
תודה בכל אופן.

חתוליס

New member
מתוך האתר של משרד האוצר:

"...ביבוא טובין בדואר חבילות:
טובין, למעט מוצרי טבק, כהל ומשקאות משכרים, פטורים ממכס ומע"מ ובלבד שמחיר העסקה שלהם אינו עולה על $50 ארה"ב.
לספרים, הלבשה והנעלה יש פטור נוסף של $25 (סה"כ עד $75) ובלבד שהם נשלחים כחבילות שי (משלוח מתנה על ידי חברים או בני משפחה).
כל טובין מעל סכומים אלו חייב במע"מ, גם אם ישנו פטור ממכס על יבוא טובין זה..."

גם בתוספת שלך יש טעות.
דואר ישראל (או המכס, לצורך העניין) לא מבצע שום הבדלה בין מחיר המשלוח ששולם ע"י השולח לבין ערך החבילה. מחיר המשלוח אינו רלוונטי כלל למשוואה הזו. למעשה, לא זכור לי שאי פעם הופיע כלל מחיר המשלוח על התווית (ב-2 החבילות שכרגע יושבות אצלי בבית אין שום זכר למחיר המשלוח)
מה שמוצהר - זה מה שמחושב.

הייתי נותן לך תשובה על השאלה שחיפשת אבל עושה רושם שאתה לא באמת מחפש לקבל תשובות.

בהצלחה!

Quitty

New member
זה כבר לא נכון.

ראשית, 325$ החל מלפני חודשיים, בערך.

ובנוגע להצהרה - השאלה היא האם המוכר הדפיס את פרטי החבילה דרך איביי או פייפאל -
איביי יצהירו על ערך המוצר ויכול להיות שהמכס יסתפק בכך (כמו במגבר שהזמנתי לפני שבוע) ויכול להיות שהם יבקשו את חשבונית הפייפאל ויחייבו אותך על המשלוח בנוסף (כמו בגיטרה מלפני מספר חודשים).

חתוליס

New member
יש לך איזשהו הוכחה לעניין?

אם זה נכון, זה מעולה. :)
לא יודע מאיפה הוצאת את העניין הזה שאיביי יצהירו על ערך המוצר. איביי לא צד בעניין בכלל. כל העניין הזה עם קבלות (איביי או פייפאל) רלוונטי רק אם למכס יש חשד שהערך שהוצהר על-גבי החבילה שקרי, ויבקשו ממך להציג קבלות. וזה, למעשה, קרה לי בכל פעם שהזמנתי דרך USPS Express.
למשל, בפעם האחרונה הזמנתי פדאל מ-PGS באקספרס, הגאונים הצהירו 20$ ו"Parts for Repair". החבילה נעצרה במכס והתבקשתי לספק קבלה על סך 20$ תיקון, והוכחה שאכן שלחתי אליהם את המוצר. נאלצתי להודות שהם שיקרו, והתבקשתי להצהיר על תוכן החבילה ולהציג קבלות בהתאם. גם בפעם נוספת נאלצתי להציג הוכחת קנייה עם מחיר. אבל זה קרה אך ורק באקספרס.
בכל אופן, ע"ג החבילה לא מודפסת הקבלה ויתכן שהמוכר מצרף אותה לתוכן החבילה. זה עשוי לסייע לך (או להכשיל אותך) במידה ואתה מערער על התוכן של החבילה שהוצהר, אבל לרוב זה כלל לא רלוונטי.

Quitty

New member
לגבי 325$?

זה מופיע באתר המכס איפשהו, אם כי רשות המיסים היא עדיין רשות המיסים וכנראה תצטרך לחפור קצת. בכל אופן, זה וודאי - ההגבלה עלתה ל-325$ בלי מכס, ועד 75$ בלי מע"מ או מס קניה.

לגבי הדווח - כשאתה מוכר באיביי הם מציעים לך לקצר את משך הזמן שהם מחזיקים בכסף שלך ע"י כך שתדפיס את פרטי המשלוח דרכם. כשאתה מדפיס דרך איביי, מוצהר הערך ששילמת על המוצר, לפחות במוצרים שהזמנתי. הפעם האחרונה היתה דרך TNT.

כל מי שלא רוצה לשלם לאיביי על הפרמוט המטופש של הדף, יכול להדפיס חשבונית רק דרך פייפאל - ואז מחיר המשלוח כלול.
ואז המוכסים מבינים שאין קטגוריה ל'גיטרה חשמלית משומשת', או שהם סתם לא יודעים לקרוא, ומחייבים אותך במכס על 'כלי בית'.

Quitty

New member
משלמים מיסים על הכל.

לרוב לא איכפת להם אם משומש או לא - בתנאי שיקר מ-325$.
ערך, כפי שנאמר, הוא הסכום שדווח ששילמת, נקודה. לא איכפת להם אם זה משלוח או לא, זה רק עניין של מה הודיעו להם ששילמת.

למעלה