רוח על המים
New member
מי שקטן נשאר קטן?
כנראה אני לא יודעת אם להילחץ ולדאוג או לא. בעקבות האדישות שיש לי לגבי טיפת חלב ובכלל, התרשלתי
(לא לזרוק עגבניות) לקחת את שי לשקילות קבועות, השבוע היינו שם ושקלנו אותו, מה גם שהוא נראה לי קטן, הוא נראה יותר קטן בהרבה ממישהי שנולדה שבוע אחריו. היא נראית כבר גדולה והוא עדיין נראה כמו newborn (יש לזה מילה בעברית?) (אבל ההורים שלה יותר גבוהים מההורים של שי, האם בגיל הזה זה כבר משמעותי?) שי נולד 2.650 ושוקל נכון לאתמול 4.600 כלומר הוא עלה 2 ק"ג מאז הלידה ב6.5 שבועות, (זה נשמע לי ממש קצת) הוא יונק בערך כל שעתיים, פחות או יותר, בהתחלה הייתי צריכה להעיר אותו להנקות, עכשיו כבר לא - הוא מעיר אותי, ולפעמים ההנקות הם ארוכות. האמת אחרי השבוע האחרון ציפיתי למשקל גבוה יותר, היה נראה לפי קצב היניקה שהוא בקפיצת גדילה, וקצת התאכזבתי (אבל אין לי ממש ניסיון כי אחינועם לא ינקה מעבר לחודש, וגם זה לא היה מוצלח) אחות טיפת חלב רמזה בעדינות שהוא עולה לאט מדי, ואולי הוא צריך תוספת, מה שכן, הוא כל הזמן היה בתחתית הגרף עוד לפני שנולד, וגם לגדולה שלי היה תקופה שהיא לא גדלה (מגיל 4 עד גיל 5)ואחרי בדיקות זה הסתדר מעצמו אז אולי זה בכל זאת בסדר? אולי בטיפת חלב הם הולכים לפי עקומות שלא מתאימים לנו? <מחפשת סיבות ותירוצים לא להלחץ, אין לי כח לפסטיבל פניקה
> הוא חיוני, מחייך, מגיב לקול ולמגע, ואפילו מנסה כבר להרים את הראש, כך שבכל המובנים האחרים הוא נראה לי מתפתח בסדר. זה יכול להיות קשור לתזונה שלי? כלומר אם אוכל יותר בריא (משתדלת בחיי) אז החלב יהיה יותר מזין והוא יגדל יותר טוב?
כנראה אני לא יודעת אם להילחץ ולדאוג או לא. בעקבות האדישות שיש לי לגבי טיפת חלב ובכלל, התרשלתי