מי שקטן נשאר קטן?

מי שקטן נשאר קטן?

כנראה אני לא יודעת אם להילחץ ולדאוג או לא. בעקבות האדישות שיש לי לגבי טיפת חלב ובכלל, התרשלתי
(לא לזרוק עגבניות) לקחת את שי לשקילות קבועות, השבוע היינו שם ושקלנו אותו, מה גם שהוא נראה לי קטן, הוא נראה יותר קטן בהרבה ממישהי שנולדה שבוע אחריו. היא נראית כבר גדולה והוא עדיין נראה כמו newborn (יש לזה מילה בעברית?) (אבל ההורים שלה יותר גבוהים מההורים של שי, האם בגיל הזה זה כבר משמעותי?) שי נולד 2.650 ושוקל נכון לאתמול 4.600 כלומר הוא עלה 2 ק"ג מאז הלידה ב6.5 שבועות, (זה נשמע לי ממש קצת) הוא יונק בערך כל שעתיים, פחות או יותר, בהתחלה הייתי צריכה להעיר אותו להנקות, עכשיו כבר לא - הוא מעיר אותי, ולפעמים ההנקות הם ארוכות. האמת אחרי השבוע האחרון ציפיתי למשקל גבוה יותר, היה נראה לפי קצב היניקה שהוא בקפיצת גדילה, וקצת התאכזבתי (אבל אין לי ממש ניסיון כי אחינועם לא ינקה מעבר לחודש, וגם זה לא היה מוצלח) אחות טיפת חלב רמזה בעדינות שהוא עולה לאט מדי, ואולי הוא צריך תוספת, מה שכן, הוא כל הזמן היה בתחתית הגרף עוד לפני שנולד, וגם לגדולה שלי היה תקופה שהיא לא גדלה (מגיל 4 עד גיל 5)ואחרי בדיקות זה הסתדר מעצמו אז אולי זה בכל זאת בסדר? אולי בטיפת חלב הם הולכים לפי עקומות שלא מתאימים לנו? <מחפשת סיבות ותירוצים לא להלחץ, אין לי כח לפסטיבל פניקה
> הוא חיוני, מחייך, מגיב לקול ולמגע, ואפילו מנסה כבר להרים את הראש, כך שבכל המובנים האחרים הוא נראה לי מתפתח בסדר. זה יכול להיות קשור לתזונה שלי? כלומר אם אוכל יותר בריא (משתדלת בחיי) אז החלב יהיה יותר מזין והוא יגדל יותר טוב?

ורד13

New member
אז בואי נראה ביחד.

ולא שאני מתמטיקאית גדולה ,(מאז הלידה חסר לי חמצן במח) - תינוק בן שלושה חודשים צריך להכפיל בשנים את משקל לידתו. הווה אומר עד גיל שלושה חודשים עליו להעלות 2600 גרם. הוא בן שבעה שבועות ועלה שני ק"ג. להערכתך בששה שבועות שנותרו לא יעלה 600 גרם? במקביל אני לא ממש זוכרת באיזה שבוע הגור נולד. האם לא מגיע לו תיקון בעקומות? ולבסוף - לפני הפניקה (שאני בתור מלכת הפניקות הפעם באמת לא רואה מקום ליצר אותה ) מה הגובה, מה הקף הראש? בתור ריפוי בעיסוק יהיה לי מאוד נחמד לשים אותו על העקומות אם לך אין עקומה מתאימה. לא אל תלחצי, אין על מה, לפחות לא מהנתונים שאמרת, לי נראה שהוא דוקא עלה באחוזונים. ולגבי ההנקה -עצות אמיתיות כנראה יש בפורום הנ"ל אולם להערכתי,שפעם נחשבה להערכה מקצועית, כל זמן שאנחנו לא חיות במדינות העולם השלישי - החלב שלך מזין, מתאים, וגם אם תאכלי שקדים וחסה כל היום הרכבו לא ישתנה. כן אני מרירה. אנחנו אחרי חיסון, רע לנו. אבל התשובות תקיפות.

ורד../images/Emo24.gif

רע לכם בגלל החיסון? איזה חיסון? מקווה שישתפר בקרוב (אני לא מגלה מה אני עושה לגבי חיסונים, אבל נשאיר את זה כך) את לא נשמעת מרירה
ולמרות המחסור בחמצן שאת מתארת את עדיין מקצועית
עניתי יותר לגבי השאלות שלך בהודעה למעלה, לא יכולתי להתעלם מהשורה האחרונה
הרבה בריאות וכח

סינטה1

New member
../images/Emo2.gif 2 ק"ג בחודש וחצי../images/Emo35.gif

זה יפה מאוד ואפילו יותר מיפה. זה מצויין
תמשיכי להניק כרגיל. לכמה האחות רצתה שהוא יגיע בחודש וחצי? הם צריכים להכפיל את משקל הלידה תוך 6(
) חודשים ושי מאוד קרוב לזה כבר עכשיו.

ורד13

New member
לא. תוך שלושה חודשים. אבל סתם,

בחום הזה, מה משנים המספרים...

פלגיה

New member
תוך שלושה חודשים אלה עקומות תמ"ל

של תינוקות אמריקאים. זה טוב אם זה קורה, לא מחוייב המציאות.

לפי מה שאני יודעת, אמורים להכפיל עד

גיל חצי שנה ולשלש עד גיל שנה (מה שלא הפריע לכל היונקים שלי, שנולדו במשקל נמוך, להכפיל עד גיל חודשיים, למעט המופלטה, שהיה קצת איטי, והכפיל תוך חודשיים וחצי). המינימום לעליה תקינה במשקל הוא 180 גרם בשבוע ואני חושבת שאת זה בהחלט יש כאן. יש שונות בינאישית מאוד גדולה במשקלי תינוקות ואני מייחלת ליום שאחיות טיפת חלב ידעו לכבד זאת (ובעיקר, שיבינו את משמעות האחוזונים כמדד של פיזור, ולכן, לא יתכן שכולם יהיו באחוזון חמישים)

לפי החשבון שלי הוא עלה 307 גרם

בממוצע בשבוע (וזה בלי לכלול את הירידה והעליה סביב הלידה) וזה תקין מעל ומעבר. וחייבת להזכיר: ילד רזה זה דבר הרבה יותר בריא מילד שמן (אם כי, שומן של הנקה אינו שומן שנשאר). מה שחשוב זה בעיקר ההתפתחות שלו ופחות המשקל.

ורד13

New member
אתגרת אותי.

והחזרת אותי לעבודה שישה ימים לפני הזמן. מחר ציטוט מהטקסטבוק. רק שאמצא אותו בכל הבלאגן כאן.

ורד13

New member
והתשובה הסופית -

ע"פ נלסון - ספר לרפואת ילדים- קיים כלל אצבע שמטרתו שכשרופא רואה ילד יוכל לחשב במהירות את מצבו התזונתי. וכמובן שיש חריגים. הכפלה= עד גיל 4-5 חודשים. שילוש עד שנה וחצי. וזהו. אני טעיתי. ואת טעית. ואמת, כרגיל מונחת לה באמצע.

פלגיה

New member
טוב לשמוע מקור מוסמך

וטל עברה את המבחן. בדיוק ב- 4 חודשים היא הכפילה. גם שי יעבור. אין לי ספק.

רגע רגע../images/Emo70.gif

אני סנילית? שילוש עד שנה וחצי? נשיקה גדולה לך חברתי החולה, תרגישי טוב מהר (וכאפה לי, שהעקתי עליך היום כשאת במצב כה "מזהיר") ותודה על הנבירה בספרי הלימוד בשבילינו.

גורבי

New member
אני לא מומחית משקלים

(שחר תמיד היה בצד הרזה של העקומה), אבל כמו סינטה, 2 קילו ב-6 שבועות נשמע לי מצויין, ובכלל לא מעט.

טאניוש

New member
עקומות מעצבנות של טיפת חלב

לאון נולד באחוזון 5 ואחרי חודש ירד מתחת לעקומות והאחות נזפה בי. הוא עלה בממוצע 350 גר' לשבוע= בערך קילו וחצי בחודש. לפי חישוב גס שי עולה בערך באותו קצב. לקראת גיל חצי שנה התמקמנו על אחוזון חמישים בכל המדידות, ובשקילה האחרונה ביחס משקל/גובה עלינו לאחוזונים גבוהים- ושוב ננזפתי על ידי אחות טיפת חלב (כי הכל בסדר, אבל המגמה לא נראית לה). הילד ממש לא נראה שמן. מה אגיד לך? בגיל חודש נלחצתי, בגיל 3 חודשים היה לי לא מעים אבל לא נלחצתי, בגיל 8 חודשים התעלמתי באלגנטיות. באמת ובתמימות לא רואה שום סיבה לפניקה. תניקי ותהני.

happy

New member
לליהי כל הזמן יש בעיות עם העקומות

של טיפת חלב. (גם עם האחיות העקומות(. ליהי נולדה 2.560 ק"ג. והיא כל הזמן באחוזון ה 20 לפעמים היא מגיעה לאוחוזון ה 30. ליהי ארוכה (באורך היא באחוזון ה 90) הרופאה אמרה לי שכל עוד היא עולה 130גרם בשבוע הכל בסדר. אני חושבת שהוא עולה בסדר גמור. 2 ק"ג בפחות מחודשים זה בסדר גמור. אני אישית מאוד מאמינה בכך שהקטנטנים האלו אוכלים בדיוק כמה שהם צריכים ולא צריך לדחוף להם שום דבר. ליהי כל הזמן שומרות על העקומה שלה ומבחינתי זה בסדר גמור.

פלגיה

New member
../images/Emo88.gif תפסיקי עם זה מייד

זאת גדילה מאוד יפה, לא משנה איך הוא נראה. יש תינוקות יותר ארוכים, שנראים רזים יותר מאחרים. בדקתי בעקומות טיפת חלב. מי שנולד 2.600 אמור לשקול בגיל חודשיים 4.400 זה לא נראה "יפה" בעקומות כי זה אחוזון עשר (ולא אחוזון חמישים המכובד) אבל המשמעות של אחוזון עשר זה שעשרה אחוז מהתינוקות שוקלים פחות מזה. שי יושב יופי על העקומה, ואת הרמזים של אחות טיפת חלב את יכולה לזרוק לזבל.

למעלה