מי שמאלתר...

untitled

New member
מי שמאלתר...

מצ`פחים אותו יותר סתאם. התחלתי לאלתר, לפני לא הרבה זמן, והאלתורים שלי לא משהו. יש לי מצויינת בסולמות, וגם באיצבועים שונים שלהם על הגיטרה. מישהו כאן מאלתר? ויש לו עצות וטיפים בשבילי? אני אשמח (ואני לא אצ`פח אתכם!) תודה רבה

metal head

New member
עצה

אם אתה מאלתר סולואים אז תבקש ממישהו שינגן אקורדים ואז יהיה לך יותר נוח לנגן לפי סולמות!!! ולקפוץ בין סולמות

SLASH.forum

New member
תשתמש ב``ליקים`` ושיטות סולו

לאילתור יש כלמיני טכניקות ואלמנטים שחוזרים על עצמם(ליקים) אם אתה לומד אצל מורה זה טוב כי הוא ילמד אותך את זה. מה שגם טוב זה לנגן סולואים אחרים יענו להוציא סולואים וללמוד מהם שיטות. אני יכול לתת לך פה את הליק הכי נפוץ שהוא מתיחה של מיתר ולנגן איתו את המיתר שמתחתיו באותו סריג... (אם אתה עושה את זה במיתר 3 מן הסתם שעל אחד קדימה במיתר 2) וגם את הפול אוף על 3 סריגים(קירק האמט עושה את זה בכל הסולואים של מטאלליקה כמעט) והכי חשוב תעשה סולמות על כל הגיטרה יענו מ-E פתוח במיתר 6 עד סריג 21-24 במיתר 1 (סטיב ואי עושה את זה בשתי שניות המפלצת הזה).

untitled

New member
אני דווקא שולט נהדר בצוואר

הבעיה שאני לא מרגיש שאני עושה לא יודע אין לי מושג

metal head

New member
עצה

אם אתה מאלתר סולואים אז תבקש ממישהו שינגן אקורדים ואז יהיה לך יותר נוח לנגן לפי סולמות!!! ולקפוץ בין סולמות

untitled

New member
אני עושה את זה

עם המורה שלי, אבל עדיין האילתורים שלי לא משהו זה גם כי לא אילתרתי הרבה עדיין אבל אני צריך טיפים נוספים תודה בכל אופן

wiz

New member
זמן....

תמשיך לעבוד, ותן לזמן לעשות את שלו...

Yoni16

New member
מספר עצות

הנה כמה עצות שלי: 1. תשמע הרבה מאוד סולואים בשירים.תתמקד עליהם ותשמע אותם שוב ושוב. 2. תוציא כל מיני פראזות מסולואים שאתה מכיר, ותעביר אותם לסולם שאתה מאלתר עליו (אם זה אפשרי). 3. בשלב הזה, אם התחלת לאלתר לא מזמן, הייתי מציע לך לשמוע בעיקר סולואים של ג`אז, בלוז וגם הסולואים של סלאש מאוד טובים בשביל לפתח את יכולת האילתור. 4. הכי חשוב - אל תתחיל לאלתר דברים מהירים, תאלתר בפראזות, עם הפסקות ביניהן, ובעיקר תתרכז על נגינה נכונה (לאו דווקא יפה) שתתאים לסולם\סולמות של הקטע, ותתאים לאופי של הקטע.

untitled

New member
תודה

אני עכשיו באמת מקשיב לג`אז ובלוז ולא מאלתר מהר, דווקא הסולואים של סלאש דיי מהירים הבעיה שלי היא לשחק עם הקצב אני חושב

Yoni16

New member
עוד עצה חשובה

תנסה להפסיק ולהשתמש בטבלטורות כמה שאתה יכול! טבלטורות הורסות את האוזן המוזיקלית וברובן פשוט לא נכונות תנסה לאלתר (לא רק סולואים אלא בכלל שירים שלמים) ותראה שלאט לאט ייקח לך פחות זמן לאלתר, כי אתה תתחיל לבנות לעצמך אוזן מוזיקלית.

untitled

New member
אני שונא טאבים!

מאז ומעולם שנאתי אותם. הם למעשה פישוט של תווים (פעם הייתי גם מנגן גיטרה לבד לפי תווים) אבל הם פשוט מוציאים את כל המלודיה מהשיר. זה פשוט ``מקומות`` וזהו, ללא יחס מלודי. הבעיה זבאמת הכל נמצא היום על טאבים וזה מעצבן. ואני מנסה ל=הוציא לבד דברים הצלחתי להוציא עד היום שני דברים באופן חלקי בלבד את wish you were here ו coming back to life כי לשניהם יש קטעים אינסטרומנטליים בהתחלה שלא הולכים מהר כל כך, וגם נשמעים טוב

untitled

New member
אקורדים זה לא רע

כי זה מתייחס לצלילים ולא למקומות. וגם לפי האקורדים אתה יכול למצוא את הסולם, ואז אתה מתמקד יותר אם אתה רוצה להוציא משהו (ככה אני עושה) אבל טאבים זו באמת שיטה מגעילה. מוציאה מהנגינה את כל מה שהיא באמת מסמלת, והופכת אותה ללזכור מקומות.

למעלה