מי רוצה להיות ער?

נוכח

New member
מצטרף בהתרגשות.

קראתי את כל השירשור, האם זהו מעקב מספיק אחרי הקבוצה בהתהוות? האם יש משהו שלא הבנתי, אם אני חושב שאני יוכל להתחיל ולתרגל? אני קובע לי יעד של שלושה ימים רצופים של עצירה לפני כניסה אל הבית. בהצלחה לכולנו.

Talia E

New member
אתה בהחלט יכול להתחיל לחתור ../images/Emo13.gif

לגבי הקבוצה בהתהוות: כרגע אין עדיין קבוצה; אני הודעתי שאני מתכוונת לפתוח קבוצה, אבל השרשור הנוכחי הוא מעין שרשור טרום-קבוצה של היכרות ראשונית וחתירה ביחד. מאז פתחתי שרשור נוסף, שהוא הזמנה לפתיחת קבוצה לפי ההנחיות במאמר - אם כי יתכן שזה היה מוקדם מדי עבור החותרים, ובהחלט אפשר להמשיך לחתור ולשתף כאן, מבלי ליצור עדיין את הקבוצה ה"רשמית". אני מאד שמחה שהצטרפת

Talia E

New member
גם אני חשבתי ש..

צריך להצליח לעשות את המשימה הראשונה ברצף. אפילו הטעיתי את שחף בנידון
בכל אופן אני משנה את היעד שלי ל-9 פעמים. עכשיו, שאלה: אתמול הצלחתי פעמיים להיעצר מול הדלת ופעם אחת לפספס, אז איפסתי את הספירה שלי כי חשבתי שצריך להצליח ברצף. היום נעצרתי פעם אחת מול הדלת. אני יכול לצרף את כל שלושת ההצלחות ולהמשיך לספור (כך אני מאמין) או שבגלל שלא הבנתי את המשימה נכון רצוי שאני אתחיל מחדש מרגע הבנתה? אם התשובה היא אחת, אז יש לי שלוש הצלחות מתוך תשע. אם שתיים, אז יש לי הצלחה אחת. ממשיך..

נוכח

New member
למען הסר ספק

טליה E ונוכח הם שני אנשים שונים שניפגשים מדי פעם ומשתמשים אחד במחשב של השני

נוכח

New member
4 הצלחות מתוך תשע.

פיספוס שהתרחש הרגע, מאוד מאכזב
. זכרתי את התרגיל כל הדרך הביתה, שמעתי קול בתוכי שאומר:" זה לא חוכמה להצליח את התרגיל הזה אם אתה זוכר אותו כל הזמן, הראה אותך שוכח אותו ונזכר רק ליד הדלת"
עליתי במדרגות זוכר את המשימה ותוך כדי עליה נזרכתי במישהו שסיפר אתמול שנתן לעצמו משימה פעם בשבוע לעלות לביתו, 14 קומות, ברגל, תהיתי תוך כדי עליה במדרגות איזו הרגשה זו לעלות 14 מדרגות, הרגשתי את השרישים מתכווצים ונרפים מתכווצים ונרפים ולא שמתי לב ליד שפתחה את הדלת ולא שמתי לב לעצמי שנכנס הביתה. אני מתעורר מתעורר מתעורר (סתם התחשק לי להקליד את זה). יש לי היום עוד שתי יציאות מהבית...

נוכח

New member
6 - עוד 3.

היום תהיה לי עוד הזדמנות אחת להתקרב לסיום המשימה.

Talia E

New member
../images/Emo6.gif

בנסיון שלי לזכור 5 פעמים ברצף לא בחלתי גם במלמול לעצמי "אני ערה, אני ערה" במעלית
אחרי השלמת המשימה, החלטתי להמשיך לעצור מול הדלת להנאתי, והפעם מבלי להזכיר לעצמי באופן הזה - ואני שמחה לבשר שעדיין יש לי 100% הצלחה. מי היה מאמין
(אני של לפני כמה חודשים כנראה לא היתה מאמינה
)

../images/Emo45.gif

מדהים. איזה כיף, הא?
"לא בחלתי גם במלמול לעצמי "אני ערה, אני ערה" במעלית"
(מאוד הצחיק אותי ה"לא בחלתי גם ב..." יש לזה איכות הצחקה, מבחנתי, שמתקרבת לאיכות ההצחקה שאני חווה בקריאת טקסטים של קסטנדה
)

נוכח

New member
כמה דברים.

במאמר, בחלק של "יצירת קבוצה או הצטרפות אליה" בסעיף - השמעות להוראות המארגן, כתוב פעמיים "מתרגל בכוח". לא הבנתי במה מדובר?! אחר כך יש את החלק של - אז איך אתם עובדים בקבוצה ויש שם סעיף - בקשת עזרה למעבר ממקום למקום - שוב לא הבנתי. ועוד דבר נוסף שחשוב לי מאוד: מתוך המאמר: "בכדי להיכנס לקבוצת-ערות (זוכר על מה אני מדבר? על סוג מסויים של קבוצה...) יש לחתום תחילה על הסכם-כניסה " האם לא מדובר על כך שקודם נחתום על הסכם, רק אז נצטרף לקבוצה ורק אז נתחיל לתרגל?????

Talia E

New member
אז ככה: ../images/Emo13.gif

"מתרגל בכוח" - זה סוג של ביטוי, הכוונה פשוט לחבר בקבוצה. "מעבר ממקום למקום" - הכוונה היא להצלחה במשימה הנוכחית ומעבר למשימה הבאה. לגבי החתימה על ההסכם: החתימה על ההסכם מהווה את הכניסה לקבוצת הערות. נכון לעכשיו אף אחד לא חתם על ההסכם ולכן לא קיימת עדיין קבוצת ערות לפי ההנחיות במסמך. ואולם, לא חייבים קבוצת ערות כזו כדי לחתור למשימות שבמאמר; אפשר לחתור בלי כל קשר ואפשר לשתף לגבי זה בפורום - שזה בדיוק מה שקורה בשרשור הזה... החלטתי לפתוח בהתחלה שרשור שהוא לא הקבוצה לפי ההנחיות, שיהווה מעין שרשור הכנה והיכרות וכך אנשים יוכלו להחליט ביתר קלות אם להצטרף לקבוצה שאני מארגנת. אז אפשר בהחלט להתחיל לתרגל ולהתקדם ורק לאחר מכן להצטרף לקבוצת הערות.

Talia E

New member
טעיתי ../images/Emo13.gif

שאלתי עכשיו את אבא שלי מה פירוש הביטוי "X בכוח" - והוא אמר לי שפירוש "בכוח" הוא "בפוטנציה", ז"א אומרת מתרגל בפוטנציה - מישהו שעשוי להפוך למתרגל. אני שמחה ששאלתי אותו ומתנצלת על ההטעייה...

"מתרגל בכוח" זה "מתרגל פוטנציאלי"

זהו מינוח שבא לתאר מישהו שהוא עדיין לא X אבל הוא עשוי להיות X. "בכוח" בהקשר זה משמעותו "פוטנציאלי" או "בעל אפשרות להיות בעתיד-"

../images/Emo2.gif

מתרגל בכוח - מתרגל בפוטנציה
זה מצחיק אותי כי זה נשמע לי כאילו הוא לא רוצה לתרגל אבל מפעילים עליו כח

Talia E

New member
זה נובע לדעתי מתרגום מילולי מהמילה

"potent" באנגלית: שזה פחות או יותר (תרגום שלי, לא מתוך מילון): חזק, בעל עוצמה, בעל און, בעל כוח...

למעלה