מי רוצה להיות ער?

kung fu

New member
תשובה

"אם אני פותחת את הדלת מבפנים, מציצה החוצה, יוצאת לחדר המדרגות בעוד הדלת פתוחה, מדליקה את האור במדרגות וחוזרת לתוך הבית, האם העצירה אמורה להיות גם כאן, או רק מול דלת סגורה? כמה דברים: 1. העצירה אמורה להיות מול דלת סגורה. 2. את לא אמורה לצאת במיוחד מהבית רק בגלל המשימה. זאת אומרת, סדר היום שלך והבחירות שלך ליציאה אמורות להיות זהות, כמו שאם לא היית מקבלת את המשימה הזו. שאלה: למה את משאירה את הדלת פתוחה, יוצאת לחדר המדרגות, מדליקה את האור בחדר המדרגות וחוזרת לתוך הבית?

ש ק נ א י

New member
אני חושבת שהעצירה מול דלת הבית

כאשר חוזרים מאיזה מקום אמורה לסמל את המעבר ממצב אחד למצב אחר ובעצירה שלך את "מסמלת" ששמת לב למעבר. מבפנים לבחוץ. מזר למוכר. מחום לנעימות. מקור לנעימות. כך אני רואה את זה ולכן נראה לי שיציאה לחדר המדרגות היא כאילו "לא מספיקה" כדי להוות מצב מסוים שממנו עוברים למצב אחר. אני יכולה לראות ביקור אצל שכנים למשל "מצב" אבל לא שהייה של שניות ספורות בחדר מדרגות. זהו

L i z a r d

New member
העצירה

אני חושב שהעצירה לא "מסמלת" שום דבר, זה תרגיל שמטרתו פשוט להצליח לבצע עצירה בזמן שהוא לרוב אוטומטי מאוד אצל רוב האנשים. בכל אופן, גם לדעתי שהיה של מספר שניות בחוץ לא יוצרת את המצב המתאים לתרגול הזה.

אוקיי, גם לדעתי...

אני, אבל, לא התייחסתי בדיוק לזה, אלא לעניין הרצף. משום מה הנחתי שהפעמים שעושים את התרגיל אמורות להיות ברצף כדי להוות השלמה. השאלה נבעה מכך: האם סיטואציה כזו מהווה "אי זכירה לעצור"? ובכל מקרה, מכיוון שאני נוטה להסכים עם מה שנאמר כאן: שזה בכל מקרה לא מהווה את הסיטואציה המתוארת במאמר, אז בכל מקרה התשובה על שתי השאלות היא: לא (מהווה אי זכירה לעצור) ולא (מהווה מצב מתאים לתרגול)... ולסיכום, רק מוודאה: האם אכן טעיתי כשחשבתי שזה אמור להיות ברצף?

Talia E

New member
לא היתה שום הנחיה לעשות את זה ברצף

אלא רק להצליח מס' פעמים
אני בחרתי להציב לעצמי מטרה של להצליח 5 פעמים ברצף, כי זה נראה היה לי סמן לרמה מסויימת שרציתי להגיע אליה.

L i z a r d

New member
תשובות

כמו שכתבת, גם לדעתי אם לא בחרת מלכתחילה לעצור במצב מסוים אז במקרה שלא עצרת בו זה לא "נחשב" שלא זכרת
במשימה הספיציפית הזו כמו שהיא ניתנה במסגרת משימת 12 השלבים לא ניתנה הנחיה לגבי רציפות. מההכרות שלי עם התרגיל אפשר לבחור כיעד הצלחה רציפה וגם הצלחה מסוימת שהיא לא בהכרח רציפה. לפי הבנתי במשימה המסוימת הזו זה נתון לבחירה, העדפה והתאמה אישית.

מעניין

האוטומטיות שלי: מכיוון שהתנסיתי בתרגיל כלשהו בגירסה מסויימת שלו, בפעם הבאה שפגשתי במשהו דומה (אפילו קצת), דמיינתי שגם הפעם, מדובר על אותה גירסא, באופן אוטומטי

kung fu

New member
לגבי הרצף

אז לא הייתה הנחייה להצליח לעשות זאת ברצף. אני הצבתי הצלחה לפי רצף, כי רציתי להציב עבורי את הסטנדרט הזה, אבל זה לא היה הכרחי... למעשה, מדוייק יותר יהיה להגיד שפשוט שאלתי את עצמי בכנות איזה מדד הצלחה להציב עבורי, וזאת התשובה שקיבלתי ("3 פעמים ברצף").

התהוות

New member
כתוב שמתי שחוזרים הביתה מאיפשהו

(לא ציטוט מדויק)- רק אז עומדים מול הדלת. (גם אני תהיתי, אז בדקתי)

עוד אתמול בערב

קלטתי שאני לא זוכרת בדיוק כמה זמן הגדרתי למשימה. (ייתכן גם שפשוט לא הגדרתי זמן מדוייק). אז החלטתי שזה לא יהיה מלא אם אגדיר את הזמן בדיעבד ושאנסה שוב היום. בקיצור, בחרתי היום משימה למחר, ואני זוכרת כמה זמן הגדרתי עבורה

השלמתי את המשימה ה-2

לא רק שהשלמתי אותה, זה היה כיף כל כך לעשות את מה שבחרתי, כיףףףףף! ולחשוב שלא הייתי עושה את זה אלמלא המשימה
אני עדיין מרוגשת ומתענגת וכיףףףףףף לי...

דיווח על ה-3

פעם אחת: דקה וחצי. (יומיים קודם תרגלתי אמנם עשר דקות, אבל לא את התרגיל הכתוב במשימה - ללא זכרתי את מחיאות הכפיים
) הגדרתי לי לבצע את התרגיל כשש פעמים, כשבכל פעם אורך התרגיל גדל. אם הוא לא גדל, זה לא נספר...

המשך דיווח על 3

ביצעתי פעמיים נוספות: פעם שנייה: 3.5 דקות. פעם שלישית: 6.26 דקות. יש לי עוד פעמיים... כמה מחיאות כפיים, וואו, כפיים לי!

kung fu

New member
מצטרפת + חותרת למשימות

התחלתי לחתור להצלחה בתרגיל הראשון. הצלחה בתרגיל עבורי תהיה: להצליח במשך 3 פעמים ברציפות לעמוד מול הדלת (ושאר הדברים שמפורטים בתרגיל). 1 מתוך 3 הפעמים בוצעה בהצלחה. (חזרתי לבית שלי לפני כ-20 דקות). מידע נוסף: - הצלחתי בנסיון הראשון - מחכה כבר להשלים את המשימה. - לא רואה קושי להשלימה. - הדבר היחידי הוא שאני לא מתכננת לצאת היום מהבית עד הלילה, והייתי רוצה להשלים אותה כבר.

למעלה