מי רוצה להיות ער?

משימה מס' 1 - דיווח ראשוני

אתמול נעצרתי מול הדלת בכל הפעמים בהם עמדתי להיכנס לביתי. בכל המקרים ספרתי עד שלושים, ורק אז נכנסתי בדלת. גם היום, כנ"ל. כשאמנה 4 ימים בסה"כ, מבחינתי, השלמתי את המשימה. ביומיים הקרובים, אגדיל את הספירה ל-60, כדי להגביר את תחושת האנרציה
(אני עושה את התרגיל הזה כבר כמה חודשים רצוף, אבל כמו שהוגדר במאמר, אני לא מתייחסת לכך...): "גם אם ביצעת את אחת המשימות בעבר, יש לבצע אותה פעם נוספת אחרי שהמשימות המוגשות לפניה בשרשרת בוצעו, שכן, כבר ידוע לרובנו (כמדומני) שאותה פעולה ממש לובשת צורה ומשמעות שונות בהתאם למי אנחנו, מה עשינו ומה עבר עלינו בחיים עד לאותו רגע."

שאלה מעולה ../images/Emo45.gif

התחלתי לעצור מול הדלת בכל פעם שאני מגיעה לפניה לפני כמה חודשים, כתרגיל צלילות. המשכתי בכך למרות שקיבלתי כבר שלבים מתקדמים יותר, פשוט כי יכולתי
אתמול אכן קיבלתי תשובה לשאלה שלי לגבי זה (גם אני כמוך שמעתי במה שכתבתי כאן את צלילי ההרגל) שכדאי לי להפסיק ושזה מאבד מטעמו לאורך זמן והופך לסתם הרגל מיותר (לא ציטוט מדוייק
)... אני אפסיק עם זה אחרי מחר, כשאסיים את המשימה הראשונה

L i z a r d

New member
צלילות

לדעתי אם בתרגיל מתבצעת עצירה והתבוננות איכותיות, זה יכול להיות תרגיל מאוד מועיל ועוצמתי למרות שהעצירה היא סוג של הרגל. זה פשוט תרגיל אחר לחלוטין מהתרגיל המקורי. אולי כדאי לך לשנות את המשימה הראשונה קצת, כך שהיא כן תאתגר אותך מהכיוונים של זכירה וראיה מבעד לערפל האינרציה, במקום לעשות מתוך הרגל.

Talia E

New member
הצעה לתרגיל קצת אחר

שדומה, אם כי לא נראה לי שמחליף את התרגיל הנ"ל (נראה לי שכדאי לעקוב אחר המשימות בדייקנות כפי שנתנו): לבצע את העצירה הנ"ל בכל פעם שאת מגיעה למקום אחר כלשהו (שאת מגדירה מראש), שנמצא מחוץ לבית.

טוב...

אמנם כבר כביכול השלמתי חמישה ימים, אבל אני בוחרת להתחיל מחדש. ראיתי משהו באיך שעשיתי את זה, שאני רוצה לשנות כי זה לא מדוייק עם ההנחיות. אני סופרת מעכשיו 5 פעמים של עמידה מול הדלת, להשלמת המשימה. ושאלה: אם אני פותחת את הדלת מבפנים, מציצה החוצה, יוצאת לחדר המדרגות בעוד הדלת פתוחה, מדליקה את האור במדרגות וחוזרת לתוך הבית, האם העצירה אמורה להיות גם כאן, או רק מול דלת סגורה? מה נראה לכם?

יש למישהו תשובה?

ועוד שאלה: נראה לי שכל סוג של תזכורת כתובה, כגון לרשום ביומן: "ערות" אפילו, או תיעוד כלשהו בסגנון: השלמתי 3, נשארו עוד 2 עצירות, סותר קצת את עניין הערות, לא? מצד שני, הדיווח כאן בפורום מהווה תיעוד כזה. מה אתם אומרים?

kung fu

New member
הי ../images/Emo13.gif

נראה לי שכל סוג של תזכורת כתובה, כגון לרשום ביומן: "ערות" אפילו, או תיעוד כלשהו בסגנון: השלמתי 3, נשארו עוד 2 עצירות, סותר קצת את עניין הערות, לא? אם את רושמת ביומן "עירות" בשביל לזכור לעשות משימה כלשהי, אז זה סותר משימות מסויימות. אבל יש משימות שלא עובדות על הזכירה אלא על הצלחה בפרמטרים אחרים. תלוי בפרמטרים. למשל, אין בעייה לרשום ביומן "עירות" כתזכורת למשימה מספר 1. לרשום ביומן את המילה "עירות" כתזכורת למשימה מספר 2 זה כבר בעייתי. כי משימה 2 עובדת על לזכור משהו שהחלטנו שנעשה יום למחרת.

L i z a r d

New member
לדעתי

עדיף לא לכתוב גם לגבי המשימה הראשונה. גם היא קשורה בזכירה מסוימת.

L i z a r d

New member
אני לא מוצא בעיה בתיעוד.

אפשר כמובן לאתגר את עצמנו ולבחור לזכור את הניסיונות וההצלחות ללא עזרים, אבל זו נראית לי תוספת לבחירה אישית.

Talia E

New member
כמו שכתבתי

כאן - התיעוד בפורום נכלל בהגדרות הבסיס של המשימה הרב-שלבית הזו; כלומר היא נבנתה מתוך מחשבה ואף המלצה מפורשת שנעזר אחד בשני בפורום (ואפילו קיבלנו הנחיות מדוייקות ליצירת קבוצת עזרה שכזו).

תודה לכולם! ובשאלה היה חלק נוסף:

"מצד שני, הדיווח כאן בפורום מהווה תיעוד כזה. מה אתם אומרים?" הכוונה היא שהדיווח כאן, בפורום, על ההתמודדות בשלבי השלמת המשימות, הוא מעין תזכורת כתובה, לא? תודה!

Talia E

New member
לדעתי

לגבי ה"הצצה החוצה" - זה עניין של החלטה שלך. אני בטח הייתי מחליטה לא להחשיב את זה. לגבי הרישום ביומן: נראה לי שזה כן סותר. בייחוד במשהו כמו המשימה השנייה. לגבי הדיווח בפורום: במאמר קיבלנו המלצה חד=משמעית להעזר בקבוצה. לפיכך, אני חושבת שהתנאים בהם אנו כותבים בפורום אחד לשני, עוזרים אחד לשני וכיו"ב - נכללו בהנחות היסוד כאשר המאמר נכתב (כלומר המאמר נכתב מתוך המחשבה שאנחנו נעזור אחד לשני ונעשה את זה ביחד; ולא מתוך זה שכל אחד יעשה את זה לבדו בלי שום שיתוף ותיעוד). כמובן שהשיתוף בפורום מעלה את המודעות שלנו, אבל אם בסופו של דבר אנחנו יותר צלולים ויותר זוכרים זה נהדר ואין בזה שום בעייה

למעלה