מי רוצה דרכון זר ??

danistar

New member
מי רוצה דרכון זר ??

לא יודע מי מכם ראה ביום שישי את "יומן" בערוץ הראשון אבל אני ראיתי . במיוחד אני מתרכז בכתבה על הדרכונים הזרים . אני חושב שמה שביבי ושרון הצליחו לעשות אפילו שכינינו הערבים לא הצליחו וזה לגרום למאות אלפי ישראלים ( נכון להיום יש מחוץ לישראל כ 600 אלף ועוד מאות אלפים עם דרכונים זרים ) לחזור למקורות ולחפש בין מטלטליהן של ההורים והסבים איזה דרכון זר : פולני , גרמני , צ'כי , אוסטרי , לאטויי .. הכל הולך , העיקר לברוח מכאן . אותן מדינות שביצעו בשיטטיות מעשים אפלים בבני המשפחה שלהם ושלנו לפני 50-60 שנה ( וזה לא הרבה זמן ידידי ) הן היום יעד מועדף לישראלים שעומדים על הפתח ומחזרים אחר נתינות .. ביבי אני חושב שעראפת יושב במוקטעה שלו ומתגלל מצחוק , הוא לא צריך אינטיפאדה , הוא לא צריך את הסכם אוסלו , הוא לא צריך את מרץ ושלום עכשיו .. הוא מביט בעייניים כלות ונדהמות בצורה שאתה עושה בשבילו את העבודה של הטרנספר מרצון של היהודים . אם להיות טיפה יותר רציני , זה עצוב , עצוב מאוד היה לראות את הכתבה ואת הישראלים ( סליחה היהודים שבחבורה ) מתחננים לנתינות זרה אצל השגרירים והקונסולים ... ועוד נקודה לסיום , אותה גברת שראינו בכתבה בבית הנתיבות בדרך לגרמניה שאמרה בחיוך שהגיע הזמן להסתכל קדימה ולהשאיר את העבר בצד . עם כל הכבוד גברת אולי עדיך שתישארי שם אצל הגרמנים , יהודים כמוך שמוכנים לשכוח ולסלוח עדיף שיחיו שם , אנחנו באמת עם דפוק. 100,000 ישראלים מחזיקים בדרכון גרמני ועוד אלפים בדרך זה לא מצמרר אותך ביבי ??

טאKילה

New member
דני wow

מסמך קשה,טראנספר ליהודים,מדאיג. מפחיד לחשוב שהעם מתכלה ופורח מחדש בגולה, אכן זה מעלה ים חיוכים לאוייב במוקטעה. כשהראיסים שלנו מנפיקים יצוא יהודים למדינות אחרות,חבל. כתבת מאוד יפה קולח.

danistar

New member
קשה אבל מציאותי ..

חבר שלי סיפר לי שבשגרירות הפולנית מתקבלות כל שבוע כ 1200 בקשות ..

רק רגש

New member
את ביבי שום דבר לא מצמרר

העיקר שההיפר קפיטליזם יושרש לוקחים מ-90% ונותנים ל-10% זהו היסוד של המדיניות!!!

טאKילה

New member
רק רגש חישוב אמיתי כל כך..

לוקחים מ-90% ונותנים ל-10% זה כל כך נכון.

רק רגש

New member
לאט לאט יבינו שהיפר קפיטליזם=אסון

רק לא לשכוך ביבי ושינוי הם המובילים של המהלך!!! על שיטרית חבל לדבר

בעניין הדרכונים, אכן מצמררר...

ולא ההגירה מפחידה אותי, זה רחוק מלהיות טרנספר. ויש לערפאת נושאים אחרים ,שאנחנו מעניקים לו ,ושיכולים לשעשע אותו. אלא,הארצות שאליהן מהגרים, הישראלים שבכתבה. ואותה שכחה, הבאה כל כך מהר. 60 שנה בראי ההסטוריה זה כל כך מעט. ואת אותה גברת, המסתכלת קדימה ומשאירה את העבר בצד, אני מברכת, שהעבר לא ירדוף אותה שם, ויכריח אותה להסתכל לו בעיניים. ראיתי לאחרונה את הסרט "הפסנתרן", סרט על השואה, עשוי היטב. ממליצה. שיהיה לכולנו שבוע נהדר הסתכלו קדימה והשאירו את העבר מאחור אבל רק לאחר שהופנמו הלקחים
ודניסטאר, אנחנו כאן וזה הרבה

kuzary

New member
דרכון זר ../images/Emo35.gif

אני בז לדרכון הזר. יש באפשרותי אומנם לקבל אחד כזה אך אני בז לו. כן ב ז לו. לדרכון. זו מדינתי. זו המדינה שאליה הביא אותי אבי בילדותי. אני גאה בה. על אף הדברים הלא יפים שבה. אני עמל על מנת לשנות בה את אותם דברים שלא נראים לי. לעיתים יש הצלחות ולעיתים כשלונות אך אני עדין נאבק. לכל אותם שעוזבים. לכו לכם לדרככם אך בקשה אחת לי אליכם. אל תנסו לשנות כאן מהנכר. אל תצפו ממני שאשנה לכם את המדינה לפי רצונכם זה לא!!! אסע לי לחו"ל עם דרכון ישראלי רק לאותם מקומות בהם יכבדו אותו. אתנהג בנימוס ואנסה לשנות תדמית הישראלי המכוער. אחזור הביתה, אתרוח בכורסה, ואומר לעצמי טוב שהגעתי הביתה. אין כמו הבית אין כמו ארץ ישראל שימותו הקנאים.

../images/Emo140.gif כוזרי

נהניתי לקרוא, מחמם את הלב. פעם אחרונה ששמעתי נאום חוצב להבות שכזה היתה, במלחמת המפרץ האחרונה. ידידה שעלתה ארצה לפני כ-20 שנה מארה"ב, הופיעה נרגשת ונרגזת וספרה שאמרו לה, מתוך פרגון תמים,לדעתי, שכיף לה שיש לה דרכון אמריקאי והיא תוכל לצאת איתו ברגע שהעניינים יתחממו. היא הייתה כל כך נרגזת, על שבידלו אותה מחברת הישראלים, בשל הדרכון הזר הזה, ושהיא עדיין נחשבת כאמריקאית זרה, ואמרה את אותם הדברים בדיוק שאמרת אתה. ואנו, הצברים, לא הבנו על מה המהומה, אז אמרו, אז מה??? ובכלל , מה רע בדרכון זר? אתה צודק, אין כמו הבית, אין כמו א"י, ושיחיו הקנאים, ויסבלו.
(הרי הדשא של השכן תמיד ירוק יותר
)

ניקו 45

New member
כוזרי , גאה בך ובמילותיך ../images/Emo24.gif

כל מילה שלי נוספת תהיה מיותרת . שמח ומאושר שיש עוד ישראלים כמוני וכמוך .

חן (*_*)

New member
דני, כל מילה שלך- יהלום!!!!

מי כמוך יודע מה יחסי לתופעה זו, בפרט בהתייחסות של גרמניה והיהודים. בזמן שכזה, אני בושה בעמי.

למעלה