מי ראתה בבייבי בום?

shtuli

New member
בלידה האחרונה היינו סקין טו סקין עד שיצאה

השלייה וגם אחר כך. לא יודעת להגיד כמה זמן.
הרגיש הרבה זמן יחסית.

כנראה תלוי מי המיילדת

מיילדת מקצועית שמבינה קצת בהנקה תמליץ לאמא הטריה לעשות זאת, ותסביר לה את החשיבות של זה אם היא לא יודעת מה הרציונל.

אני ילדתי ביום עמוס ביותר, כשחדרי הלידה היו מפוצצים, ובכל זאת לא ויתרתי. בגלל העומס איפשרו לי לקחת אתי את התינוק לחדר התאוששות עד שארגיש מיצוי של השלב הזה, ולא מיהרו לקחת אותו לבדיקות.

היה אסור לי להיכנס לשרשור הזה בכלל

היום היינו באיזה אירוע וכולם דיברו על זה ואמרו לי שאני "אחרי" ולכן כבר יכולה לראות, אבל רק לקרוא את השרשור, אפילו בלי לראות, כבר מציף אותי. הנה עכשיו אני תוהה (אבל מניחה שלא, ושאסור לי לתהות תהיות כאלה) אם כל צרות ההנקה שלנו קשורות למחסור במגע עור לעור בשעה הראשונה (לא שלא נתנו לי, אבל לא הייתי במצב שהייתי מסוגלת להחזיק אותה. כמו בלידה הקודמת רעדתי לגמרי המון זמן אחרי, עד שגמרו לתפור אותי ועד שהתחממתי קצת).

לא מתאים לך לתהות תהיות כאלה

לתלות בעיות הנקה בחוסר מגע בשעה הראשונה זה יפה בתיאוריה הבאופנית, אבל נדמה לי שחלש במציאות.

(מה הבעיות? רוצה להתייעץ?)

לא מתאים לי (וכתבתי שברור לי שזה לא ככה)

אבל אני במצב רוח שביר ורווי רגשות אשמה.
הבעיה העיקרית היא שכל יום וכל שעה הבעיה היא אחרת. חשבתי שהתייצבנו אחרי שבוע שבו היא אכלה סביר ועלתה יפה במשקל, אבל בשבוע האחרון ההנקות שוב הדרדרו (לפעמים. לפעמים היא יונקת יופי. לפעמים היא אוכלת חצי דקה, צורחת דקה וחוזר חלילה בלופ, לפעמים היא יונקת שתי דקות, ולא מוכנה לאכול יותר בכלל ואני כבר לא מצליחה לשאוב כמעט בכלל, מה שאומר או שכמות החלב יורדת, או שהיא יונקת יותר טוב ממה שנדמה לי ולא משאירה הרבה לשאיבה, או משהו אחר בכלל). אז יש ימים יותר טובים שבם זה נראה לי לא נורא ושווה את המאמץ (שלי ושלה) ויש ימים ממש לא טובים שבהם אני חושבת שכבר היה עדיף להתחיל לבקבק, גם במחיר דעיכה מהירה של ההנקה. ביום רביעי נחזור לשקילה ונראה מה קורה ונחליט החלטות.

את מלווה ביועצת הנקה?

מישהו בדק את האפשרות לריפלוקס סמוי?
לשון קשורה?

נשמע לא פשוט בכלל, בכלל, מתיש, מתסכל, מציף

shtuli

New member

אם יש לך עוד כוחות ומתאים לך ולה הייתי שוקלת יועצת הנקה שתלווה אתכן יחד.

אויש. קודם כל - מיליון חיבוקים. אני מתארת

לעצמי כמה שזה קשה, ומכירה מעצמי סיטואציות דומות שהן היחידות שגרמו לי להתפרק אחרי לידות. כי במובנים אחרים הייתי מיליון אחוז.

היא לוקחת גם בקבוקים מדי פעם?
הבכי שתוך כדי אכילה קורה גם אז?
את מרגישה שהציצ מלא חלב, או שהוא מרגיש מרוקן?

אני לרשותך במייל או בטלפון לייעוץ אם מתחשק לך.
שולחת עוד כמה חיבוקים ומבטיחה לך שיהיה בסדר כך או אחרת.

תודה לכולכן ותשובות

כן, אני מלווה ביועצת הנקה. היא הייתה כאן שלוש שעות ונותנת תמיכה טלפונית. הבעיה היא שכל ארוחה מתנהלת אחרת ומאוד קשה לי להתייעץ ככה, כי קשה לי לומר בדיוק מה הבעיה. אני מדברת אתה ביום אחד ולמחרת מה שהיא אומרת לי כבר לא נראה לי רלוונטי.
מכיוון שלא עלתה מספיק במשקל, התחלנו לפני שבועיים וחצי לתת פעם-פעמיים ביום תוספת חלב שאוב אחרי הארוחה (חלב ששאבתי אחרי הנקה). במשך שבוע בערך הצלחתי לשאוב 70-80 בפעם אחת וזה הספיק לתוספת פעמיים ביום. אחר כך זה ירד ל30-40. היום אפילו 20 לא הצלחתי, וזה כשניסיתי לשאוב אחרי ארוחה שבה הרגשתי שהיא לא אכלה הרבה.
אבל אני מרגישה שיש חלב, ובתחילת הנקות היא גם משתנקת לפעמים מזרם החלב (ועוזבת את הפטמה וחוטפת שפריץ בעין (-:).
וכשנותנים לה בקבוק היא מבסוטה, לא בוכה, ואף פעם לא מסרבת לו.

לשון קשורה - יועצת ההנקה טענה שיש לה לשון קשורה במידה מסוימת (אם כי זה לא דומה בכלל ל"קשירות" של הלשון של הבכור. גם היא וגם הרופאה טענו שאם היא מצליחה לאכול ועולה במשקל לא צריך לנתק ואז היה נראה שדברים מסתדרים ולא צריך. אני חוזרת לרופאה מחרתיים ואני אשאל מחדש.
רפלוקס סמוי - אני לא יודעת מה זה אבל היה חשש לריפלוקס לא סמוי. היא פולטת הרבה, אם כי עכשיו פחות, אבל כמעט אף פעם לא נראה שזה מציק לה במשהו.

חוץ מזמני הארוחות - היא רגועה ושמחה. ישנה טוב (גיליתי שבאמת יש דבר כזה תינוקות שלא נרדמים בהנקה אבל שמים אותם ערים בעריסה והם נרדמים להם בנחת), ערנית וחייכנית בזמנים אחרים. שום דבר לא באמת מעצבן אותה חוץ מלאכול ולשכב על הבטן..

וברור שיהיה בסדר כך או אחרת, כי אני יודעת שתמיד קיימת האפשרות לעבור יותר ויותר לבקבוקים, ושתינוקות גדלים גם ככה, אבל עוד לא הגעתי לנקודת השבירה שתאפשר לי באמת לקום ולעשות את זה.

בינתיים מישהו צריך לחקור איך זה שלשמוע תינוק בוכה חמש דקות, במיוחד אם זה באמצע הארוחה, יותר מעייף מכל שאר היום ביחד.

רפלוקס סמוי

זה כשהמנגנון של הסגירה (תסלחי לי ששכחתי את המילה) לא בשל עדיין ולא נסגר, ואז המזון עולה - אבל אין הקאות כמו בריפלוקס רגיל. זה עדיין מצב מאוד מציק, ממש צרבת תמידית ששורפת בגרון.
אפשר לאבחן אצל רופא - מסתכלים על הלוע והחך - בדר"כ כשיש רפלוקס סמוי גם יש צריבה ממש של החך.

בהצלחה

אני לא אזרוק עוד כל מיני השערות כי

נשמע לי שכל כיווני החשיבה מכוסים כבר (רפלוקס זה בהחלט משהו ששווה לשלול, אגב).
מאחלת ימים קלים יותר ושגרה נוחה.
אנחנו תמיד כאן אם בא לך לפרוק קצת תסכול.

תודה. האמת שלא התכוונתי לפתוח את זה כאן

בדיוק כי ידעתי שאקבל 10 עצות וכיווני חשיבה וזה יותר מבלבל מעוזר. כבר יש רופאה בתמונה ויועצת הנקה בתמונה ואי אפשר לקבל החלטות כשיש יותר מדי רעיונות ודעות.

עוד כהן

New member
אפשר עצה קטנה-

מנסיון שלי ושל אשתי-
לאשתי גם לא קל להניק.
בדקת אם יש לתינוקת לשון קשורה?
אם את רוצה מידע על זה- תחפשי באינטרנט את ד"ר פורר, יש לו אתר מעולה בנושא.

אפשרות נוספת-
ישנה מישהי בירושלים שמשכירה משאבת חלב (זוהי משאבה שעולה כ-2,000 ש"ח, משאבה מאד רצינית). בלידה הלפני אחרונה- אשתי שכרה ממנה את המשאבה למספר חודשים.
אני מניח שפרטים עליה תמצאי באינטרנט או אצל יועצות הנקה.
(זה היה לפני כ-3 שנים, אז אין לי את הפרטים שלה).

עדיין לא ראיתי

אבל השבוע דיברתי עם אחת מנשות הצוות שם ושמעתי ממני דברים שהדהימו אותי. (או יותר נכון,נדהמתי לגלות כמה אני תמימה)
היא סיפרה שכל הזוגות גויסו עוד בתחילת ההריון (אתן לכן לנחש מה הקריטריונים.... כמובן שבעיקר חיפשו צעירים שזו לידה ראשונה שלהם, בין השאר). הבטיחו יחס VIP של הרופאים וכן תלושים לרכישת ציוד ראשוני לתינוק בסכום מצחיק. לקראת סוף ההריון כמעט אצל כולן 'התגלה' מיעוט/ריבוי מי שפיר, עובר גדול ועוד דברים שחייבו מעקב צמוד וזירוז לידה (!). ואכן הבנתי שלידות רבות שם היו מכשירניות. כל הצילומים התבצעו ביום אחד . יולדות 'רגילות' שהגיעו באותו יום זכו לחוסר יחס משווע וכמעט ילדו במסדרון...
אני בכל מקרה, בלי נדר לעולם לא אלד שם.

מזעזע. בלינסון ידועים בריבוי לידות מכשירניות

גם בלי קשר לסדרה. ושמעתי דברים לא טובים ולא מקצועיים על לידה שם.

ועצוב שצוות רפואי משתף פעולה עם דבר כזה. מעניין על מה החתימו אותם.

...

חברה שלי היא מילדת, וטוענת שלא הייתה לה אפשרות להשפיע בכלל על ההחלטות. היא רק קיבלה הוראות לאיזה חדר לידה להכנס ואלו פעולות לעשות.

למעלה