תגובה
שלום שמי נופר , אני חברה בחטיבת בני המושבים, גרה בישוב צורן ומתפקדת שמשצי"ת. קראתי חלק מההודעות בשירשור הזה וחשוב לי להגיב. יכול להיות שהתגובה שלי לא תהיה רלוונטית ויכול להיות שהיא תעורר ברבים שאלות של "מה הקשר ?" , חלק מזה שייך לעובדה שלא קראתי את כל השרשור. אבל בכל זאת , חשוב לי להגיב. גדלתי וחונכתי , אם זה מהבית ואם זה מהתנועה על אהבת הארץ ואהבת האדם. גדלתי בבית שבו ציונות היא בין הערכים החשובים ביותר והגיוס לצה"ל הוא עובדה שאין לערערה. כיום , אני ,כמו רבים אחרים בני גילי עומדת בפני הגיוס לצה"ל. רוב הסיכויים שהדבר יקרה רק בעוד כשנה וחצי אחרי סיום גרעין עודד או כל שנת שירות אחרת. בימים אלו, אני מנהלת מלחמה קטנה עם הצבא , על מנת שתינתן לי האפשרות להתגייס לשירות קרבי. חשוב לי , במסגרת שירותי הצבאי , לתרום כמה שיותר למדינה הזו ואני רואה בזה , מעבר לזכות גדולה , חובה גדולה אף יותר. אין לי ספק שצריך להוקיע תופעות מסוימות מהחברה שבה אנו חיים. ההשתמטות עצמה היא לא התופעה . התופעה היא הקלות שבה דברים נעשים . הקלות שבה בנאדם יכול לבחור לא לקחת חלק בנעשה סביבו , הקלות שבה בנאדם יכול להאמין שאחרים יעשו בשבילו את העבודה , הקלות שבה החברה שלנו מקבלת תופעות שונות ומשונות. אני אומרת בצורה מאוד ברורה וחד משמעית - אני רואה בגיוס לצה"ל ערך עליון שלפני היותו חובה הוא זכות. אבל אני אומרת עוד דבר. כמו שאני חושבת שצריך להיות שיוון בגיוס-כלומר שכל אדם שמסוגל , לפי הגדרת קריטריונים מאוד ברורים של הצבא לשרת את המדינה - ישרת אותה , אני גם חושבת שצריך להיות שיווין בסיסי בינינו כבני אדם. לכל הבוגרים שהגיבו כאן ותורמים תרומה אדירה למדינה הזו ,אני מבינה שיש משהו שמקומם אתכם בעובדה ש"למה אנחנו עושים ואחרים לא". גם אותי זה מקומם. הקלות הזו שבה אנשים נותנים לעצמם את הפריבלגיה ל"וותר על התענוג" של השירות. אבל זה ימשיך לקומם אותי. ואני אמשיך לא להסכים עם דעות אלו. ואני אמשיך לחשוב שעלי להתגייס ולתת הכי הרבה שאני יכולה למדינה הזו . ואני אמשיך לאהוב את המדינה הזו . אבל אני גם אמשיך , בתור אדם שהתחנך בתנועה הזו ,ובתור אדם ואזרח במדינה הזו , להקשיב לדעות של אחרים , השונות ואף מנוגדות לדעותי שלי , וגם אם רק בשל העובדה , שהם מקבלים את דעתי ואת הדרך שבה אני בוחרת. גם אם אתם חושבים שמסתתר פה איזשהו צדק שצריך לצאת לאור , הדרך שבחרתם לעשות זאת , היא פשוט לא לעניין. שבוע טוב נופר מצורן