מי ראה בבוקר חדשות!?!?

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאמרתי שעל פציפיזם לא נתווכח:)

כי אני לא פציפיסטית. ואני ממש כמוך חושבת שהמדינה שלנו חייבת שיהיה לה צבא. זה שאני מבינה השקפת עולם מסויימת, זה לא אומר שאני תומכת בה. זה רק אומר שאני מבינה למה הכוונה. אבל שוב, על זה לא נתווכח. כי אני לא פציפיסטית. אם באמת מעניין אותך למה הם חושבים ככה או אחרת, אתה יכול לשאול בפורום פציפיזם או למצוא פציפיסט ולדבר איתו :)

Oukami Kun

New member
אבל אתה שוב מפנה את זה אליה,

כשהמשפט שהיא אמרה היה "הפציפיסטים לא חושבים שהחיילים צריכים לההרג למענם" היא לא דיברה על עצמה, היא דיברה על פציפיסטים. וגאד דאמיט אנחנו חפרנים.

t e p e r

New member
...

סבבה, לא הבנתם מה המטרה של ההודעות שלי...אבל הן ממש לא מופנות לשירה...למעשה לא ממש אכפת לי מה שירה חושבת ודעתה עוד תשתנה כשחבר טוב שלה יהרג בצבא והכבוד שלה למשתמטים יעלם ברגע (כמובן שאני לא מאחל לה דבר כזה, חס וחלילה ושהחיילים ישמרו על עצמם!).

Oukami Kun

New member
זה למשל

אחד הדברים הדורסנים שאדם יכול להגיד. זה כמו להגיד "אה, הוא והחלומות הטיפשיים שלו. הוא ייתבגר ויבין שזה שטויות" אם סבא וסבתא שלך היו מקשיבים למבוגרים מהם שאמרו להם את זה, וגם סבא וסבתא שלי ושל כולנו, לא הייתה לנו מדינה כי כולם היו נשארים בגולה. "מה זה השטויות האלה עבודה עברית?" תן לנו לחיות ו"לעשות את הטעויות שלנו", כי מי יודע, אולי זה לא טעות. אז כן, תצחק עלינו כשאנחנו אומרים שאנחנו הולכים להקים קיבוץ בנגב, אבל תזכור שזה מה שאמרו לבן גוריון ורבין ופרס. ופאק סטיתי מהנושא בטירוף.

t e p e r

New member
הגבת את זה אליי?

כי אם כן אז מה הקשר למה שכתבתי?! תקימי מצידי 100 קיבוצים בנגב, תתנדבי כמה שאת רוצה בשביל המדינה, אבל לפני הכל תגני עלייה 3 שנים כי זאת חובה שלך! בלי מדינה לא תיהיה לנו חברה, בלי מדינה הנגב לא יהיה שלנו, בלי מדינה לא תוכלי לצאת עם חברות לקניון או עם חבר שלך למסיבה! תפנימי שאין שום סיבה שבעולם שמישהו ילך לסכן את החיים שלו בשביל המדינה ומישהו אחר יקים קיבוצים בנגב...את יודעת מה? אותי זה מעליב אישית שאת עושה את ההשוואות האלה. ואם בן גוריון ורבין היו רואים את כל המשתמטים היום הם היו מתביישים בכולם ומתביישים במדינה הזאת...הם אלה שנלחמו פה כדי שהמדינה הזאת תיהיה שלנו ואין שום סיבה שרק חלק מאיתנו ילחמו כדי שהיא תישאר שלנו! המשתמטים לוקחים את המדינה הזאת כמובן מאליו ונותנים לנו לעשות את העבודה הזאת, כי יש פרייארים נכון? אחרי זה אני צריך לפגוש אותם בהפגנה נגד הגדר בקו התפר עם כמה ערבים שהם קוראים לי "סמרטוט של הממשלה" או "אפס" או "רוצח"... "תתן לנו לעשות את הטעויות שלנו"? תגידי מה את לא מתביישת?! תעשי מצידי כמה טעויות שאת רוצה בחיים, אבל אין שום סיבה שבזמן הטעויות שלך ימותו חיילים בשטחים ואת תשבי בבית סבבה? יופי אני שמח שהבהרנו את זה.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifקודם כל, הוא בן. שנית, לא הבנת את

הכוונה שלו. אבל אם הוא ירצה, הוא יסביר לך.

מיכלצי

New member
Kun זה זכר

אפילו אני יודעת. (וסתם, לא לקחת את התגובה הזו ברצינות)

Oukami Kun

New member
מההודעה שלך עלה לי המשפט

"שתתבגר תבין" ומשם זה התקשר לי למה שאמרו לסבינו ורב-סינו כשהם אמרו להורים שלהם שהם עולי םלארץ. וזהו. (כמו שכתבתי בהודע,ה סטיתי מהנושא בטירוף
)

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif:| וואו. תודה באמת.

אם יש דבר שאני בטוחה שבחיים לא ישתנה אצלי, כי הוא הבסיס של כל האופי שלי, זה כבוד לדעות של אחרים. "אינני מסכים עם דעתך, אך אלחם על זכותך להשמיע אותה." וכן, גם אם מישהו קרוב לי (חס וחלילה!) יהרג בצבא. גם אם זה יקרה(חס וחלילה), אני אמשיך לכבד את דעתם של הפציפיסטים. (ואגב, הדוגמא הזאת, של מישהו קרוב שנהרג בצבא, לא הכי מוצלחת.. כי דווקא דבר כזה יכול לגרום לי להיות פציפיסטית בעצמי.. אבל לא נכנס לזה :) )

חברים יקרים

תודה לכם שהעברתם לי את השבת, אני מקווה שהצלחתי להדליק כמה נורות כבויות פה בפורום, ואם לא, תמיד נחמד לחזור... אחרי כל הדיון הסוחף הזה, מחר חוזרים למציאות, ולקו חדש - תפוח!! אז בזמן שאני שומר עליכם, תחשבו טוב על מה שאני אמרתי פה , ומה שאמרו פה שאר החברה הותיקים ותנסו להבין ולהפנים, כי כנראה שאנחנו טיפה יודעים על מה אנחנו מדברים. שיהיה לכולם שבועיים נפלאיים! מתמיר ורצברגר, סג"ם מד"צ\מש"צ לשעבר במטה אשר

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifהייתי חייבת לבדוק למה כולם חושבים שאני

משתטמת/פציפיסטית/משהו כזה.. אז קראתי את כל ההודעות שלי.. (כן, זה קצת עצוב.) ותהרגו אותי, אבל לא כתבתי שום דבר דומה לזה בשום מקום. ויותר מזה, כמעט בכל ההודעות שלי הבהרתי שאני לא פציפיסטית, שאני לא תומכת בהשתמטות, ושאני מתגייסת. כן אמרתי שלצאת לקמפיין כזה בתור תנועה זה לא יהיה נכון כי זה קמפיין מאוד מכליל. כן אמרתי שלדעתי שירות לאומי אינו פסול ואינו נחות משירות צבאי. ואני אכן חושבת כך. אבל בשום מקום לא כתבתי משהו שדומה ל"אני פציפיסטית/משתמטת/לא יעשה צבא/משהו כזה.." אגב, יהיה מעניין לראות מהי ההגדרה של כל אחד ואחת ל'משתמט'. כי נראה לי שכולם פה אומרים בערך אותו דבר, רק מגדירים 'משתמט' אחרת. לילה נפלא לכולכם:)

zmird

New member
פצפיסטית מניאקית. זה מה שאת.

ובטח גם לא אוהבת ילדים קטנים.

shay2110

New member
פאאק!!

חחח ת'כלס למה גרמתי? זה נראה כמו השירשור הגדול בהיסטוריה של הפורום

נופ123

New member
תגובה

שלום שמי נופר , אני חברה בחטיבת בני המושבים, גרה בישוב צורן ומתפקדת שמשצי"ת. קראתי חלק מההודעות בשירשור הזה וחשוב לי להגיב. יכול להיות שהתגובה שלי לא תהיה רלוונטית ויכול להיות שהיא תעורר ברבים שאלות של "מה הקשר ?" , חלק מזה שייך לעובדה שלא קראתי את כל השרשור. אבל בכל זאת , חשוב לי להגיב. גדלתי וחונכתי , אם זה מהבית ואם זה מהתנועה על אהבת הארץ ואהבת האדם. גדלתי בבית שבו ציונות היא בין הערכים החשובים ביותר והגיוס לצה"ל הוא עובדה שאין לערערה. כיום , אני ,כמו רבים אחרים בני גילי עומדת בפני הגיוס לצה"ל. רוב הסיכויים שהדבר יקרה רק בעוד כשנה וחצי אחרי סיום גרעין עודד או כל שנת שירות אחרת. בימים אלו, אני מנהלת מלחמה קטנה עם הצבא , על מנת שתינתן לי האפשרות להתגייס לשירות קרבי. חשוב לי , במסגרת שירותי הצבאי , לתרום כמה שיותר למדינה הזו ואני רואה בזה , מעבר לזכות גדולה , חובה גדולה אף יותר. אין לי ספק שצריך להוקיע תופעות מסוימות מהחברה שבה אנו חיים. ההשתמטות עצמה היא לא התופעה . התופעה היא הקלות שבה דברים נעשים . הקלות שבה בנאדם יכול לבחור לא לקחת חלק בנעשה סביבו , הקלות שבה בנאדם יכול להאמין שאחרים יעשו בשבילו את העבודה , הקלות שבה החברה שלנו מקבלת תופעות שונות ומשונות. אני אומרת בצורה מאוד ברורה וחד משמעית - אני רואה בגיוס לצה"ל ערך עליון שלפני היותו חובה הוא זכות. אבל אני אומרת עוד דבר. כמו שאני חושבת שצריך להיות שיוון בגיוס-כלומר שכל אדם שמסוגל , לפי הגדרת קריטריונים מאוד ברורים של הצבא לשרת את המדינה - ישרת אותה , אני גם חושבת שצריך להיות שיווין בסיסי בינינו כבני אדם. לכל הבוגרים שהגיבו כאן ותורמים תרומה אדירה למדינה הזו ,אני מבינה שיש משהו שמקומם אתכם בעובדה ש"למה אנחנו עושים ואחרים לא". גם אותי זה מקומם. הקלות הזו שבה אנשים נותנים לעצמם את הפריבלגיה ל"וותר על התענוג" של השירות. אבל זה ימשיך לקומם אותי. ואני אמשיך לא להסכים עם דעות אלו. ואני אמשיך לחשוב שעלי להתגייס ולתת הכי הרבה שאני יכולה למדינה הזו . ואני אמשיך לאהוב את המדינה הזו . אבל אני גם אמשיך , בתור אדם שהתחנך בתנועה הזו ,ובתור אדם ואזרח במדינה הזו , להקשיב לדעות של אחרים , השונות ואף מנוגדות לדעותי שלי , וגם אם רק בשל העובדה , שהם מקבלים את דעתי ואת הדרך שבה אני בוחרת. גם אם אתם חושבים שמסתתר פה איזשהו צדק שצריך לצאת לאור , הדרך שבחרתם לעשות זאת , היא פשוט לא לעניין. שבוע טוב נופר מצורן

למעלה