מי קונה טימקס חדש?

uri ar

New member
תחשוב על קהל היעד

קהל היעד המסורתי של הטימקס ידוע בחיבתו (המסורתית גם כן) לב.מ.וו.

RNHFVI

New member
אזה מחזק את מה שאני אומר

שני קטנועים ,אותו קהל יעד פחות או יותר.

אני חושב שTMAX ימכר בסוף סביב 66K

jekyll1

New member
טעות מסחרית

למכור במחיר גבוה ולאחר מכן להוריד מחיר. מקומם את הלקוחות שכבר רכשו עד כדי כך שעלולים לההפך ללקוח עוין. יבואני הרכב פתרו את הבעיה בשיטה של חבילת הטבות ששווה הרבה כסף או תנאי מימון אטרקטיבים. רק לא להוריד מחיר.

פרארי1

New member
הוא אכן מחזק את דבריך

וחושב שתומר טועה.

אומנות השרשור

orgeva

New member
שום גורם במדיה,לא הדיגיטלית ולא המודפסת

יש יכולת להשפיע לטובה או לרעה על מכירות של כלי זה או אחר,כנ"ל גם בענף ברכב.

מספיק לקרוא מספר מבחנים השוואתיים שפולגז עשתה עד היום,לא זכור לי מקרה שהמנצח ניהיה הכלי הנמכר ביותר בשוק.

לפעמים ההפך הוא הנכון,דווקא הכלים שנקטלו במבחנים היו פופולריים במכירות (לרב בגלל מחיר נמוך) לדוגמא במבחן עד 125 של פולגז
קטלו שם את ה VS לחלוטין,ובכל זאת להוציא את המובי שהוא כלי שליחויות הוא הנמכר ביותר מהכלים שנבחנו שם.

פרארי1

New member
קשה למדוד השפעה ישירה

אבל הג'וימקס, שניצח את מבחן ה-250 כשהיה יחסית חדש בארץ, הפך די מהר למלך המכירות של הקטגוריה.
אפשר לייחס את זה לאנשי המכירות של מטרו, אבל סביר שלמבחן הייתה השפעה (אני שקלתי בכובד ראש את הג'וימקס בעקבות אותו מבחן).

כנ"ל ה-XEVO, שקיבל דחיפה גדולה מאד למכירות בזכות המבחנים שניצח (ב-250, לא עזר במיוחד ב-125).
המודעות של אבניר הבליטו בגדול את הנצחונות האלה ויחד עם הורדת המחיר, הוא הפך ללהיט מכירות, גם אם לא לקח את הבכורה מהג'וימקס.

אגב, בעבר הדי רחוק המובי ניצח מבחן 125-ים.
לא יודע אם זה הפך אותו ללהיט, ברור שהאמינות שלו היא קלף מנצח בלי קשר למבחן כזה או אחר, אבל הנצחון במבחן בטח לא הזיק וכאשר במבחנים מאוחרים יותר כבר הפסיד לכלים מודרניים יותר, האמינות עדיין המשיכה למכור אותו היטב.

orgeva

New member
למרות כל מה שכתבת,רב הציבור לא קורא מבחנים

ובטח לא באינטרנט.
כמו שרב מי שקונה טלפון סלולרי לא קורא סקירות באתרים המתמחים,כנ"ל גם בקניית דו"ג.
בקיצור אתרי מבחנים וסקירות זה לפאן בויס.

הג'וימקס היה בכל מקרה מוביל את הקטגוריה כי זה...סאן יאנג.
כל חרא שמטרו ימכרו בקטגוריות הפופולריות הם יובילו במצעד המכירות,אין מה לעשות זה מה שהעדר אוהב,בדיוק כמו שאוהבים מזדה וטויוטה בלי קשר לטיב שלהם,כל עוד המחיר אטרקטיבי.
ושוב אין ממש מתחרים ותחרות בשוק הדו"ג הישראלי.

לדעתי המכירות של הקסבו עלו לא בגלל המבחנים או האמינות (...).
הם פשוט נתנו מחיר תחרותי עם אחריות טובה,וכל מי שרצה להיות שונה ולצאת מהעדר בחר באופציה הזאת.
וכידוע בטווח מחירים הזה אין שום כלים פרט לג'וימקס וקסבו כך שאין ממש תחרות מעוד גורם.

עם כל הכבוד לאבניר,אני משער שעל כל קסבו שהם מכרו מטרו הורידו לכביש 10 ג'וימקסים,כך שזה בקושי "מכה קלה בכנף".

KoonGoshaD

New member
תציץ בלוחות המשומשים לפי שנתונים ותראה איך

התמונה משתנה מ2009 עד 2011 שיש היצע דומה למכירה של שני הכלים

orgeva

New member
אתה לא באמת חושב שכמות הקסבו זהה לכמות

הג'וימקס?

פרארי1

New member
ובשביל הקהל שלא קורא מבחנים

אבניר דאגו להדגיש בכל מודעת פרסומת שלהם את הנצחון.

כמו שאמרתי גם קודם - אני לא טוען לרגע שהמבחנים מעצבים את דעת הקהל ודפוסי הקניה, אבל בניגוד אליך, אני חושב שיש להם השפעה כלשהי, שאני לא יודע עד כמה ניתן באמת לבודד ולכמת אותה.

RNHFVI

New member
קניתי פעמיים בחיי קטנועים

ולפני שקניתי קראתי את המבחנים של פול גז ומאוד הושפעתי מהם.
ואני חושב שיש הרבה כמוני.

אני חושב גם שBMW לא פיתחו סתם את הC600 אלא ממש כיוונו לכיוון הTMAX (לא התפלא אם לפני הפיתוח BMW קנו איזה TMAX להשוואה וכל המהנדסים עשו עליו איזה סיבוב
)

orgeva

New member
נו באמת,לא אתה וגם לא עוד 100 כמוך (וכמוני)

שקוראים מבחנים לפני רכישה מייצגים את כלל האוכלוסיה.
.
נראה לך באמת שרב מי שקונה ג'וירייד\ג'וימקס\אקסבו\מזדה 3\טויוטה קורולה קרא מבחן לפני? אני משוכנע שלא.
הם ראו כלי שרואים כמוהם "הרבה על הכביש",יש לו "צורה יפה",נפח אחסון בשביל להעביר דירה וזהו.

רב האנשים בכלל לא עושים נסיעות מבחן (הרב מסתפקים בלשבת על הכלי באולם תצוגה),לא בודקים מרווח טיפולים,לא בודקים עלות חלקים, לא בודקים רמת סחירות,רב האנשים בכלל לא לוקחים כלים יד שניה לבדיקה.

אין בישראל תרבות צרכנית נבונה,וזה לא משנה אם מדובר בטלויזיה ב 2000 ש"ח או במרצדס בחצי מיליון שקל.

ז ר ח

New member
צודק. ואני חותם שרוב רוכשי הטימקס לא היו

הולכים על סילוורווינג גם אם הוא היה ספורטיבי יותר.

והסיבה העיקרית למה לאינטגרה ולבימר אין סיכוי מול הטימקס בארץ הקודש
פשוט בגלל הקיבעון , המראה והסיבה שיש הרבה יותר טימקסים על הכביש.

בכלל לא יבררו את מחיר הבימר כי מראש יסיקו שהוא יקר יותר.

זה מזכיר לי כמה ניסיתי לשכנע חבר לא לקנות ג'וירייד (האמת, כמה חברים.)
וכלום לא עזר. והמנוע הלך ונחשו מה הוא קנה לאחר מכן? ג'וימקס.
אנשים לא לומדים.

orgeva

New member
אין מה לעשות זה חוק העדר,אין מקום להיגיון.

מספיק להציץ ברשימת מצעדי המכירות של כל מדינה אירופאית מערבית בשביל להבין שכלי עירוני מושלם זה משהו בסגנון הונדה SH או X-CITY אפילו HD של סאן יאנג אם התקציב מוגבל.

אבל לישראלי הממוצע אם אין לקטנוע מתחת למושב נפח לאחסן זבל אז הכלי יירד מהפרק,זה שהתחת יכאב מכל בור בכביש זה לא משנה,העיקר נפח אחסון.

בדיוק כמו ששנים (ויש כאלה שעד היום) רכשו רכב לפי גודל תא המטען.

למעלה