מי צודק?

noa_f

New member
באמת? לשבת לשמוע כל מיני הרצאות

דידאקטיות, שלא רק שלא יופיעו אח"כ בבגרות, גם יצטרכו לרוץ עם חומר הלימוד הרגיל, כדי להשלים את השעות שהפסידו? בהתחלה ישמחו על ביטול השיעור, אח"כ יתחילו לקטר ולהפריע, בסוף ינסו להבריז בכל מחיר וגם ילהיטו את ההורים שלהם (שמהכתבה מצטיירים ככאלו שזה קל איתם) להכנס בבי"הס על הפסד שעות הלימוד.

לורליי43

New member
הבן שלי אמר לי שזה פרס

העובדה שזה בא במקום לימודים (הרצאות או סדנאות). כנ"ל הבת שלי. (הבת,17, אוהבת ללמוד- אז זה לא מפתיע, אבל הבן,14, לא ממש מתלהב- כך שזה בהחלט היה מעניין לשמוע). עניתי לו שמבחינת מה שאני חושבת, אם זה ישיג את המטרה שלו- זה חשוב יותר מעוד שיעור בלשון.

noa_f

New member
אז עוד יותר גרוע אם זה פרס.

מה עם אלו שזרקו חזיז? לא מגיע להם עונש? ומה עם אלו שהסתירו מי זה? לא מגיע להם עונש?

לורליי43

New member
רוב השכבה לא צריכה לקבל עונש

מבחינה חינוכית עדיף, לדעתי, לדבר ולהגיע ליותר אנשים. מלבד זאת- לפי מה שהבת שלי אומרת (והיא יותר קרובה לגיל ממך
)- אחרי מספר ימים כל השכבה תדע מי אשם. ואז אפשר לצפות שמישהו מהם כן יגיע ויגיד מי עשה את מה שעשה. ולגבי עונש? אז אפשר לעשות כל דבר על פי החוק. לפי איך שאני רואה את זה- בסופו של דבר זה היה משרת יותר טוב את המטרה.

noa_f

New member
תגובה אחרונה שלי בנושא...

כל ההצעות שהעלית (חיפוש, הרצאות) - היו עונשים קבוצתיים. (מה היה קורה אילו היו מוצאים סמים בתיק של ילד? אפילו אם לא התשמש בהם? או אלכוהול? - סתם נקודה למחשבה.) את פשוט לא אוהבת את העונש הקבוצתי שנבחר ע"י המנהל. הבנו. את היית בוחרת עונש קבוצתי אחר. ולגבי יעילותן של הסדנאות / הרצאות / דינאמיקה קבוצתית ו/או שטיפות מוח - ראי תגובתי קצת למטה וימינה. לפעמים צריך עונש שהוא עונש ולא סדרת חינוך. משהו שנגמר ודי. כל נהג, למשל, היה מעדיף לשלם עוד קנס ולא ללכת לקורס נהיגה משלימה וכולנו יודעים שיעילותם של הללו במניעת תאונות אפסית...

לורליי43

New member
טוב, אז באמת יש לי כאן נקודה להתיחס

אליה. בעייניך חשוב לסייע בידי התלמידים להסתיר סמים? כלומר, עדיף שלא יעשו חיפוש כדי שלא ימצאו משהו אסור? טוב, ההגיון כאן קצת פתלתל בשבילי. ולא, אני לא בעד עונש קבוצתי- אם לא הבנת עד עכשיו. חיפוש (חוקי) בהמשך לפשע שנעשה, הוא לא עונש למרות חוסר הנעימות.

noa_f

New member
אני לא חושבת

אני חושבת שזה היה הופך להיות חלק מפנתיאון הזכרונות: "אתם זוכרין את הטיול ההוא, שיוסי זרק חזיז והמורים לא ידעו מה לעשות.. בסוף הכריחו אותנו לבוא להרצאות דפוקות בערב. איזה צחוקים היו!"

yossi_gu

New member
נועה יא מלשנית

בגלל שאני פתחתי את השרשור את מגלה שאני זרקתי את החזיז

noa_f

New member
ודאי שזה יצור תמריץ:

הם לא ירצו שיתפסו את הקונדומים / באנגים / כדורים / תחתונים סקסיים שיש להם בתיק... בחייך, לא צריך תמריץ יותר מתמרץ מאשר ביטול הטיול. אם זה לא תמריץ מספיק, זה אומר שהחברה' בשכבה כולה החליטו שהם עושים יד אחת נגד ביה"ס (הרי ברור שכו-לם יודעים מי זה היה, או לפחות שטסות כמה שמועות). ואם זה כך - למה המורים צריכים לצאת מגדרם וללוות אותם לטיול? מורים צריכים לבוא בבוקר וללמד וללכת הביתה בסוף שעות הלימוד. לא לפטרל בלילות. מי שלא נותן, לא מקבל. זה שיעור חינוכי לא פחות חשוב.

noa_f

New member
אגב, לדעתי, בניגוד לכמה אחרים כאן

היה אפשר גם לחפש להם בתיקים. (כמו שהבנת, במקרה כזה אין לי בעיה עם עונש קבוצתי). זה באמת היה פוגע ביותר תלמידים, שחפים מפשע - בעניין החזיז, אבל זה לא היה מביא לתוצאות, אם לא היו מוצאים כלום. ומה אז?

לורליי43

New member
אז לדעתך עדיף להעניש את כולם?

לדעתי לא. בחזקת "חף מפשע עד שלא הוכחה אשמתו".

לורליי43

New member
לא מתאימה לי ענישה כזו

באמת, זה מאוד מטריד אותי שזה נראה לכולם כאן כל כך נורמטיבי ונורמלי. אני מניחה שזה עובד, אבל עדיין זה מאוד מצער בעיני שזו הבחירה שנבחרה.

noa_f

New member
אני שוב אומרת: כולם אשמים.

לכן אין לי בעיה עם עונש קולקטיבי במקרה הזה (אם כי נראה לי שחיפוש גופני, למשל, על כולם, היה קצת מוגזם
) הם אשמים בכך שנתנו גיבוי לעבריין. ועוד למי נתנו גיבוי? למופרע אחד שסיכן אותם. אותם! ואם היה נפגע מישהו? אז זה גם היה בסדר שהם לא סיפרו? חברה צריכה להוקיע מתוכה עבריינים וחלק מ"חינוך" הוא גם לחנך ילדים להוקיע מתוכם את מי שיכול לפגוע בהם. הם לא היו צריכים לעשות בו לינץ', הם היו צריכים לומר מי זה, או לברר מי זה ולשכנע את מי שיודע שיספר. במקרה הנ"ל, מי שמספר הוא "מלשין" רק מנקודת המבט של העבריין, שלא רוצה להתפס ויקדם את העניין בכל דרך שיוכל. וזה מה שצריך להעביר פה. העבריין סיכן אחרים, זו אחריות ציבורית לומר מי הוא.

למעלה