מי צודק?

לורליי43

New member
לדעתי המסקנה שלך נמהרת

אין לי בכלל בעיה עם "הלשנה" ועובדה שאפילו העונש של החזרה הביתה- לא גרם לזה שמישהו יספר.

למילה 'מלשין' יש צליל שלילי, שאני

יכול להבין כשמישהו מלשין על שכן שעשה עבירת בניה שלא משפיעה עליו, אבל אם אני מתקשר לעריה להתלונן על שכן שזורק זבל לרחוב (אחרי שדיברתי על ליבו) והוא מקבל קנס זה עדיין הלשנה? (מקרה אמיתי).

noa_f

New member
בגלל זה אני אומרת שצריך להבהיר

שפה זו לא "הלשנה".

לורליי43

New member
בגלל זה מלשין נמצא בסוגריים

כי זו לא הלשנה- אלא טיפול אזרחי

זו אזרחות טובה. אני זוכרת שעוד

בביה"ס יסודי, המורה בחכמתה לימדה אותנו מה זו הלשנה ומה זו אזרחות טובה. וכשמוסרים מידע על עבריין שמסכן ציבור שלם או גונב, זו אזרחות טובה.

noa128

New member
ואני אומרת

עד שלא תעמדי במקומו... לצעוק מהיציע "השופט עיוור" זה מאד קל.

לורליי43

New member
אז הציפיות שלי גבוהות מדי?

אני לא צריכה לצפות ממנהל בית ספר להפגין פתרון שלא משתמש בענישה בסגנון צבאי? אולי זה באמת זה, לא צריכות להיות ציפיות מהמערכת החינוכית.

noa128

New member
מה שאת לא צריכה לצפות

הוא מתלמידים לזרוק חזיז ולדעת שכלל השכבה מגבה אותם. זריקת חזיז היא פעולה חמורה ו"צבאית" דיה לנקיטת עונש בסגנון כזה. בסיטואציה החריגה הזו לגיטימי לנקוט בצעד חריג, ומה שעשה המנהל הזה הוא בעיניי פתרון טוב - חמור במידה אבל עדיין ה"רע" במיעוטו - העביר את המסר אבל במינימום פגיעה בכלל. האלטרנטיבות שהצעת את נשמעות לי חריגות והיו מפספסות את המטרה, היו פוגעות הרבה יותר בכלל אבל מותירות את הפושעים "מכוסים" במחיר פגיעה גדולה בשאר.

לורליי43

New member
הבעיה שלי היא עם האחריות הקבוצתית

את בעצם אומרת שהתלמידים אחראים על חבריהם בשכבה. זה לגמרי לא סביר בעיני וזו הבעיה העיקרית שלי עם סוג הענישה הזה. לא העובדה שהם חזרו הביתה מהטיול, אלא העובדה שהם נענשו על משהו שאין להם קשר אליו- לפחות לחלק גדול מהם.

noa_f

New member
את מפספסת - הם נענשו על משהו שהם

עשו: הם לא סיפרו. הם אחראים לחלוטין לעצמם: הם צריכים להיות אחראיים לבטחונם האישי ולכך שהטיול שלהם יתקיים כמו שצריך. הם לא עשו את זה. עונש על חזיז אמור להיות הרבה - הרבה - הרבה יותר חמור מללכת הביתה. לדעתי, ילד כזה צריך לחטוף רישום פלילי.

לורליי43

New member
ברגע שימצאו אותו- שיחטוף אישום פליל

היתה כאן הצעה לאפשר את מסירת השם בצורה חשאית- אולי זה היה פותר את הבעיה? אבל כנראה שלא נתנו לזה צ'אנס -מיד ירו בכל התותחים.

noa128

New member
לא מיד, הנה:

"..בתגובה החליט מנהל בית הספר לבצע בירור מיידי, אליו כינס את כל התלמידים. במהלך בירור זה, טוענים הורי התלמידים, דרש המנהל מהמורים להלשין ולגלות לו מי אחראי למעשה הקונדס. "לא ברור לנו אם התלמידים ידעו מי זרק את החזיז, אבל אף אחד מהם לא קם ומסר את השם של האחראי, או מתוך אי-ידיעה או מתוך נאמנות לחבר", סיפרו ההורים. "המנהל לא קיבל את זה ואז העמיד בפני התלמידים אולטימטום - או שימסרו את השם, או שהטיול יקוצר. אבל התלמידים לא נכנעו ולא מסרו שום שם". לאחר שהתלמידים סירבו להלשין, מימש מנהל בית הספר את איומו, ואתמול בבוקר, במקום להמשיך במסלולי הטיול עד לערב התלמידים עלו על אוטובוסים וחזרו לבתיהם... "

לורליי43

New member
הסיפור מצביע על לא מעט בעיות שיש

למנהל הזה. מוזר בעיני שאף תלמיד לא הגיע למסור את השם- הרי סביר להניח שבין אלה שיודעים יהיה לפחות אחד שלא יפחד. אולי יש סיבה למה הם לא סומכים עליו. או שבאמת המוסד החינוכי הזה נראה כמו בית ספר לנוער בעייתי.

Kalla

New member
גם אם זה נכון

זה עדיין לא מצדיק ביצוע עבירה או חיפוי עליה.

לורליי43

New member
בודאי שלא

אני התרשמתי שבבית ספר אצלינו- היו מגיעים תלמידים/מורים ומוסרים מידע (לא בפומבי). אבל לצערי, יש סיכוי לא קטן שאם זה היה קורה בבית ספר אצלינו- גם היו מחזירים אותם הביתה.

noa_f

New member
חייבת לומר שהכתב יוצא פה אידיוט

מצייר את המנהל כחרא של בנאדם, טוטאליטאר, שמוקף בצדיקים תמימים, כולל המורים הנפלאים, שלא רצו למסור לו שם של תלמיד נפלא (שכמובן רק "עשה מעשה קונדס") למה שהמורים לא יאמרו מי זה היה? זה התפקיד שלהם לשמור על הסדר בטיול. ואם מישהו היה נפגע, גם היו מתלוננים שהמורים חקרו מי זה? זה גם היה רק "מעשה קונדס"? וגם להורים לא חסר: משהו רקוב בממלכת דנמארק, אם ההורים חושבים שמחיר הטיול והנאת הילד הפרטי שלהם חשובים יותר מתפקוד תקין של מערכת החינוך. ואחרון חביב: אם באמת היחסים בביה"ס הזה בין המורים-למנהל-להורים הם כמו שמשתמע מהכתבה (ואני מאוד מקווה שלא, ושהוא ראיין 3 הורים מתלהמים), אז אני מבינה מאוד איך המנהל הגיע "רק" לאופציה של חזרה הביתה. אף אחד לא יכול להיות "יצירתי" ו"חינוכי" בלי גיבוי מהסביבה.

לורליי43

New member
איך שהוא הגענו לאותה מסקנה../images/Emo8.gif

שכנראה שלמנהל הזה ולבית הספר הזה יש עוד בעיות.

noa_f

New member
הממ... אני חושבת שהכתב חיפש סיפור

בכל מחיר. נדמה לי שאפילו אין תגובה של ביה"ס ותגובת יו"ר ועד ההורים מוסיפה לחשד, שקומץ הורים זועמים (הכסף!) הם שסיפקו לו אותו. האפשרות של יחסים מעורערים עד כדי כך בין המנהל למורים קלושה בעיני. אני חושבת שזה בעיקר תחקיר רע של כתב גרוע ולכן כתבתי "אם".

Kalla

New member
ירו בכל התותחים?

לדעתי להפך. זה העונש הקל ביותר שאפשר היה לתת תחת הנסיבות. ומאיפה את יודעת שלא הציעו למסור את השם בחשאיות? זה לא פורט בכתבה.

למעלה