מי צודק?

לורליי43

New member
זו שאלה של מסר

בגלל שבעיני המסר של ענישה קבוציתי הוא בלתי סביר בעליל, לא חינוכי. סוג של ענישה שלא מקובלת עליי- אז לדעתי צריך לחשוב על אופציות אחרות. כמו שלא הייתי מקבלת בחירה בלהרביץ לכמה תלמידים כדי שיוציו מהם את המידע. אני גם לא מקבלת את הגישה של- ניתנה להם הזדמנות לתקן. לא ניתנה למי שלא יודע מה קרה שום הזדמנות לתקן. לכל כיתה יש מורה, בנוסף יש מלווים. אם התלמידים מרוכזים בחדר אוכל, או באולם, או במגרש- חיפוש בתיקים לא יקח יותר משעה. אם מוצאים משהו- אפשר להשהות את התלמידים הרלוונטים, ואם לא- זה ברור שהסכנה לא קיימת יותר. כשחוזרים לבית הספר- אפשר לעכשות פעילות הסברתית יותר משמעותית.

Kalla

New member
אבל אני שוב חוזרת.

מה שהצעת זו גם ענישה קבוצתית, רק חמורה בהרבה. כדאי לשמור משהו גם לפעם הבאה.

לורליי43

New member
נניח שמה שהצעתי לא מוצא חן בעינייך

עדיין, זה לא אומר שהפתרון של המנהל היה יותר טוב מפתרון אחר שאני לא חשבתי עליו. אני "שלפתי" חיפוש, בעיני זה לא בעיה. אולי אפשר למצוא משהו יותר מתאים- אבל שלא מעניש בצורה קולקטיבית. כי כפי שאני אומרת- ענישה קולקטיבית היא לא אופציה קבילה מבחינתי.

הקדמת אותי, ואולי אין פתרון אידיאלי

אלא בחירה בפתרון שהוא הכי פחות טוב? אני באמת לא חושב שזה סוף העולם ששכבת ביה"ס תלמד שכמישהו עושה משהו חמור הוא צריך להיענש ואם לא מוכנים למסור את שמו כולם עלולים להיפגע ולהפסיד. זה גם מסר חינוכי. הזורק חייב להבין שהשכבה לא מקבלת מעשה כזה ואם היא לא מבינה יש פה כשל חינוכי אחר של המערכת. ד.א. בחיים האמיתיים זה קורה כל הזמן: חשבון הטלפון בעבודה גדל, חוסמים לכולם שיחות חוץ. הרבה מעלימים מיסים אז מגבירים את נטל המיסים. בכניסה לקניון בודקים את כולם. וכו' וכו'.

לורליי43

New member
בחיים האמיתיים- לא מנסים לחנך

זו בדיוק הבעיה שלי. אני עדיין מייחסת לבית הספר מטרה גם לחנך- ולא להקנות ערכים בעזרת ענישה.

בוודאי שמחנכים בחיים האמיתיים

לא לקטוף את פרחי הבר, לא לעשן, לא להיות אלים, לא להעלים מיסים ואם נתפסים חוטפים.

Kalla

New member
נו, באמת.

אם ככה, כל חינוך הוא אילוף - ואת יודעת מה, יש בזה משהו, וזה עדיין לא הופך את החינוך לרע או לא נחוץ. ואני, במצב שנוצר, לא יכולה לחשוב על עונש אחר טוב יותר. ואף אחד מהמשתתפים כאן כמעט (וגם מי שכן - הוא במיעוט גדול והרוב סבורים שזה עונש פחות מתאים). אז אולי באמת המנהל, שהוא גם רק בן אדם שנמצא בסיטואציה אקוטית וצריך להחליט מיד בשטח, לא יכול היה לחשוב על עונש טוב יותר? מה גם, שלדעתי באמת לא נשארה לו שום חלופה סבירה.

לורליי43

New member
אילוף הוא לא חינוך טוב

זה עובד, אבל זה לא חינוך טוב. בגלל זה, ובגלל שזה מוסד חינוכי, כן הייתי רוצה לחשוב שמנהל המוסד יחשוב על פעולה אחרת. כפי שכתבתי- ענישה קולקטיבית לא רלוונטית מבחינתי- בדיוק כמו שסטירה "טובה" או חקירה בעינויים לא רלוונטיות.

Kalla

New member
אבל המנהל לא ידע מי עשה זאת.

מה בפועל היית מציעה לעשות שלא יפגע בקולקטיב? להמשיך בטיול ולשכוח מזה? כי פרט לדברים שאת עצמך הצעת, שממילא היו מופעלים על הקולקטיב ומבטלים את הטיול, לא נראה לי שיש עוד משהו שניתן לעשות. בחיים לפעמים יש מצבים לא אידיאליים, שלא ניתן למצוא להם במקום פתרונות אידיאליים ואז חייבים לבחור את הרע במיעוטו. ולגבי אילוף - ברור שלא התכוונתי שחינוך הוא אילוף, אלא שיש בו הבט מסוים של אילוף כי בדרך זו או אחרת אנחנו מכוונים התנהגות של מי שנמצא באחריותנו. ברור שיש גם הבדלים מהותיים בין חינוך כפי שאנו תופסים אותו ואילוף, וככלל ברור שאני כעקרון נגד לחנך על ידי אילוף במובן הקלאסי של המילה. אבל שוב - בחיים האמיתיים והלא אידיאליים יש מקרים מבודדים שבהם זה עדיף על כלום.

noa128

New member
מה שמביא אותנו לשאלה

האם אילוף = חינוך = תוצאה טבעית?

לורליי43

New member
השאלה היא כמובן- מה עומד מבחינה

עקרונית. האם ענישה בכל מחיר? נניח (אני סתם זורקת רעיון) שהיו חוזרים לבית הספר והיו מחליטים להקדיש שבוע לנושא? היו מחייבים אותם להגיע בשעות הערב כדי לשמוע הרצאות, לקיים סדנאות ושיחות. האם בסופו של דבר זה לא היה מחדיר את המסר בצורה יותר טובה? אולי היו מצליחים לשכנע מישהו למסור את השם של הפושע- ואז היה נערך ברור עמוק יותר.

Kalla

New member
עונש יותר קולקטיבי מזה?

להכריח את כל הילדים להגיע בערב? ומי היה משלם למרצים ומאיזה תקציב? על דבר כזה אפשר להחליט לאחר בירור מעמיק כשיושבים בשקט במשרד ולא בתנאי שטח כאשר את אחראית על שלומם של יותר מ-100 ילדים.

לורליי43

New member
זה לא עונש

אלא אם כן את מגדירה הגעה לבית הספר בתור עונש. ואם יש בעיה אחר הצהריים- אפשר לייחד לנושא סדנאות בבוקר. יותר חשוב מעוד פרק בתנך.

Kalla

New member
להגיע לבית הספר בערב זה לא עונש?

כשזה בא כנראה על חשבון חוגים, בילוי עם חברים או משפחה, ומצריך אחר כך ללמוד יותר קשה כדי להשלים שיעורים? כשזה אולי מצריך נסיעות לא מתוכננות, הוצאת כסף על דלק או אוטובוס וכו'? ומה עם הביטוח - בכלל לא בטוח שזה אפילו מותר וחוקי? ברור שלבוא לבית ספר בבוקר זה לא עונש כי זה חלק משגרה מתוכננת מראש, אך לשנות את כל התוכניות ואת כל סדר היום, לטרוח ולהגיע לשם בשעה לא מקובלת זה עונש ועוד איך.

לורליי43

New member
מגיעים בערב לאספות הורים

3-4 פעמים בשנה. נכון שמבחינת התלמיד זה לא כייף גדול- אבל מבחינה חינוכית זה עדיף. תראי- יש סיכוי טוב שבבית הספר הזה יש בעיות לא שיגרתיות ושלמנהל הזה יש בעיה באופן כללי. אבל, כל ההתיחסות שלי היתה מנקודת מבט- שענישה קולקטיבית- לא לגיטימית בעיני.

Kalla

New member
יום הורים זה גם משהו

ידוע ומתוכנן מראש, וכפי שאמרת - זה פעמים בודדות בשנה ולא תמיד עם התלמיד. וכאמור, להביא את כל השכבה לבית ספר בערב יום אחרי יום זו בהחלט ענישה קולקטיבית.

Kalla

New member
ברור. על זה אני אפילו לא מדברת.

אני גם לא חושבת שהם יקבלו על כך שכר, כפי שכבר ציינתי.

לורליי43

New member
טוב, אז בבקר../images/Emo13.gif

כמו שכתבתי, הכל נובע מזה שיש לי בעיה עם ענישה קולקטיבית ולדעתי חשוב למצוא פתרון אחר. לא פשוט למצוא פתרון אחר, אבל החיים לא פשוטים, בטח לא בחינוך- אין פתרונות של זבנג וגמרנו.

למעלה