מי מתחיל?

מ ש ה 53

Well-known member
פליט (FLIT). פרימוס. פתיליה. תרמנור. פריג'ידר. ניאגרה. טללוויזיה שחור לבן. גרמופון. קול ישראל. משה חובב. ראומה אלדר. יש הרבה.

מ ש ה 53

Well-known member
את זה הצעירים דווקא מכירים :)

רק שאני חושב שמטרת החידה , מילים שאנחנו המבוגרים משתמשים בהן , ושהצעירים לא יודעים את הפירוש שלהן.
בזמנים שאשתי שתחיה הייתה חברתי, היא שאלה אותי: "איזה פריג'ידר יש לך"? והשבתי: "פריג'ידר". "נו. תהייה רציני. אבל איזה"? "פריג'ידר". "נו די". "תסתכלי על השם שרשום עליו". "וואו.. לא ידעתי שיש יצרן שזהו שמו". השיבה.
אז גם מיכל הדחה כזה כבד מברזל, מהסוג שהיה תלוי בגובה 2 מ' מעל האסלה, וביניהם קישר צינור מעופרת היה מתוצרת "ניאגרה" ומכאן נגזרה ההגדרה שכל מיכל הדחה (גם מפלסטיק) הוא "ניאגרה". אבל מי באמת זוכר את המקור?

GoldenEyes

Well-known member
בזמנים שאשתי שתחיה הייתה חברתי, היא שאלה אותי: "איזה פריג'ידר יש לך"? והשבתי: "פריג'ידר". "נו. תהייה רציני. אבל איזה"? "פריג'ידר". "נו די". "תסתכלי על השם שרשום עליו". "וואו.. לא ידעתי שיש יצרן שזהו שמו". השיבה.
אז גם מיכל הדחה כזה כבד מברזל, מהסוג שהיה תלוי בגובה 2 מ' מעל האסלה, וביניהם קישר צינור מעופרת היה מתוצרת "ניאגרה" ומכאן נגזרה ההגדרה שכל מיכל הדחה (גם מפלסטיק) הוא "ניאגרה". אבל מי באמת זוכר את המקור?
נכון
הרבה שמות יצרנים ותיקים מאד , הוטבעו בשפה העברית , למרות שלמוצרים הנוכחיים אין להם ליצרן המקורי
כמו פלאפון , שנים זה היה להיות שם של טלפון נייד

raya

Well-known member
נכון
הרבה שמות יצרנים ותיקים מאד , הוטבעו בשפה העברית , למרות שלמוצרים הנוכחיים אין להם ליצרן המקורי
כמו פלאפון , שנים זה היה להיות שם של טלפון נייד
גם כיום יש אנשים שמשתמשים במינוח פלאפון לטלפון נייד.
ואם אני זוכרת נכון- בזק נתנו את השם פלאפון בזמנו.

מ ש ה 53

Well-known member
גם כיום יש אנשים שמשתמשים במינוח פלאפון לטלפון נייד.
ואם אני זוכרת נכון- בזק נתנו את השם פלאפון בזמנו.
פלאפון היה השם של החברה הראשונה שהכניסה את המכשירים הניידים לארץ. ככל שזיכרוני מגיע, הזכיין הראשון בארץ היה מוטורולה. סלכלום הופיעה מספר שנים מאוחר יותר.
מיכל הדחה נקרא עד היום "ניאגרה".
עד כמה שזכור לי, פריג'ידר עדיין מייצר מקררים.
הכינוי "קונגו" לפטיש חשמלי גם הוא נותר "בזכות" היצרן הראשון שהביא לשוק את המוצר הזה. וכאן אגב יש גם משגה. היצרן נקרא KANGO, אבל היות שיש מדינה בשם קונגו, הציבור החליט לכנות את הפטישים החשמליים כך. למה? ככה.

ריקי זו אני

Well-known member
ג'יפ
וספה

למעלה