מי משלם בבית משותף

נ ת ן 2

New member
מי משלם בבית משותף

אני גר בבית משותף בן 18 שכנים 4 שכנים בונים ברישיון והסכמת רוב הדיירים צריך להזיז מדרכה השאלה מי משלם על המדרכה , יש לומר שאין לי ועוד שכנים לאנות מזה בעתיד , ובאיזה אתר אפשר לראות רשמית . תודה נתן

את זה קובעים לפני...

ברגע שנתתם את הסכמתכם לבניה של השכנים, צריך היה לברר מראש במה זה כרוך ולסכם מי משלם על זה. בעקרון, מה שמקובל במקרה כזה הוא שהשכנים הנהנים (כלומר הבונים) משלמים, ואם בעתיד אחד השכנים נהנה מזה הוא צריך להחזיר להם את החלק שלו. כך נדמה לי, אני לא משפטנית, הדברים האלה מוגדרים בחוקים. נסה לפנות לפורום חוק ומשפט או לאגודה לתרבת הדיור. בהצלחה

כן ולא...הרשויות לא מתנדבים להסביר

לאנשים את זכויותיהם...למשל, יש אפשרות להרחבת שטח רק בחלק מהדירות, בגלל מגבלות אחרות של מצב הקיים. לפי החוק, תוספת זכויות של בית משותף צריך לחלק שווה, ואם אין אפשרות טכנית לחלוקה שווה, הדיירים, שלא יכולים לממש זכותם, צריכים לקבל פיצויים על זה. לדוגמה פשוטה, אפשר להרחיב ב:54 מ"ר את כל הדירות, ביחד (18 דירות X שלוש מ"ר), אבל פיזית רק 4 דירות יכולות לקבל את השטח, בגלל מגבלה של קו בניין, או דבר אחר...כך, 4 הדיירים האלה צריכים לקנות את הזכויות של השכנים...בעירייה רק דורשים הסכמה של הדיירים, אבל ברוב המקרים לא מסבירים את פרוש הסכמתם... מצד שיני, אם לא קבעים מראש את חתחייבות הבונים, מצד הרשויות בשטח משותף של הבית ביצוע עבודות מתחלקות לפי היחס השטחים של הדירות, אם כל הדירות בגודל שווה, אז בשווה, בין הדיירים... עוד דבר, בקשר לתשלום ועד בית: אם משתנה היחס בין הדירות, לטובת 4 הדירות, צריכים לחלק מחדש את תשלומי ועד הבית. לדוגמה: כל אחד שילם 50 ש"ח לחודש על פי דירות של 50 מ"ר, עם הגדלת השטח של דירות, הם צריכים לשלם יותר אחרי הבנייה.

גלית2002

New member
תשלומי וועד בית

שלום, אווה! האם יש חוק שמחייב בעלי דירות בגודל שונה לשלם תשלומי וועד בית שונים? אנחנו גרים בפנטהאוס של רב קומות וגודל הדירה שלנו כולל מרפסת היא פי 2 מגודלן של דירות אחרות. האם דיירי הבית יכולים לדרוש מאיתנו לשלם לא 170 ש"ח כמו כולם, אלה 340?

גלית2002

New member
לפי מה שכתוב באתר, אז לא

משלמים לא לפי גודל הדירה אלה לפי גודל "הרכוש המשותף שהוצמד לדירה", ואצלנו זה שווה. תודה על הקישור.

אלי ו.

New member
המשיכי לקרוא, איך מחשבים את

"הרכוש המשותף שהוצמד לדירה"...

אלי ו.

New member
לפי האתר החישוב לפיו מחולקים דמי

ועד הבית הם לפי גודל הדירה. מחשבים את יחס גודל הדירה לשאר הדירות ולפי זה מוצאים את חלקה ברכוש המשותף. כמובן שזה רק הנוהג ואינו מחייב את ועד הבית שלך, אבל אם הם יתעקשו, את בבעיה..

החוק מחייב את כולנו!!!

דבר אחר, שאנשים מזלזלים בחוק! ותרבות הדיור עוסק רק במקרה, שמישהו לא משלם כלל. גם אופייני, שחלוקת הנתל כבד יותר על האנשים עם הפחות אמצעים, בשם איזה שוויון מאוד מוזר. בבית משותף, שליוויתי את בניתה בשנים אחרונות, הדירות בשטחים שונים, ובעלי דירות הגדולות רצו "שוון" בתשלומי התחזוקה! מי הייה הלוחם הצדק הגדול? - לי מי שיש דירה הגדולה ביותר בבית! המצב בכל הבנינים המשותפים, שבנו לפני 20 שנה ויותר, ממש קטסטרופאלי! בבית שלנו, גברת אחד, בשם ידוע, גנב 50 מ"ר בגג, משטח המשותף, והעירייה השטיקה את הבקשה לצו הריסה, והיום אין רשיון, אין פיצוי של הדיירים נוספים...ועוד חושבים, שאנחנו במדינה מתוקנת!

Rשף

New member
למה החלוקה לפי שטח לא צודקת ?

נכון שיש שיטות צודקות יותר לחלוקה כמו מספר הנפשות, כמות הזבל או השימוש במעלית, אבל לא נראה לי הוגן שהפנטהאוס ישלם כמו דירת חדר וחצי. לגבי השכנים שלך- למה לא לפנות לבית משפט ולפתור את הבעיה- אני לא בטוח לגבי הריסה, אבל בודאי לגבי פיצוי.

לא הבנת אותי: חלוקת התשלום לפי

שטח הדירה כן צודקת! לפי דעתי... אבל לא פעם ראשונה שומעת, שבבית, שיש נגיד 6 דירות זהות בשטח, ו 2 קטן או גדול יותר, מחלקים את התשלום שווה בשווה. בכל המקרים בעל הדירות הקטנות יותר נפגעים, משלמים יותר מאשר חייבים. בקשר לגנבת שטח משותף, אני כן מטפלת בזה, אבל כל המנגנון הבורוקרטי בעצם מחפה על העבריין, מפני שאז אין להם עבודה עם זה...כמובן, את הארנונה דורשים על כל השטח, ולא מפריע להם, שהשטח תוצעה מעבירה על החוק, ופגיע בקניין של שאר הדיירים... אופייני לעדישות של הדיירים, שהעבריינית בועד הבית, והועד הייה צריך לטפל בזה, בעצם. לא מדובר, שרוצה להרוס לה את חצי מהבית שלה, אלא שלא מוכנה לתת מתנה של חמשעשרה אלף $ לבן אדם זר, אנטיפטי, ועבריין! את הדיירים אחרים הכסף מעניין, אם את העבודה עושה מישהו אחר...לכן לוקח הרבה זמן, כסף, סבלנות...הבעיה שלה, שאיש לי כל זה לפעול נגדה...

Rשף

New member
אף פעם לא הבנתי את ענין הארנונה

למה משלמים ארנונה על שטח לא חוקי ? העיריות אוהבות לעשות מדי פעם הערכות שטח ו"להגדיל" את שטח הבית ולדרוש כסף גם על שטחים לא חוקיים. זה בערך כמו לדרוש מגנב לשלם מס הכנסה...

אלי ו.

New member
זה שיבוש שתמיד מרגיז אותי

גונב מגנב אינו פטור! זה חצי ביטוי הלכתי. הגונב מגנב פטור מתשלומי פיצויים, לא מהחזרת הגניבה. במלים אחרות, אם אווה גנבה מRשף ואלי גנב מאווה ונתפס, אלי חייב להחזיר את הגניבה לRשף אבל פטור מלשלם לו או לאווה פיצויים. אווה חייבת לשלם לRשף פיצויים אם תיתפס. (כן, לפי ההלכה אם גנבת משהו ונתפסת צריך לשלם פיצויים לקרבן בנוסף להחזרת הגזילה)

erezPT

New member
ש מצב שבו לא משלמים לפי החלק היחסי"

וזה מצב שבו קיים תקנון מוסכם שחותמים עליו במעמד חוזה הרכישה או אח"כ. בתקנון המוסכם משתמשים כדי להצמיד חניות, מרפסות או מחסנים, וכן להסדיר ענינים אחרים כגון התפלגות גובה דמי ועד הבית או הטמפרטורה בבריכה. התקנון המוסכם מבטל את ה"תקנון המצוי" המופיע בחוק.

יש לי פסק דין, בקשר לתשלומי ועד,

כי אצלי זה הפוך, ושנים התלוננתי, עד שהגשתי תביע קטנה נגד ועד הבית... בקשר לשטחים צמודים, שמופיע ברשום טאבו( בבניינים ישנים לא עשו את זה, הרבה פעמים, אבל מאז, שאני עובדת בארץ (18 שנה) בתסרית טאבו מופיע לכל דירה השטח שלה, שטחים הצמודים לדירה (כמו שטח גג פתוח, או גינה).

למעלה