מי ממן את ההטבה ל..

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ילדים לחד הורים
משפחות ברוכות ילדים ..

למה לא לעזור להורים נורמטיבים, המגדלים ילדים, המשלמים לצהרונים, מטפלות, משכנאות ועוד. ?
למה האפליה הזו?!
מפת הזכאות למענק מתחלקת לשני קהלי יעד עיקריים במערכת. החלק הראשון כולל הורים עצמאיים (משפחות חד-הוריות) המגדלים ילדים בגילאי בית הספר. החלק השני מיועד למשפחות ברוכות ילדים המונות ארבעה ילדים ומעלה (עד גיל 18), בתנאי שהן מקבלות מהביטוח הלאומי קצבה תומכת אחרת – דוגמת הבטחת הכנסה, נכות כללית, מזונות, שאירים או קצבת אזרח ותיק
ישר לחשבון: ביטוח לאומי מחלק מענק של 1200 שקל - סרוגים https://share.google/MsNtzpuZj4ZorR0yk

Harrington

Well-known member
מנהל
ילדים לחד הורים
משפחות ברוכות ילדים ..

למה לא לעזור להורים נורמטיבים, המגדלים ילדים, המשלמים לצהרונים, מטפלות, משכנאות ועוד. ?
למה האפליה הזו?!
מפת הזכאות למענק מתחלקת לשני קהלי יעד עיקריים במערכת. החלק הראשון כולל הורים עצמאיים (משפחות חד-הוריות) המגדלים ילדים בגילאי בית הספר. החלק השני מיועד למשפחות ברוכות ילדים המונות ארבעה ילדים ומעלה (עד גיל 18), בתנאי שהן מקבלות מהביטוח הלאומי קצבה תומכת אחרת – דוגמת הבטחת הכנסה, נכות כללית, מזונות, שאירים או קצבת אזרח ותיק
ישר לחשבון: ביטוח לאומי מחלק מענק של 1200 שקל - סרוגים https://share.google/MsNtzpuZj4ZorR0yk
הסיפור של החד-הוריות(יים?) התחיל עם אותה אחת, ויקי משהו כמדומני, שערכה צעדה מהדרום לבירה בקריאה להגדיל את הקצבאות לקבוצה זו. הבעיה בסיפור הזה, לטעמי, הוא לא במתן הקצבאות לקבוצה, אלא בכך שזה הפך אותה לקבוצה בלתי נשלטת. אני לא מתכוון במובן זה שהמדינה צריכה לשלוט באזרחיה. אבל מבחינתי ייעוד קצבה כזאת היא לסייע לאדם שחי במשפחה נורמטיבית ומסיבות כאלה ואחרות נקלע למצב בו הוא הפך לחד-הורי. למשל עקב מקרה מוות (של בן/בת הזוג), גירושין במצב שלא ניתן היה להמשיך את הנישואין וכיו"ב. אולם כיום יש נשים (בעיקר) שלכתחילה, באופן יזום ובעיניים פקוחות מכניסות עצמן למצב של משפחה חד-הורית. אינני רואה כל סיבה בעולם שמשפחות כאלו תהיינה זכאיות לקצבה מיוחדת על חשבון כלל הציבור. תואיל נא הגברת לעשות את מה ש'כל' הציבור עושה ואם חלילה תיקלע בכל זאת למצב הזה, אשמח לסייע. אבל מי שלכתחילה בוחרת בדרך הזאת באופן יזום, שתתמודד עם האפשרויות הפרטיות שעומדות לרשותה בבקשה.

לגבי משפחות ברוכות ילדים אני רואה זאת מעט אחרת (ואולי אינני לגמרי אובייקטיבי בענין), מהטעם הפשוט שאני רואה זאת כמשהו שהמדינה זקוקה לו או למצער נהנית ממנו. אמנם זה משהו שהמשפחות יוזמות (זה לא מדויק כמובן, אבל לצורך הדיון), אבל המצב הדמוגרפי בישראל עדיין מצדיק סיוע למשפחות שמוכנות לקחת על עצמן את נטל גידול הילדים בכמות הגדולה. אמנם טיעון זה שייך לכאורה רק למשפחות יהודיות וכידוע משפחות ערביות רבות נהנות מהקצבאות הנ"ל. אך נגד זה אין הרבה מה לעשות, בהיותנו בכל זאת מדינה דמוקרטית שנוהגת שוויון זולת במקרים בהם זה מתנגש עם ערכים אחרים. דעתי האישית כאן לא מהווה ערך של המדינה מן הסתם וגם כך הייתה מתעוררת בעיה חוקית (לשם שינוי אמיתית) שהיה צריך להתמודד איתה. לא יודע להציע פתרון לזה (זולת מניעת כפילויות וניצולים לרעה, כפי שמתקיימים רבות במגזר הבדואי למשל -באמצעות ריבוי נשים- אך לא רק).

אני לגמרי מסכים איתך שיש לסייע גם למשפחות נורמטיביות. אך זה נעשה במידת הצורך. ההבדל הוא בכך שאצל משפחה נורמטיבית נבחן הצורך האמיתי, בעוד שחלק מהקצבאות המדוברות מחולקות ללא בדיקה כזאת למשפחות 'המיוחדות'. אולם משפחה נורמטיבית שתיקלע לקשיים ל"ע, בהחלט תזכה גם היא לסיוע מהמדינה (למשל הבטחת הכנסה וכדו'). כאן למשל הסברה היא שמשפחה שמקבלת הבטחת הכנסה אכן תזדקק גם לסיוע ברכישות היקרות לקראת שנת הלימודים ועל כן משפחה כזאת תקבל סיוע כזה גם מבלי שהיא חד-הורית או ברוכת ילדים.

lemner40

Well-known member
אז אני מבין שאת בעד לבטל את כל הקצבאות וכל ההטבות לחרדים
הם לא משרתים בצבא, לא עובדים, לא לומדים, לא משלמים מיסים, לא תורמים למדינה
אם המדינה צריכה לממן רק את אלו שעושים טוב
צריך להפסיק את המימון לחרדים
אבל החזיר הנאצי נתניהו נותן להם את כל הכסף של המדינה

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ומה עם החד הורים? להם אתה מוכן לתת הטבה?

lemner40

Well-known member
ומה עם החד הורים? להם אתה מוכן לתת הטבה?
1. אם החד הורי שירת בצבא, למד, עובד ומשלם מיסים הוא זכאי לכל ההטבות
2. גובה הקצבאה והעזרה צריכה להיות יחסית לצורך
אני מעולם לא הייתי צריך ומצפה שאף פעם לא אצטרך עזרה מאף אחד
אבל ברור שחד הורי מגיע לו עזרה הרבה יותר מאשר זוג.
3. בבסיס, אדם צריך להביא ילדים לעולם רק אם הוא מסוגל לטפל בהם
ולא להיות נצרך על ידי המדינה
ועדיין אני בעד עזרה גבוהה יותר לחד הוריים

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

ולמה לחד הורי מגיע עזרה, יותר מזוג? הרי זה יעודד להיות חד, מכירה לא מעט חד הורים, מרווחים בשחור, ופתאום שוב הם הורים למרות שהם חד. מדוע זוגות נורמטיבים צריכים לשלם לנשים המביאות ילדים ללא נישואים? ולרוב הבן זוג גר איתם.

בדיוק כמו ילדים המנצלים את תג נכה של ההורים שלהם למרות שההורים בעולם שכולו טוב, מרוב שרואים את החרדים מתעלמים מהרוע של החילונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
מרוב שרואים את החרדים מתעלמים מהרוע של החילונים.
מנהג התקופה לצערי (ולא אציין את המובן מאליו, קרי מנהג חלק מהמתדיינים ;-)). בימינו אם זה לא משהו שאפשר להאשים בו את החרדים ו/או את ראש הממשלה הנבחר נתניהו ו/או שנואי נפש אחרים (למשל אב"ג או סמוטריץ'), זה פשוט לא מענין. בוודאי שלא את התקשורת.

נסיך.333

Well-known member

כולל ערבים וצפונבונים?

ריקי זו אני

Well-known member
כל השאלות האלה יפסקו (כמעט) לגמרי ברגע שישנו פה את המשוואה...
למשל... -
קרקעות במחיר סמלי בגלי, בגולן ובנגב.
קרקעות במחיר 0 ביהודה ושומרון לבניה עצמית
מחיר למשתכן במחירי עלות קבלן
שכר חודשי לשמ"פ בסך -.40,000 ₪ בחודש
עלית שכר לפי מדרגות ימי שמ"פ
ועוד כהנה וכהנה כמו למשל
לימודים אקדמים חינמי לקרביים ותומכי לחמימה בסדיר ובמילואים.
מאחר ורב העם היהודי (ודעת אחרים לא מן העניין) מבין ומעוניין בהמשך קיום העם הזה, והמשך קיום תלוי באלפי לומדי תורה...הרי שמי שתורתו אמנותו יחשב לוחם בחזית... (למרות שאולי אמא שלו ישנה טוב בלילה)

ריקי זו אני

Well-known member
כל השאלות האלה יפסקו (כמעט) לגמרי ברגע שישנו פה את המשוואה...
למשל... -
קרקעות במחיר סמלי בגלי, בגולן ובנגב.
קרקעות במחיר 0 ביהודה ושומרון לבניה עצמית
מחיר למשתכן במחירי עלות קבלן
שכר חודשי לשמ"פ בסך -.40,000 ₪ בחודש
עלית שכר לפי מדרגות ימי שמ"פ
ועוד כהנה וכהנה כמו למשל
לימודים אקדמים חינמי לקרביים ותומכי לחמימה בסדיר ובמילואים.
מאחר ורב העם היהודי (ודעת אחרים לא מן העניין) מבין ומעוניין בהמשך קיום העם הזה, והמשך קיום תלוי באלפי לומדי תורה...הרי שמי שתורתו אמנותו יחשב לוחם בחזית... (למרות שאולי אמא שלו ישנה טוב בלילה)

למעלה