מי מלח

chakiv

New member
אני בסדר, וגם שני....

קשה לי להתנתק ולהיעלם. אני מודה. אני מרגישה שיש איזשהו צורך שלא נענה כמו שצריך אם מישהו כמוני (אממ..רוקח...) לא נמצא. וכן...אחריות.. אני יודעת שלא אוכל להיות on-line כל הזמן. אני עונה, כשאני יכולה (עכשיו הם ישנים
)

chakiv

New member
טעות! ../images/Emo67.gif

הסיכוי להזדהמות הוא עדיין דומה. למעשה, מבחינה רוקחית, הכנות על בסיס מים ללא חומר משמר נשמרות סטריליות למשך 24 שעות (לא משנה אם מדובר בתמיסה שעברה סטריליזציה באוטוקלאב או תמיסה שנמהלה בבית המרקחת). אבל, אני יודעת שמטופלים משתמשים בתמיסות לתקופה ארוכה יותר. והאמת, קשה לי להנחות מטופלים שצריכים טיפול כזה על בסיס יומי לזרוק בקבוק של 100-200 מ"ל אחר שימוש אחד או שניים. ורדית שבוע טוב!

chakiv

New member
הודעת הטעות קשורה ל"מחיר שדיברו עליו בסופר-פא

רם הוא גבוה". מצטערת על הבלאגן ורדית

orii

New member
הסיכוי לזיהום

"אם חיידק נופל ממטוס באמצע הלילה"... השאלה היא על מה הוא נוחת. אם החיידק נופל לתמיסה בה יש את כל מה שהוא צריך כדי לגדול, הוא אכן מתחיל בגידול אקפוננטיאלי. במיקרה כזה, מלמשל 100 חיידקים (שנפלו לתמיסה) יכולים להיות לאחר 24 שעות להיות מאות מליוני חיידקים ואפילו מילארדים. במקרה זה 24 שעות זה ממש יותר מידי. התמיסה אינו ראויה כבר לאחר שעות בודדות. מצד שני אם הוא נופל לתמיסה בה יש מי מלח 7% הוא פשוט מת. חלק מאוד קטן מהחיידקים שנמצאים באויר לא ימותו כשהם ינחתו לתוך התמיסה. הם לא ימותו אבל גם ממש לחיות - שזה אומר לגדול ולהתרבות הם לא יצילחו. תמיסה כזו, גם אם תפתח הרבה פעמים לאויר, תשאר למעשה סטרילית גם לארח תקופה מאוד ממושכת (ויש לי נסיון בזה). במקרה של תמיסת מי מלח הכי חשוב שהכלי יהיה נקי משומנים. כי אם יש בכלי שומנים הם יכולים לשמש אוכל לחיידקים. בגלל זה אמרתי בזמנו, שצריך לנקות את הכלים עם הרבה סבון (מה שהרוקחת שנתנה את הפרוצדורה להכנת מי המלח לא הדגישה). כמובן שבין תמיסה אוכל לחיידקים לבין מי מלח יש כל מיני תמיסות שיאפשרו גידול חיידקים ברמות שונות. לכן התוכן של התמיסה משפיע באופן ניכר על הזמן שתמיסה יכולה להחזיק מעמד עד שהיא מזדהמת. בכל אופן, מי מלח בריכוז של 7% הן ממש נוזל שעושה סטריליזציה בעצמו. אם הבקבוק לא עבר איזה ארוע מיוחד (כמו שמשהו דחף לתוכו אצבע או נשפך לתוכו חומר מסוים...) הוא יכול להחזיק בשקט בין שבוע לחודש. אורי

tpool

New member
למה לא להתחיל בחדר מלח

בחדר מלח יש אוירה רווית אדי מלח שנשאפים לריאות וגם נספגים בדם למשך כ-יומיים ומעלים את ריכוז המלחים מסייעים בכיוח ובהמשך ניתן לשים ליד המיטה מנורת מלח .הפעולה טיבעית ולא מהווה שום סכנה ובתנאים לחלוטין סטריליים(חדר המלח)

קניתי מנורות מלח../images/Emo9.gif

גם לבן כי אצלו האסטמה אפילו יותר משמעותית מאשר אצל הבת שלי. שמתי להם לייד הראש. מקווה שיעשה טוב. לגבי חדר מלח, אני חושבת שזה יכול להיות נפלא יש לי רק כמה בעיות: א. המחיר בכסף. ב. המחיר הנפשי. מכיון שאני אמא לילדה חולת C.F ולא חולה בעצמי, אני לא מרגישה שנכון ש"אפיל" עליה עול נוסף. כשתהיה די גדולה תחליט בעצמה. אני נאבקת מספיק על דברים שחובה לעשות. מלבד זאת שוב, אני חוזרת למחיר הכספי, שיש לו גבול. לו יכולתי הייתי הופכת חדר המחשב שלה לחדר מלח (שם היא מבלה רוב היום), הייתי לוקחת אותה לכל מני טפולים אלטרנטיביים וקונה עוד אי אילו תוספים חיוניים... אני רק חושבת שכדאי שגם תאכל וחוששת שאם אעשה את זה , לא יישאר ממה לקנות לה אוכל (גם בתחום הזה אני מוציאה על דברים בריאים יותר...) בקיצור, צריך לעשות חשבון כוחות כולל ... אצלי הוא די פשוט - כרגע = אפס !!!

ולעניין החיטוי../images/Emo71.gif

ויקויק השתמשה בביטוי שקנה גם אותי. באמת לא סביר לשתות מכוס בלי לרחוץ אותה במשך יומיים... אז הכנסתי למדיח לרחצה בחום גבוהה ייחסית. זה עכשיו מתייבש . פעם בכמה ימים אכניס למיים רותחים + מעט אקונומיקה ואאוורר. לא מוכנה להשתגע גם כאן. אני מרגישה שאני מאבדת את הצפון עם כל האפשרויות. מטלפנת לירושליים לברר אם יהיו מוכנים לדאוג גם לי למי מלח. אכתוב תוצאות. יום טוב

בהצלחה

ונראה לי שאת יכולה לדלג על האקונומיקה אחרי הכל כשיש הרבה כלור בבריכה מגיעים למיון בגלל הרעלה....

למעלה