מי מלח

מי מלח ../images/Emo206.gif../images/Emo59.gif

לא כל בתי המרקחת עושים למי המלח סטריליזציה !!! במסגרת ברורי בעניין מי המלח הייתי בקשר עם משפחת חולה, שקבל מי מלח תקופה ארוכה (עד להשתלת ראות). הם אמרו לי שקנו מי מלח במחיר זול בבית מרקחת מסודר ושהמחירים ,שדורשים ממני נראים להם מוזרים. קבלתי את מספר הטלפון של אותו בית מרקחת וטלפנתי בשמחה להזמין גם אני. המחיר שהוצע לי היה גבוה פי עשרה מהמחיר שהם שלמו. לאחר ברור מול המשפחה ומול בית המרקחת הסתבר , שכנראה מי המלח שסופקו להם לא עברו סטריליזציה. תהליך הסטריליזציה הוא שמעלה את המחיר. הוא לוקח מספר שעות במכשיר לחץ מיוחד ,שנקרא אוטוקלב. הרופאים לא תמיד(אולי אף פעם לא) רושמים על המרשם שהמיים חייבים להיות סטריליים !!! ייתכן שהרוקח אמור להבין שאם רשום לו שם ,שהמיים מיועדים לאנהלציה , הוא אמור לדאוג שיהיו סטריליים. אני מציעה להדגיש בפני הרופא ולפני הרוקח את הנקודה.

זה לא אותו דבר

Water for injection הם מי מלח עם אחוז נמוך מאד של מלחים, עד כמה שאני יודעת (ניסיתי לברר אבל לא כתוב על הבקבוקונים. נדמה לי שמדובר ב 0.9 % או 0.7% מלח) אני מדברת על 7% מלח !!! זה לא מגיע מוכן בשום מקום. מכינים את זה בבתי חולים. הבעייה היא שבכל מקום יש רק 0.9% מלח .

זה מים ללא שום מלח

והם סטריליים משמשים לדילול תרופות להזרקה שלא מדללים עם סליין - 0.9%

chakiv

New member
water for injection

מים סטרילים בהחלט - חייבים להיות משום היותם להזרקה. והם אכן ללא מלח - היפוטונים, עמ"נ למנוע תגובה אפשרית עם הגוף/החומר הפעיל שנועד להזרקה. ורדית

סיילן היפרטוני -מלח

בבית חולים הדסה הר הצופים מכינים בבית המרקחת סיילן היפרטוני 7% עבור המטופלים שלנו למכירה אם יש לך קשר אם אחד המטופלים/ות שלנו הם יכולים לרכוש עבורך. או נסי /ה ליצור קשר עם המרכז שלנו בטלפון 02-5845031 נדמה לי שהמחיר 13-12 שקל לבקבוק של 100 סמ"ק שושי אחות המרכז

chakiv

New member
זה פתרון הגיוני יותר

האם אפשרי ? המחיר: 8 ש"ח.... (אלא אם כן העלו את המחיר מאז שילדתי..

נשמע טוב../images/Emo45.gif

אם הדסה עושים לחולים שלהם למה בתי חולים אחרים לא יכולים??? נשמע לי הזוי לרוץ בשביל מי מלח לבי"ח בקצה אחר של הארץ . אני אטלפן אליהם ואשאל. מקווה שאין להם משהו נגד קופ"ח מכבי ו/או מטופלים של בי"ח אחר.

chakiv

New member
עדיין, המחיר שדיברו עליו בסופר פארם הוא גבוה

מדי. גם אם עושים סטריליזציה באוטוקלאב. ניתן להיכן מי מלח גם ע"י מים סטרילים להזרקה, העיקר שעושים את זה בריכוז הנכון. אבל - זה אומר שהם יחזיקו מעמד פחות זמן! כלומר: בין יום לשבוע ואח"כ סיכויים להזדהם עולה. מצד שני, כשעושים סטריליזציה באוטוקלאב, המים יחזיקו מעמד לתקופה ארוכה יותר - וצר לי, אין לי תשובה לגבי כמה זמן יותר -חודש ואולי פחות. אם רשום לאינהליציה בביהמר"ק משתמשים בבקבוק של מים סטרילים להזרקה או במי מלח בריכוז של 0.9%. אין ספק שההכנה הנקיה ביותר והנכונה נעשית במקום שיש בו אוטוקלאב (שהורג את כל החיידקים והנבגים שיכולים להיות). ורדית

ת'אמת זה נשמע לי מופרך לגמרי...

ברגע שפותחים את הבקבוקון מסטרילי או זה מהאוטובלב הסיכוי לזיהום מחיידקים הוא ממש אותו דבר בכל מקרה גם אם יש הבדל כזה הוא הופך לזניח ביותר אחרי זמן קצר מאוד חיידקים מתרבים באופן אקספוננציאלי (בכפולות) כך שאם יהיו שם אחרי יום אחד חמישים מיליון חיידקים או 100 מליון לא נראה לי משמעותי כך וכך אחרי כמה שעות לא סטרילית וזהו

חשבתי על זה

ברגע שדוחפים פנימה מחט לא סטרילית מכניסים חיידקים. התשובה שאני נותנת לעצמי היא ,שאולי ככה מונעים סוגים מסויימים של חיידקים בכל זאת. אולי רק מקטינים וגם זה יותר טוב מכלום. לא יודעת. אני בכלל שואלת את עצמי מה כל הטעם בחיטוי אם אחר כך האקפלה וה"צעצועים" האחרים לא סטריליים... מזכיר לי קצת את הלבטים של להרתיח את הפיטמות בבקבוקי התינוקות או לא. הם הרי זוחלים ודוחפים כל היום ידיים מלוכלכות לפה . ואולי כל הסטריליזציה הזו בכלל מונעת מאיתנו חיסון??? לא יודעת כבר מה לחשוב.

יש הבדל בין לבלוע ולשאוף

בכל זאת עדיף לא לשאוף חיידקים, במיוחד לא לנו אבל את צודקת... ונגיד שהנוזל ההיפרטוני יהיה מחוטא או חדש יחסית ומה עם הנבולייר? אותו אני שוטפת (לא נעים להודות) פעם ב... (אתמול שפכתי על עצמי מיים רותחים ישר מהקומקום... בנסיון די כושל לשטוף את הנבולייזר) בקיצור אין גבול וסטרילים כבר לא נהיה תמיד מצחיקות אותי כל הפירסומות על הסבונים המחטאים סתם יוצאים חיידקים עמידים יותר ולא עוזרים בגרוש לכלום מה גם שבאמת הוכח שהחשפות מועטה מדי לחיידקים ושאר "לכלכוכים" פוגמת ביצירת מערכת חיסונית איתנה אצל תינוקות

הנבולייזר שלנו כבר

רקוב ושבור. יש סדק שמחזיק בקושי. חיטוי ??? פעם במליון שנה כשנזכרים שמים באקונומיקה ואז הוא מסריח לשבוע. אני פשוט לא עומדת בקצב הדברים שיש לעשות. האקפלה, תודה ל... , נשברת אחת ל... אז מחליפים. מעניין תוך כמה זמן צומח גן חיות בחדשה. יש לנו מתקן כדורים כחולים ועוד מן מסכה שנושפים לתוכה ומעלים גליל כחול כלפי מעלה. שם המסכה כבר הצהיבה. במתקן עצמו יש קפיץ מתכת אז אי אפשר להשרות... נהיה לי רע לחשוב על הייצורים שחיים להם שם בנחת. מתחיל להראות לי הכי נכון להפטר מכל הצעצועים

אמרו שניתן לקנות נבוליזר במרפאה

לא נראה לי רעיון טוב לחטא באקונומיקה אחר כך נושמים את אדי האקונומיקה מספיק לשטוף טוב במים ובסבון. אני משתמשת במברשת לבקבוקי תינוקות (יש גם מברשת פיצית) ואחר כך אני משרה קצת במים רותחים ומייבשת

vikvik

New member
האמת היא שזה בכלל לא מספיק

זה מספיק לשטיפה היומית אבל לא לניקוי וחיטוי שצריך לעשות. ששם צריך להרתיח כ10 דקות לפחות על הגז או לשטוף במדיח בתנאי שהוא מגיע לטמפר' חום גבוה. ובשום פנים ואופן לא להשרות! מיד להוציא מהמים ולייבש במגבת נייר או בשמש כדי לייבש את הנוזלים. החיידקים נשארים במים ום מקום הרבייה שלהם. מי כמוני יודעת כמה שזה מייגע. מה שאני עושה זה משתמשת במלא נבולייזרים כדי שזה יקל עלי. אחד לכל תרופות. או אחד לבוקר ואחד לערב וככה חוסכת כל פעם נקיון. אבל לא מזמן קראתי דימוי שמאוד עזר לי כן להתמיד בזה. כמו שאנחנו לא שותים מאותה הכוס כמה ימים , כמו שאנחנו לא נאכל שוב עם מזלג שאכלנו אותו וכבר הנחנו אותו להתייבש עם הלכלכוך בכיור כמה ימים , אין שום הבדל בין לקחת את הפיה הזאת שנמצאת כולה בפה ימים אחרי ימים ועוד לנשוף פנימה ללא הגנה של מערכת העיכול את כל החיידקים. בכל מרפאה יש דף שמסביר על איך הכי נכון לנקות את המכשיר. בכל מקרה , לא להשרות , לא להשאיר במים. אני אישית לא מנקה כל פעם אחרי השימוש במים וסבון , אלא פשוט כל כמה ימים מכניסה למיקרו ל10 דקות רתיחה וזהו. אחרי זה מיד שופכת את המים ובגלל שזה מאוד מאוד חם זה אפילו מתייבש לבד כי המים מיד הופכים לאדים.

משאירה דקה בערך במים הרותחים, משאירה דקה בערך

אולי באמת ריקי את יכולה לפרסם את הדף עם ההוראות כאן? לא שאני מבטיחה להישמע להן...

chakiv

New member
צודקת. הסיכוי להזדהמות הוא עדיין דומה. טעיתי

טעות, טועים, טעינו. גם אם עושים אוטוקלאב, עדיין אחרי 24 שעות יש סיכוי להזדהמות. לכן אין לי תשובה לכמה זמן בקבוקון של מי מלח היפרטונים באמת מחזיקים מעמד. בכל מקרה, האופן הנכון ביותר של שימוש במי מלח זה ל- 24 שעות אחרי הפתיחה. הסיכוי שמישהו פה יזרוק בקבוק של 100-200 מ"ל מי מלח היפרטונים אחרי 24 שעות הוא די נמוך, לדעתי. אני יודעת שחולים משתמשים בבקבוקים הללו חודש (ואני מקווה מאוד שלא חודשים...), אבל קשה לי להנחות את אותם מטופלים לזרוק כעבור 24 שעות ורדית

אולי שווה לשמור במזרק

את האמפולה להעביר למזרקים ולהוציא את כל האוויר ולשמור במקרר ומה שלום התינוקת?? (לא זוכרת את שמה) ואת? אני מאוד מעריכה את העובדה שאת בכל זאת מספיקה גם להציץ כאן

למעלה