מי מכם שמרגיש צי ....

• פותח הנושא o603
  • פורסם בתאריך

o603

New member
מי מכם שמרגיש צי ....

היתי רוצה להבין קצת יותר על המושג הזה שקרוי צי ולצורך כך אני צריך את עזרתכם בסקר הבא: כל מי שמרגיש צי (בין אם בזמן תרגילי צי-קונג או בכל זמן אחר) מתבקש לתאר במילים מה הוא מרגיש. בכוונה אני לא מפרט יותר כדי לא לכוון לתאור ספציפי. יהיו כאלו שיגידו שצי לא ניתן לתיאור אלא צריך להרגיש אותו - ובכן, אני מחפש את התאור של ההרגשה הזו. בנוסף, אני מבקש ממי שיכתוב כאן שלא יקרא את התאורים של האחרים לפני שיכתוב את הרגשתו וזה בכדי שהתאור יהיה אישי וחסר השפעה. בתודה ובתקווה לשירשור מוצלח ורגוע... O603.

Hwoarang

New member
תראה כמעט כולם עושים את זה כל יום

פשוט אף אחד לא שם לב... זה מתחיל שאתה מרגיש תחושה מוזרה בבטן התחתונה...כזה לחץ.. אתה בטבעיות הולך לשירותים כי בא לך לחרבן.. אבל זה לא ככה, שאתה יושב ולוחץ את הגוש המבורגר, קבב אורז ותירס שאכלת בצהריים, יש רעידת אדמה באיזהשהו חור בעולם ואתה אפילו לא ידעת..יש כאלה שאומרים שזה האסלה אבל אני מאמין שזה הכל צ'י. יאללה אני הולך לעשות כמה רעידות אדמה..

אדיוט: הוא שאל על צי ולא על צ'י!

ואתה ישר קופץ עם הפרסטלטיקה שלך... תש'מע לי: עזוב אותך מצי ולך ישר על דאבל: ציצי זה הרבה יותר טוב.

הוא אידיוט??? שוק!!!../images/Emo26.gif

"זה מתחיל שאתה מרגיש תחושה מוזרה בבטן התחתונה..." "כזה לחץ..." "אתה בטבעיות הולך לשירותים..." "יש רעידת אדמה באיזהשהו חור בעולם ואתה אפילו לא ידעת..." על מה נראה לך שהוא חשב, אם לא על "צי"2X????

The Buddha

New member
Chi

well..... קשה.........אבל אני ינסה.....אני מנסה לתרגל מדיטציות כמעט כל יום(כשיוצא לי......ויש זמן......-קורה הרבה למען האמת.....) אז מבצעים סוגים שונים של מדיטציה למטרות שונות.."תנוחת השורש" הידוע מספקת חידוש של "אנרגיית החיים"...הצ'י....... קיצר אחרי כל הבלה בלה בלה שלי רציתי להגיד שאת הצ'י אני מרגיש כמו העשן שנוצר מגחל...מן עשן קצת דליל אבל מאוד מאוד עדין- ככה אני מרגיש אותו בתוך הגוף...... בתרגילי קי אצלנו אפשר להגיע למצב...(כמעט כל הזמן..) כשהקי נזרק לאצבעות ואז יש את העיקצוצים/דקירות/עשן באצבעות.. למרות שבאותה מידה זה יכול להיות הדם שנזרק למקום.. אבל תנסה פעם את "תנוחת השורש" אני מבטיח לך שאז תבין מה זה צ'י.... מקווה שעזרתי(?) :))) A-mi-tuo-fu

הדגדוג באצבעות בא מזרימת דם מוגברת

בנימי-הדם (כלי דם זעירים שנמצאים ממש מתחת לעור). תרגילים שונים מגבירים את זרימת הדם בכלי-הדם הנ"ל. תופעות נוספות שקשורות לזה הן חום בכפות הידיים/רגליים, ונקודות אדומות/לבנות המופיעות בכפות-הידיים. זרימת דם מוגברת אינה צ'י.

Hwoarang

New member
דוד יש לי שאלה

הפעם הודעה רצינית: לפעמים שאני מתרכז ממש אני יכול להרגיש כזה זרם שעובר בגוף, זה כמו שנגיד קר לך(אין לי מושג איך לתאר את זה), אבל אפילו שחם יש מקרים כאלה..זה מין הרגשה של צמרמורת אבל לא בדיוק...יש לך מושג על זה או שאני סתם מדבר שטויות??

אני חושב שרצוי מאוד לשאול את המורה

שלך על כל תחושה מסוג זה. מחקרים מערביים הוכיחו שיש אפשרות לשלוט חלקית על מערכת העצבים האוטונומית - דברים כמו לחץ-דם, מתח, קצב פעימות הלב ועוד. לא ידוע מה זה עושה לנפש. ומה שלא ידוע, עלול להיות מסוכן. גם לנפש. המורה שלי נוהג לספר על אדם שהגיע להונג-קונג ללמוד אצל מורה גדול בתחומו, אבל שלא דיבר אנגלית; ואותו ישראלי לא דיבר סינית. כשהמורה שלי שאל אותו איך הוא לומד, הישראלי אמר שהוא והמורה "מבינים אחד את השני". המורה שלי אמר לו שהוא מתאמן בצורה מסוכנת, ושישיג מתורגמן ויבדוק עם המורה שלו אם הוא מתאמן נכון; הישראלי התרגז וחזר ללמוד בלי מתורגמן. שמונה חודשים אחרי שהוא הגיע להונג-קונג, הוא הוחזר לאשפוז פסיכיאטרי בישראל, עם אבחנה של סכיזופרניה. המורה שלי אומר שהוא היה מאושפז לפחות עשר שנים. אני מכיר אישית בחורה שסובלת מסכיזופרניה אחרי שהות לא-ארוכה בהודו; ואני הזהרתי אותה, לפני שטסה, ממה להיזהר. שיטות ותיקות יודעות למנוע דברים כאלה, או לא להיכנס לתחום. משחק בלי הדרכה, יכול להיות מסוכן. אני לא יכול להדגיש את זה מספיק: שאל את המורה שלך!

נכון, ועדין מה שמרגישים הוא לא צ'י,

אלא זרימת דם. נקודה למחשבה: הצ'י הוא חלק מהגוף. כמו מחזור הדם. האם אתה צריך להגיד לדם לאן ללכת? האם אתה צריך לכוון יותר דם ליד ימין מאשר ליד שמאל? האם זה יועיל לבריאותך, אם תגיד ליותר דם לזרום ליד ימין מאשר ליד שמאל? אז למה אתה חושב שזה טוב להגיד לצ'י ללכת ימינה או שמאלה? לדעתי האישית, זה מקום טוב להיות טאואיסט ולתת לצ'י לזרום כמו שהוא יודע, כמו שהדם יודע - מעצמו, בלי התערבות.

crane

New member
אני מסכים

לכן בצ'י קונג אנו לא מכוונים את הצ'י במרידיאנים, אלא משתמשים באי, הכונה, בעזרת דימויים. האי מניע את הצ'י והצ'י מניע את הדם. לדעתי, השאלה לא צריכה להיות "כיצד מרגיש הצ'י?" , אלא "אילו תחושות עולות בעקבות הצ'י קונג?".

בשיטה שאני לומד, לא מניעים כלום -

מתרכזים בטאן-טיין, שכל השאר יקרה מעצמו. דימוי הוא דבר בעייתי, וראה דוגמת הצפרדע שאני תמיד משתמש בה.

crane

New member
התוכל להזכיר את הדוגמא?

ולגבי הדאן טיין- בראייתי, אתה מרכז שם את האי ולכן מרכז שם את הצ'י.

הצפרדע

כשאני אומר "צפרדע", א' יחשוב על אוכל צרפתי, ב' יחשוב על שיעור ביולוגיה (ניתוח צפרדע), ג' יחשוב על הבְּיצה הקרובה - ואני בכלל התכוונתי לקרמיט... הטאן-טיין הוא מרכז האנרגיה של הגוף - הוא ה"מנוע" שמזיז את הצ'י. לכן ריכוז בו, לא רק שאינו יוצר בעיה בזרימת הצ'י אלא מחזק ומאזן אותה. עם זאת, יש שלב בו צריך לעזוב גם את הטאן-טיין, ולתת לגוף לעשות באופן טבעי מה שהוא יודע לעשות הכי טוב בלי הפרעה: לחיות.

crane

New member
OK

לכן יש צורך במורה מיומן. אני חושש שדוגמת הצפרדע היא דמגוגית במקצת. אם המורה אומר שבעת הנשימה עליך לדמות קרן אור שנכנסת לדאן טיין וממלאת אותו יותר ויותר אם כל נשימה, קשה לי לחשוב על צורה בה מישהו יבין את הדימוי הזה בצורה שתגרום לו לבצע את הצ'י קונג בצורה מזיקה. עובדה היא שיש מורים, בארץ ובסין שמלמדים בעזרת דימויים (האמת היא שלא שמעתי עד עכשיו על צורת לימוד אחרת בשיטות הסיניות).

אם יש לך מורה טוב שאתה סומך עליו,

בסדר. אני יכול למצוא בגמים בדימוי, אבל אם הוא חלק מתהליך - ואני מניח שכן - אז כנראה שלא תהיה בעיה; מה שיותר חשוב הוא שיש לך אפשרות לדווח למורה על מה שעובר עליך, והוא יכול לתקן אותך. אוי-ואבוי למי שינסה לתרגל את מה שתיארת בלי הדרכה.

למעלה