מי מכיר, מי יודע?

רותם39

New member
מי מכיר, מי יודע?

אני מנסה לאתר את בני הדור השני והשלישי של יוצאי העיירה לונה (אז בפולין, היום בבלרוס). נותרו כמה שמות שעדיין אין לי מידע על צאצאיהם. אולי מישהו/ מישהי מחברי הפורום יודע משהו אודות בני הדור השני של המשפחות הבאות: 1. וורבייציק יעקב – התגורר (בשנות החמישים) ברח' רש"י 41 ת"א. יש לו שני בנים (שמותיהם אינם ידועים לי) וכנראה שאחד מהם מתגורר בבאר שבע. כנראה ששם המשפחה עוברת. 2. פרידמן אליעזר ופרידמן משה – שני אחים שהתגוררו (בשנות החמישים) ברחוב אברהם 26, בני ברק. 3. זקהיים רחל – התגוררה (בשנות החמישים) בכפר יחזקאל. תודה מראש על כל מידע וסיוע.

עדנה4

New member
לגבי רחל, כדאי לבדוק במזכירות

של כפר יחזקאל, או שכבר עשית את זה?

רותם39

New member
רחל מכפר יחזקאל

קליעה - בול. הצלחתי לאתר את הבת שלה (מזמן כבר לא בכפר יחזקאל). לאור השמחה שלי על ההצלחה והשמחה שלה שלא ויתרתי ומצאתי אותה, אני נחושה לא להרפות ולהמשיך בחיפוש אחר הנותרים שמספרם הולך וקטן. תודה לך עדנה4 ותודה לכל המסייעים לי במסרים.

י ע נ ק י

New member
אשמח לעזור

שלום רותם ראשית אין בכל הארץ עוד מישהו ממשפחת ורביציק חוץ מיעקב שהזכרת והשני בשם שלמה ששניהם אינם בחיים כבר. אם ידוע לך את שם אשתו של יעקב זה יכול לעזור. 2 לגבי פרידמן אם תתן או את שם נשותיהם או את שם הוריהם זה יכול לעזור כי יש הרבה עם שמותכ אלו בארץ.. וכמובן שמות ילדים יעזור בהרבה. 3. זקהיים רחל את שם בעלה או הוריה או בניה כל פיסת מידע יכול לעזור לי לחפש משהו.. תודה

רותם39

New member
המידע שיש לי התקבל מתוך רשימות

של שמות האנשים (וכתובותיהם) שהשתתפו באזכרות לזכר הנספים בני העיירה, שנערכו בשנות החמישים (של המאה העשרים). לפיכך, המידע המופיע בהודעה שלי הנ"ל הוא כל מה שיש לי. אין לי כל מידע על שמות הילדים. זה בדיוק מה שאני מחפשת. תודה יענקי על נכונותך לעזור לי.

ליהיא51

New member
נתת לי רעיון - לפנות להתאחדיות

על מנת לקבל את רשימות האנשים שהשתתפות באזכרות (בתקוה שיש). מסתובבים לי בראש קטעי זכרונות של/ועל אנשים שראיתי בבית הורי, אולי העלה על משהוא אם אמצע את שמם. תודה לרותם על הרעיון !

רותם39

New member
האם יש בין חברי הפורום

מישהו שמתגורר בבני ברק? אם כן - אודה לו מאד אם ישלח לי מסר דרך תפוז.

יקיפ

New member
מתגורר בבני ברק

אני יליד בני ברק ואבי מתגורר שם עד היום במה אוכל לעזור? ערב טוב יקי

רותם39

New member
יקיפ - תודה רבה על נכונותך לעזור לי

אני מחפשת את בניהם/בנותיהם של האנשים הבאים שהתגוררו בבני ברק בשנות החמישים. 1. אליעזר פרידמן - בשנות החמישים התגורר ברחוב אברהם 26 בבני ברק. היה מוהל בבית חולים בלינסון. היה לו אח ששמו: משה פרידמן, שהתגורר גם כן ברחוב אברהם 26. כנראה שלמשה לא היו ילדים אך לאליעזר יש ילדים. 2. אהרן ליבוביץ - בשנות החמישים התגורר בשדרות רבי טרפון בבני ברק. היה לו אח ששמו אברהם ליבוביץ. אם יש לך מידע כלשהו על צאצאיהם של פרידמן ו/או ליבוביץ אודה לך אם תעביר לי במסר (לא בהודעה) דרך תפוז. שוב תודה ויום טוב, רותם39

אורין6

New member
הבת של רחל זקהיים היא דליה מת"א

מקוה שדרורה מכפר יחזקאל נתנה לך אתמול את מספר הטלפון שלה . אם לא תשלחי לי למסר ואמסור לך . יום נעים !

רותם39

New member
הנה עוד 4 שמות שהופיעו ברשימות

משנות החמישים, שלא הצלחתי לאתר את צאצאיהם. 1. אופנהיים (קגן) ריבה - התגוררה בארלוזרוב 31, ת"א. 2. אפשטיין אברהם - התגורר בקריית עמל, רח' זייד 22. 3. קרסלניק - התגורר בחיפה. 4. גליק אהובה - התגוררה בקריית שמואל ליד חיפה. האם מישהו יודע משהו אודות צאצאיהם? שוב המון תודה למסייעים.

עדנה4

New member
יש בחיפה ארכיון היסטורי, אולי כדאי

להעזר בהם? אולי דרך ספר טלפונים ישן? משם אפשר נגיד למצוא את הכתובת, ולהמשיך בטאבו לראות אם היתה בבעלותם דירה ולמי מכרו אותה למשל. סתם זורקת לך רעיונות. הטלפון של הארכיון ההיסטורי בחיפה הוא: 048526587 והפקס: 048523306 והכתובת: רחוב שומכר גוטליב במושבה הגרמנית בחיפה, פתוח בימים ב' וד' בין 8 ל12. ואת זוכרת שאם את בחיפה, את פה לקפה? בהצלחה. נ.ב.: מזמן רציתי לשאול האם יש איזה קשר בין לונה ללנין? היתה בבלרוס עיר בשם לנין. השמות תמיד מתחרזים לי בראש.

כנ"ל לגבי תל אביב, בארכיון העיר יש

מפקד אוכלוסין משנות ה - 40, ואולי גם ממעט מאוחר יותר. אם תוכלי להגיע לשם ולאתר את התל אביבים שלך, ייתכן ויופיעו שם שמות הילדים או פרטים נוספים. ארנון

דרך לאתר את אפשטיין אברהם

אמנם מעט עקיף, אך נראה לי די בטוח... אברהם אפשטיין "שלך" (עם אותה הכתובת בדיוק), מסר עדות אשר מופיעה ב"היכל השמות", אודות גוטה אפשטיין לבית ולר. הוא מזדהה כגיס שלה. הדף מצורף כאן. העדות משנת 1955. עדות נוספת על אותה גוטה, ניתנה בשנת 2000 על ידי חברתה של גוטה/גוטקה, המתגוררת אף היא בקרית טבעון. סביר להניח שהיא הכירה את אברהם, ואם לא אותו - אז לפחות מישהו מן המשפחה שעשוי להכיר אותו. אני לא מצרף כאן את הדף, כיוון שהוא מכיל את הטלפון שלה, אך תמצאי אותה תחת האיות הנ"ל: גוטקה אפשטיין. לפני השיחה איתה, נסי להבין בדיוק מן הדפים הרבים שמסר - כיצד הוא גיס שלה. ארנון

רותם39

New member
שוב הצלחה

ארנון - עשיתי כעצתך והגעתי אל החברה של גוטה אפשטיין. לא רק שהדרך מהחברה מובילה אותי היישר לבנותיו של אברהם אפשטיין, אלא גם שהחברה הכירה את אבי ז"ל ואת המשפחה מלונה ומגרודנה. הייתה שיחה לבבית ומרגשת. אתקשר אח"כ עם אחת מבנותיו של אברהם אפשטיין. ובקרסלניק - אטפל ג"כ מאוחר יותר. עכשיו- הפסקת אוכל. המון תודה.

למעלה