מי מכיר? בענדין פילץ

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
אם נכתב סקאלא ביידיש,

אז זה נהגה אכן "סקולא". כנראה שזהו זה. יש גם סקוליא, שאני לא זוכר בדיוק היכן זה.

motyka

New member
סקולא

בגליציה המזרחית לפי סיפורי משפחה - בערך באמצע הדרך בין לבוב לסטניסלב. עיירה לא גדולה עם קהילה יהודית גדולה. כיום לא נשאר שריד לא לקהילה לא לבתי הכנסת ובתי המדרש ולא לבית העלמין.

זיסער

New member
סקאלא זה באוקראינה :)

שנים שלא הייתי כאן

א77

New member
שלום עליכם

אז מה קורה? איך בניו יורק? חזרת מהר, כי בתאומים כבר בין כך לא יכולת להיות?! מה עם התכניות שלנו? ואוליי אתה בכלל לא בארץ?! מי יודע...

בעקבות התמונה שא77

הראה יש לי שאלה יש לי מחזור של יום כיפור שיש שם כל מיני חתימות של בני משפחה 1. איך אני כורך את המחזור הזה היות והוא חצי מתפרק 2.איך אני מפענח את השמות הכתובים שם בתודה מראש על כל עזרה שאני אקבל פה

א77

New member
אני ממליץ שלא לכרוך

אם מדובר במשהו נוסטלגי, בעל ערך סנטימנטלי, משפחתי. אם יש סכנת התפזרות לדפים, או משהו בסגנון, קח שקית ניילון המשמשת להקפאה [לפי גודל הספר] והנח שם למשמרת. הרי בין כך אינכם מדפדפים בזה מידי יום. יש כורכים מקצועיים לספרים עתיקים, שמתפקידם לשמר את העתיק. ולא שייראה חדש. זה עולה כסף, אבל מעולם לא הפקדתי בידי מקצוען שכזה, ספר שכל פירור דף בו, יקר לי. בקשר לפיענוח, אז לו היו כאן נביאים או בעלי רוח הקודש, ייתכן והיו מפענחים לך. מיכיון שלא נראה לי שיש כאן בפורום, כאלה. אזיי הפתרון היחידי הוא, לסרוק ולהכניס כאן. ואוליי אוליי.

כוכה

New member
SECOND OPINION - בני הספל!!!!

קיבלת כאן ותקבל עצות מכל מיני רופאים - לך ל"פרופסור" לחו"ד מקצועית.

א77

New member
עצתי היא: "שב ואל תעשה, עדיף"

לאפוקי מיועצים שקוראים כן לעשות, שם יש להזהר...

למעלה