מי מכיר את טיוהר?

העין השלישית

כן החניכות האלה חזקות מאוד אני קיבלתי כאלו שתיים משני מורים אחרים זה עושה את שלו

נגיעה בעיין השלשית - שקטי פאט.

הנגיעה בעין השלישית היא הדרגה הנמוכה ביותר של "שקטי פאט". (יש שקטי פאט במילה, במבט, ובמחשבה שהיא הגבוהה ביותר). ומי שמעביר את זה ממש לא חייב להיות מואר, הוא צריך לדעת איך עושים את זה.....

איך עושה טיוהר?

אוהבים נקניקיות? כן! כככן כןןןןן (אללה ארץ נהדרת) אני רואה שכבר שיבחו וקילסו וקיללו אותו פה, אבל אף אחד כנראה חוץ מדרול לא בילה איתו זמן איכות, ומהמדיום הדו-מימדי של ערוץ 8 מה שאני קיבלתי זה אדם אוהב ואהוב שנוצרה סביבו חברה שמחה ועליזה של מעין סניף פונה בקוסטה ריקה. איך אוכל לבחון את מידת הארתו? צורתו החיצונית, סגנון הדיבור, התשובות האיטיות, הגעגועים לארץ, קריאת העיתונים, החברה השבדית? כל דבר שכזה ייבחן מול רעיון תפיסתי קדום של איך אמור להיות המואר הסופר-אדם מה שכן, הבן אדם הצליח להחטיא את אותו פנדל שלוש פעמים, וזה אומר דארשני
למה לא נתן למישהו אחר לבעוט?

המראיינת

שאלה אותו אם הוא מתגעגע למשהו בישראל, ובסוף הוציאה ממנו שתיקה רועמת ובקשה להמשיך הלאה כששאלה על אמא שלו

אה כן

שמו בישראל הוא משה קסטיאל. אחלה שם, אגב, לצורך העניין חחחחחחח
אבל כפי שגם אמר - הוא לא ישראלי, או כל תווית אחרת, אלא ילד היקום

alissa

New member
לא עשה עלי רושם (נחרת בוז)

ראיתי כמוך את התוכנית בערוץ 8. לתוכנית קראו "המואר". הבחורציק דיבר על כלום! נראה שכל מה שהוא מעוניין לעשות זה לערוך מוזיקה בעמדת הדי ג'יי שהתקין לו אי שם בקוסטה ריקה. לשאלות שנשאל בעברית הוא בחר , משום מה, לענות באנגלית (לא רק הוא גם חלק מתלמידיו הישראלים, מילא אם לפחות היו יודעים אנגלית). כשנשאל אם הוא מואר הוא בחר לא לענות. כשנשאל על משפחתו הוא בחר שוב לא לענות. במקרים שהוא כן ענה, תשובותיו היו כל כך טיפשיות עד שממש התגעגעתי לתשובתו : "לשאלה הבאה". במפגש היומי שלו עם חניכיו (או מה שלא יהיו) ציין אחד מהם כי הוא מצא שטר של 20$ והוא תוהה אם החזרת הכסף תסייע לו בעבודת מדיטציה טובה יותר. טיוהר מצידו ענה לו שיש להחזיר את השטר ולא לצפות לתמורה כי התמורה היא המעשה עצמו. ואז הוסיף ואמר שיש לעשות את הדבר המוסרי הנכון. אני בדיוק סגרתי מעגל עם המורה שושנה מכיתה א' שלימדה אותנו בדיוק אותו דבר. בגלל שהיה תלמיד של אושו, ישבתי בשמחה ובלב נקי לראות את התוכנית. פשוט אכזבה.

אינקה

New member
רושם?

חשבתי שלא לעשות רושם זה דווקא טוב :) אני מבין שיתכן שאילו היה עונה על שאלות מסויימות היה עליו לפגוע באנשים. למשל אם היה עונה בשלילה על שאלת הגעגוע לאמא יש סיכוי גבוה מאוד שהיא הייתה רואה את התוכנית ונפגעת. הוא בחר להמשיך הלאה למרות שזה פוגע מן הסתם בדימוי שלו... שרלטן דווקא היה מעדיף את האינטרס של הדימוי שלו בתקשורת. את עניין המוסר אני מבין באופן הפשוט ביותר כלעשות את מה שאתה תופס כמוסרי כדי להמנע ממתחים וסיבוכים מיותרים במיינד. האם הוא מואר? האמת אין לי מושג חוץ מזה שהוא נטול פוזה לחלוטין.

barak001

New member
אם אני זוכר

נכון, את שפטת גם את אושו לפני שהכרת אותו, ובשלב מאוחר יותר למדת להעריך אותו. אני לא אומר שצריך לקבל כל קלישאה ניו אייג'ית, אבל אני חושב שבסרט הזה אין מספיק מידע כדי לשפוט את טיוהר, הוא ממש בקושי דיבר.

dharmax

New member
:)))))))))))))))))

מר קסטיאל הוא בדיחה נהדרת, לדעתי, אבל אני מעדיף את בדיחהקוסמית any day! :) אני חושב, שלא רק שהוא (קסטיאל, לא בדיחי!) מפותח רוחנית קצת פחות מהאדם הממוצע, הוא באופן שכלי פשוט מפותח באותה מידה. אבל טוב שהוא קיים, כי כשאני מדבר על ניו-אייג' ועל נאיביות רוחנית חמורה של אנשים, יש לי דוגמא מוכרת וקרובה להראות - הוא וחסידיו המבולבלים. - בלי להכיר את החושך, איך יעריכו את האור? ברכות, אחי :)

alissa

New member
../images/Emo13.gif המאסטרית שושנה

לצערי לא ידוע לי מה עלה בגורלה, אבל קיימות שתי אפשרויות: או שהמורה שושנה פרשה לעולם שכולו טוב - גדוש בחטפי פתח קובוצים ושורוקים. או שהיא מעבירה עדיין סדנאות, אי שם במערב ראשל"צ, בנושא רמה קמה איך ולמה.
.

drall

New member
לא בשביל להגן על טיוהאר

כי הוא לא צריך את ההגנה שלי. אבל רציתי להגיד , בתור אחד שגם כן עבר כמה ראיונות עיתנאיים שיש להם לכתבים , וגם לפלצני ערוץ 8 מבינהם , נטיה מגעילה לשאול שאלות שאינן ראויות לתשובה. כמו השאלות המפגרות על המשפחה "מה אימא שלך הייתה אומרת?" - למה אני הדובר שלה? "איך התייחסו החברים שלך בגולני .." די מה זה הפיגור הזה? מה זו הנטייה לחפש את "הנקודה האנושית" כולנו אנשים , לכולנו יש הורים רובינו גם היינו בצבא , זה לא משנה , זה זניח. אלו לא שאלות לשאול גורו.

alissa

New member
יש בזה משהו.

ואני מבטיחה לתת לעצמי ולטיוהר הזדמנות נוספת.

למעלה