מי מכיר את האיש שבקיר?

אשור

New member
מחבר המילים יהודה פרדיס

שהיה כותב בעיתוני הילדים בעניני טכנולוגיה ומדע ואפילו היה מורה בבית ספר להנדסאים שליד אוניברסיטת תל אביב. מנגינה נדמה לי מאיר הרניק ז"ל. חוץ מיזה ערב טוב לך מגי!

magy

New member
בשביל בדיקת הזכרון שלי......זה חשוב

כבודם של היוצרים במקומו מונח.......אבל גם הזמר.......שהוציא את יצירתם לאור..........אינו נפקד מן הרשומות...... תודה שהזכרת אותם.......

טרה10

New member
שר שמעון ישראלי. חובר לתכנית רדיו

שלשה בסירה אחת.[יש לי תקליט 45 שנקרא תאומים.] שמעון ישראלי שהציג תכניות יחיד , והראשונה נקראה ´סתם יום של חול´ את השניה אנ´לא זוכר כבר אבל ראיתי אותה. אם איני טועה הוא גם השתתף בתיאטרון חיפה- ב´מעגל הגיר הקווקזי´ עם חיים טופול וזהרירה חריפאי. בתור המספר.גם שר בשלישית ´שלושת המיתרים´ עם שמעון בר[או אריק לביא] וצבי בורודובסקי, החברה האלה נהגו לשהות הרבה בפאריס, כמו גם עמוס קינן,יוסי בנאי וחיים חפר. ועוד הרבה אחרים כמו אלברט חזקיהו והגדול מכולם שייקה אופיר. התרבות הצרפתית השפיעה הרבה על אמנינו..[העיר באפור של נעמי שמר.] וכמובן שירי בראסנס שפרסמו את יוסי בנאי. המחזות של בקט ויונסקו, הם רק אחת מהתוצאות של תקופה זו. [נבדק]

טרה10

New member
שמשון נוימן ששר יש לי כנרת נשמע לך

רומני.? והסבא שלי היתה לו חנות בברלין גם הוא היה רומני? לכן כיקה שמזהה יקה ממאה מטר, וגם ונשוי לחצי יקית, [בת יקה, כמעט יחיד בקיבוץ] ...ושגם ידע רומניה אחת לפחות, וכל מילה נוספת גורעת..! [נבדק]

אשור

New member
שווה בירור!

הוא גם נראה כמו רומני תשאל את מגי שהיא מומחית בנושא!

magy

New member
ווואלה, לא יודעת את מקום

הולדתו של שמשון בר-נוי, אבל אשמח לדעת שהיה רומני..... שמעון בר..........היה .......רומני..... בר סירא היה בלגי..... יש והיו... כמה רומנים מובילים בתיאטרון........ ובהם, ג´טה לוקה......והשחקנית הראשית בהצגה.......ששמה ברח לי ...... אוףףףףףףףףףףףףףףףףףף, "מדריך למטייל בוורשה....." ששרה בהצגה בפולנית...........והיא פצצת אנרגיה........ אבל אותי מעניין לדעת ......מי ידע רומניה?????????? טרה??????????????

magy

New member
אויייייי, תודה אשור

הבלוקים האלה במח..............קטלניים.......... כמו ספרייה לא מסודרת............... ובעיקר בשמות............... האם זה הולך להחמיר........ויום אחד אחפש איפה אני גרה......????? או אתעורר בבוקר ואשאל את זה שלצידי.........מה הוא מחפש שם?????

magy

New member
גרוע מה יכול להיות רק דבר אחד

שאפתח את המחשב.......ולא אדע איפה הפורום.........הזה..... או שלא יהיה לי יותר מה להגיד...........

שקדי

New member
לי דפקא יש דבר חשוב להגיד.........

איך קוראים לזה באידיש?????. אהההההההההההההה אני פורש לשלעאף שטונדהההה תחסרו לי......אפילו שם......... אבל אנחנו.....כמו שאמר מק ארתור כשברח מהפיליפינים עוד נחזור....................

טרה10

New member
שלאף שטונדה, סיפור נהדר של יהודית

קציר,[בלונדינית משגעת]. בספר ´סוגרים את הים´. "פעם כשהחופש הגדול התמתח כל הקיץ, והיה לו טעם של חול וריח של ענבים, ושמש ג´ינג´ית ציירה נמשים על הפנים, ואחרי סוכות שרקה הרוח לכנופיה של עננים, ודהרנו הביתה בוואדי בסופת רעמים והגשם דקר את הלשון מנטה ואורנים, וכלבי השכונה התחרו בנביחות כמו דודים משתעלים בהפסקה של קונצרט חורפי, ופתאום התנפל האביב בצריחות חתולים ופריחת לימונים, ושוב היה חמסין ובאוטובוס עמד האויר, אבל קמנו רק לגברת בלה בלום מהדואר שהיתה חוטפת-ילדים-מסוכנת, ובאה אלינו למיטה בלילה עם שיער אפור פרוע של חוטפת-ילדים-מסוכנת ומשקפיים צרים על קצה האף..." והקטע הפותח את הסיפור רק עם פסיקים וללא נקודה. והסיפור כבר הומחז והוסרט, ומומלץ. [נבדק]

magy

New member
אחרי הרהור נוסף...

אני מעדיפה לשכוח...... שאחרים יזכירו לי ........דברים ששכחתי.....

למעלה