מי מוכן להסביר לי???

Ohad L

New member
T3 זה דגם של טורבו

זה טורבו של גאררט שבד"כ נמצא במכוניות וולוו הוא מתאים די טוב לגולפים לכן סביר להניח שמשם בא השם אני יודע על כמה מנוע 1.8 טורבו שיש בהם טורבינה T3 אוהד, שמנסה להיות רציני

sronis

New member
צודק. יש גם T1 ו-T5 אם אינני טועה

כאשר המספר מסמל את גודל הטורבו. עכשיו השאלה היא מה נותן ה-T3 לעומת הטורבו הרגיל? למה לא עדיף לשפר באמצעות צ´יפים ודברים נוספים את הטורבו הסטנדרטי שיכול גם להגיע ל-225 כ"ס לפי מה שאני יודע... רוני

Ohad L

New member
כן יש משהו במה שאתה אומר

אבל צ´יפ אף פעם לא יכול לעשות עבודה מכנית טורבו קטן לא יכול לתת לך לחץ גבוהה אפיילו שתסגור לו את הווסטגייט (שסתום יציאה) עד הסוף, וזה גומר מהר את הטורבו. לכן שמים טורבו גדול יותר, אומנם הוא נכנס בסיבובים יותר גבוהים אבל הוא נכנס בברוטאליות ונותן לחץ גבוהה, כזה שיכול להוציא הספקים גבוהים מאוד. לדוגמא קח את הסיירה קוזוורט הלבנה, אני לא יודע בדיוק כמה סוסים יש שם אבל זה מעל 400, אם ראית פעם את הטורבו שם הוא בערך כמו של משאית, והוא נותן לחץ מאוד גבוהה, כמובן שהראש מנוע מותאם להחזיק את הלחץ הזה, אבל ללא טורבו גדול אתה לעולם לא יכול להגיע ללחץ שיתן הספקים גבוהים כאלו.

sronis

New member
זה מדוד? אתה בטוח שזה לא 529.6?

היא הנעה כפולה, אני מתאר לעצמי, אחרת היא תפרפר עד הילוך רביעי... מה יש לו לעשות עם 530 כ"ס בדיוק אפשר לדעת? חוץ מרייסים... בכלל, יש שיפורי שלדה ומערכות עזר למנוע שיתאימו להספק המטורף הזה? רוני

SilverFocus

New member
רוני - יש שיפורי שלדה שמאפשרות זאת

ואם לא מדובר על 4X4 אלא הנעה אחורית... אז אלוהים ישמור

kitt

New member
530 כ"ס על שלדת הנעה קדמית? נראה

לי "קצת" מופרח, לחימת הגה של כל כך הרבה סוסים לא תיתן לו לסובב את ההגה בכלל.

עתיד18

New member
99.9 ממטרת האוטו הזה זה רייסים

בקו ישר הוא לא צריך לסובב את ההגה !! מי שמייצר מכוניות כאלו לא מעניינת אותו נהיגה אלא רק רייסים בסיגנון דראג רייסינג

B.M.F

New member
כמה תיקונים וניפוצי מיתוסים.

האוטו בעל הנעה אחורית אם לא כפולה. לא הנעה קדמית בכל מקרה. זה א´. ב´ - אני בטוח שהברנש שיפר את השילדה והבלמים באיזושהי צורה ורמה. כמה שיפר ? אין לי מושג וגם לכם כנראה שאין. ג´ - לא כולם משפרים רכבים בשביל קיזוז של 0.0342 ms בסיבובים בעלי רדיוס משתנה בפקטור של 3.453 מעלות בכל 1.923 מטר. אנוכי נעקפתי ע"י רכב זה, או דומה לו, כשהייתי במהירות של בערך 190 קמ"ש, וזאת עוד כאילו נסעתי לאחור. מדהים. רק חבל שלקראת הסיבוב הראשון עקפתי אותו די בקלות. עד הישורת הבאה ...

B.M.F

New member
פעם היא הייתה סיירה.

אני ממש לא יודע אילו רכיבים שמו בה - אך הבסיס הוא מנוע קוזה. אם אני זוכר טוב - ראית אותה באחד המפגשים ב-ר"ג בעבר. מרכב 4 דלתות סטנדרטי. אני לא רוצה להפיץ שמועות ולכן אני לא אגיד את מה שאני חושב שיש שם, אבל כמו שאמרתי - זאת הייתה חוויה מתקנת לנסוע 190 קמ"ש, לשמוע פתאום נהמה איומה ולצפות בה חולפת על פניך במהירות עצומה כששריקות המגדש(ים?) מאיימות לקרוע לך את הטחול מרוב פחד. לדעתי קשה למצוא מכונות-ייצור-אדרנלין-בקו-ישר כאלה בארץ.

yaron_z

New member
ממה שאני יודע

שנמסר לי מחבר פורום ווינט שיש לו 106 ראלי (עכשיו תנחשו מי זה... חה חה...) המנוע של האסקורט RS2000 הזו הועבר לסיירה הלבנה המדהימה, לאסקורט הזו הוחזר המנוע המקורי.

yaron_z

New member
שהיתה צהובה פעם

המפורסמת שבסוף דרכה שלה ובתחילת דרכה של הפורשה (קח מגזין אוטו של שנת 99 עם כתבת תחקיר על הרייסים של אברהם פורת) הייתה גוזרת אותה...

ran levi

New member
סיירה לבנה סדאן עם טמבונים

שחורים וג´נטים מהממים היא מגיעה בימי חמישי לרידינג והיא יכולה להראות הרבה יותר טוב אבל כנראה שהבחור שמחזיק בה משקיע את כל הונו בצד המכני שלה

magician

New member
הסיירה שופרה ע"י פרילינג רייסינג

הופיע באתר שלי במדור מכוניות מיוחדות...

Ohad L

New member
על איזה דיינו בדיוק הראה 530 כ"ס??

ודרך אגב אני לא ראיתי שם ניטרו במנוע, וזה היה לפני כמה שבועות בראלי. אנשים יודעי דבר מעריכים אותה ב 450 סוסי פוני, ואם אני זוכר טוב באתר של פרילינג היה רשום שהיא הוציאה 430 או 450 לא יותר מזה

למעלה