העניין הוא במילה "עבודה"
יש אנשים שקמים בבוקר 55 ק"ג והולכים לישון 55 ק"ג ובינהם הם הולכים לעבוד בתחום מקצועי, ומבלים עם המשפחה והחברים שלהם, וזהו. העבודה היחידה שהם עושים זה זו שמכניסה להם משכורת לבנק. ואילו יש אנשים שכדי לשקול 55 ק"ג (או 65 ק"ג או 75 ק"ג זה בכלל לא משנה) צריכים בכל יום, בכל שעה, בכל החלטה, לעבוד בלשמור על המשקל שלהם. איזה ביזבוז אנרגיה!! זה כמו שיש אנשים שנולדים פחות יפים ויש כאלו שנולדים יותר יפים זה כמו שיש כאלו שנולדים יותר טובים במתמטיקה ויש כאלו שפחות מי אמר שכולם צריכים להיות בדיוק אותו דבר? אז בגלל שלי מתמטיקה בא בקלות אני צריכה לצפות מכל העולם ואישתו לתרגל יומיום מתמטיקה כדי שיהיו טובים כמוני? אז בגלל שאני בר רפאלי שנולדתי יפה, אז אני צריכה לצפות שהשכנה המכוערת שלי תעבור ניתוחים, וטיפולים, ותשקיע כל יום שלוש שעות במכון כושר בעיצוב והרמה כדי לשאוף להיראות כמוני? אז שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו, ומי שרוצה לעבוד בלשמור על משקל נמוך, זכותו המלאה. יש נשים שעובדות כל החיים בשמירה על המראה שלהן (הסדרה "מעושרות" מדגימה את זה היטב). אבל, ולכן אני מגיבה לך זה פשוט לא הוגן להגיד שזה רק עניין של רצון. זה שיש אנשים שזה בא להם בקלות לא אומר שיש להם רצון, הם פשוט נולדו ככה, הם לא צריכים להלחם כל יום. ובתור אחת שבאמת מתמטיקה מאז ומעולם הגיע לה בקלות, מעולם, אבל מעולם, לא אמרתי למישהו שלא הצליח כמוני- אתה לא מצליח רק כי אתה לא רוצה מספיק... זה משפט נורא! מי שרצה והשקיע והגיע להישג כלשהו- יופי ומי שבחר לא ללמוד דווקא מתמטיקה וחי חיים נפלאים על סמך התעודות ההומניות שלו- וואלה, גם זה נהדר. זה לא מוכיח שום כלום עליו, על חוסר הרצון שלו בהשוואה אלי וכד'. אגב, לדעתי, זה אפילו טיפשי להכריח מישהו שלא טוב במתמטיקה ללמוד את זה בכוח ברמה גבוהה ולהשקיע הרבה אנרגיה, לעולם זה לא יבוא לו בקלות כמו למי שיש לו נטיה לזה מלכתחילה, סביר שהוא גם לעולם לא באמת יאהב את זה, וסביר שהוא לא יצטיין בזה אלא בעיקר ישרוד וישנא כל רגע רק בשביל לקבל בסוף תעודה שמוכיחה שהוא למד את זה, וסביר שהוא ישכח את זה ברגע שהוא יפסיק לתרגל.. כשחושבים על זה, זה כל כך דומה לענייני משקל...