מי לדעתכם

שמלת תחרה1

Well-known member
1.נחשב לעובד חיוני בתקופת מגפת הקורונה?
2. הסגר יסתיים ביום שישי?
3. צריך להמשיך/להפסיק את הסגר ה3?

Harrington

Well-known member
מנהל
אני הייתי מוריד חלק מאלה שמכונים כך כיום. למשל עובדי תשקורת וכדו'. משאיר את ההגדרה רק לאלו שהם באמת ובתמים כאלו, ולא אלו שחברים בכל מיני קבוצות לחץ.
אינני נביא ולמיטב ידיעתי גם לא בן נביא, כך שאין לי מושג :).
לטעמי נכון למספרים הנוכחיים, צריך להמשיך אותו, למרבה הצער, כשבוע נוסף.

שמלת תחרה1

Well-known member
אני הייתי מוריד חלק מאלה שמכונים כך כיום. למשל עובדי תשקורת וכדו'. משאיר את ההגדרה רק לאלו שהם באמת ובתמים כאלו, ולא אלו שחברים בכל מיני קבוצות לחץ.

אינני נביא ולמיטב ידיעתי גם לא בן נביא, כך שאין לי מושג :).

לטעמי נכון למספרים הנוכחיים, צריך להמשיך אותו, למרבה הצער, כשבוע נוסף.
את מי לא היית מוריד?
את מי כן היית מוסיף לרשימה?

Harrington

Well-known member
מנהל
את מי לא היית מוריד?
צוותים רפואיים, חברת חשמל (בצמצום ולא באופן גורף) וכדו'.
את מי כן היית מוסיף לרשימה?
הממ.. זו שאלה יותר קשה. צריך לחשוב על זה. לא בטוח שהייתי מוסיף מישהו (כשאנחנו מדברים על תקופת סגר הדוק בעקרון).

שמלת תחרה1

Well-known member
צוותים רפואיים, חברת חשמל (בצמצום ולא באופן גורף) וכדו'.

הממ.. זו שאלה יותר קשה. צריך לחשוב על זה. לא בטוח שהייתי מוסיף מישהו (כשאנחנו מדברים על תקופת סגר הדוק בעקרון).
עחק הדוק?
רכבת ישראל, אגד עובדים כרגיל

GoldenEyes

Well-known member
1. כל אחד חושב שהוא חיוני , גם ההוא שיש לו בסטה בשוק רמלה להלבשה תחתונה , ומכר ירקות כדי להיות חיוני , אבל לא בעיני המדינה
חרדים ובתי תלמוד זה חיוני מאד , פיקוח נפש
2. כמו שהממשלה מתנהלת , אני בספק , ומליון תירוצים לא קשורים , שאם הסגר יסתיים ביום ששי , עמישראל ייצא לביקורים ולקניות, כאילו שעכשיו לא קונים.
3. צריך לסיים את הסגר הזה , ולא להאריך , ואת הסגר הבא רק אחרי שיסגרו את המגזר שמפר אותו בלי סוף

1. לא יודעת מי לא. לא חושבת שהבעיה אם לא חיוניים כמו למשל הגננים.
2. כנראה שלא - לצערי.
3. צריך להפסיק את שיטת הסגרים. זהו. מיצינו.
ולמה? כי אין יכולת ממשית לאכוף סגר... ואם אין יכולת אז למה?
אנחנו במשך שנה לומדים איך חיים לצד המגפה, וכנראה ששלושת
הפרמטרים של מסכה שטיפת ידיים ומרחק הם הפתרון...
ואם יש ציבורים שמוכנים להרוג את קרובי המשפחה שלהם...
איזה שוט יש כנגדם???

משתפרת1

Well-known member
1. אני. כולה עובדת מדי פעם כמה שעות במפעל חיוני, אבל העבודה שלי מייעלת ומתקנת דברים כך שכל האחרים יכולים להמשיך בעבודתם.
2. מכל הסגר הזה אני רואה כמה חנויות סגורות, ואין מסעדות. אנשים בחוץ, מכוניות בכבישים, משלוחים מהחנויות "לטווח קצר" קרי לרכב שחונה בחכניסה לחנות.
3. סגר שלא אוכפים אותו יעילותו נמוכה.

משתפרת1

Well-known member
מה ההבדל בינו לבין הסגר הקודם (השני) שנאכף באותה מידה?
נראה לך? לי נראה שהפעם האכיפה מגוחכת. מדי פעם נעשית איזו פעולה יצוגית חסרת הגיון (למשל מתן דו"ח למי שישב על ספסל במרחק מאחרים והסיר מסכה כדי לאכול כריך). העסקים למיניהם אכן חוטפים ורבים מאד סגורים, אך הציבור הכללי מקפיד פחות.

GoldenEyes

Well-known member
נראה לך? לי נראה שהפעם האכיפה מגוחכת. מדי פעם נעשית איזו פעולה יצוגית חסרת הגיון (למשל מתן דו"ח למי שישב על ספסל במרחק מאחרים והסיר מסכה כדי לאכול כריך). העסקים למיניהם אכן חוטפים ורבים מאד סגורים, אך הציבור הכללי מקפיד פחות.
(y)

דיברגנט חדש

Well-known member
בדיוק כמו פעם קודמת, אזקו פעם אחת בחוף הים מישהי ובזאת הסתיימה האכיפה.
ראו צעירים יושבים בצפיפות בכיכר המדינה, הפגנות בלי סוף ועוד ...
להיפך, הסגר הזה, האכיפה בכבישים יותר מהותית מהסגר הקודם.

משתפרת1

Well-known member
בדיוק כמו פעם קודמת, אזקו פעם אחת בחוף הים מישהי ובזאת הסתיימה האכיפה.
ראו צעירים יושבים בצפיפות בכיכר המדינה, הפגנות בלי סוף ועוד ...
להיפך, הסגר הזה, האכיפה בכבישים יותר מהותית מהסגר הקודם.
חזרנו מרופא השינים בעיר סמוכה. לא ראינו ניידת אחת בכבישים. הכבישים, לעומת זאת, היו עמוסים לגמרי בשעה 2, שאיננה שעה שיוצאים לעבודה או ממנה. גם כשנסענו להתחסן בעיר אחרת מרוחקת יותר זה היה המצב. בעיקרון, אם הייתי מעוניינת הייתי יכולה לנסוע לטייל ברחבי ישראל, ואני רואה תמונות של חברים רבים שדווקא כן יוצאים לטייל בלי בעיות.
בסגרים הקודמים כשהיינו יוצאים בערב להליכה (נמרצת, הפעילות הספורטיבית שלנו) היינו פוגשים מעט מאד אנשים. ניידות שיטור מקומי וניידות פיקוח היו היחידות שראינו על הכבישים בישוב. הפעם אנחנו רואים אנשים כל כמה עשרות מטרים, במשך כל החודש הזה חלפה על פנינו ניידת אחת בלבד, הכבישים שוקקים כמו בימים רגילים.

דיברגנט חדש

Well-known member
חזרנו מרופא השינים בעיר סמוכה. לא ראינו ניידת אחת בכבישים. הכבישים, לעומת זאת, היו עמוסים לגמרי בשעה 2, שאיננה שעה שיוצאים לעבודה או ממנה. גם כשנסענו להתחסן בעיר אחרת מרוחקת יותר זה היה המצב. בעיקרון, אם הייתי מעוניינת הייתי יכולה לנסוע לטייל ברחבי ישראל, ואני רואה תמונות של חברים רבים שדווקא כן יוצאים לטייל בלי בעיות.
בסגרים הקודמים כשהיינו יוצאים בערב להליכה (נמרצת, הפעילות הספורטיבית שלנו) היינו פוגשים מעט מאד אנשים. ניידות שיטור מקומי וניידות פיקוח היו היחידות שראינו על הכבישים בישוב. הפעם אנחנו רואים אנשים כל כמה עשרות מטרים, במשך כל החודש הזה חלפה על פנינו ניידת אחת בלבד, הכבישים שוקקים כמו בימים רגילים.
אצלנו זה אחרת, יש ניידות ביציאה לכבישים הראשיים, כאשר עד 9 בבוקר, הן לא עוצרות לתישאול בכדי לא לעכב עובדים חיוניים בדרכם לעבודה וכך גם בין 15:30 עד 18:30 בכדי שיוכלו לחזור הבייתה.
אני נסעתי פעם אחת בערב ונאלצתי לנסוע בכבישים צדדיים, חלקם דרך שדות בכדי לא להיתקל בהם למרות שיש לי אישור, פשוט לא רציתי להתעכב בפקק.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
1) אני נחשב לעובד חיוני.
אתמול היגיעה חברת הגז החדשה להתקין אצלנו בבניין מיכלים/צנרת וכן לעשות בדיקת כיריים גז לכל הדיירים.
ואז הסתבר שאחד הדיירים בבניין "השתלט" ככה בשקט על חצי חדר הגז והפך אותו למחסן, מחסן של חומרים דליקים כמו
צבעים/קרטונים/שמיכות וכדו'.
האחראי מטעם חברת הגז אמר לי שהוא לא יספק לנו גז אלא עד שהחדר ייתפנה.
בלי לשאול מי ומה, לקחתי עגלה גדולה העמסתי זרקתי את כל הזבל של ההוא לפח האשפה השכונתי. אבל קרעתי את הת_ת, זאת עבודת פרך.
ומיד החלפתי מנעול חדש כדי שההוא לא יחזור שוב על מעשיו הנלוזים.
2) יסתיים ביום שישי
3) אבל לדעתי כדאי כבר לתת תאריך יעד לסגר נוסף כי מהר מאד המספרים יזנקו שוב בעליה.
מי הטעם הפשוט שברוך ה' יש לנו חרדים עם חתונות ולא עלינו לוויות ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, יש לנו גם ערבים
וכידוע עם ישראל (לא תמיד) ערבים זה לזה. :p

דיברגנט חדש

Well-known member
1) אני נחשב לעובד חיוני.
אתמול היגיעה חברת הגז החדשה להתקין אצלנו בבניין מיכלים/צנרת וכן לעשות בדיקת כיריים גז לכל הדיירים.
ואז הסתבר שאחד הדיירים בבניין "השתלט" ככה בשקט על חצי חדר הגז והפך אותו למחסן, מחסן של חומרים דליקים כמו
צבעים/קרטונים/שמיכות וכדו'.
האחראי מטעם חברת הגז אמר לי שהוא לא יספק לנו גז אלא עד שהחדר ייתפנה.
בלי לשאול מי ומה, לקחתי עגלה גדולה העמסתי זרקתי את כל הזבל של ההוא לפח האשפה השכונתי. אבל קרעתי את הת_ת, זאת עבודת פרך.
ומיד החלפתי מנעול חדש כדי שההוא לא יחזור שוב על מעשיו הנלוזים.
2) יסתיים ביום שישי
3) אבל לדעתי כדאי כבר לתת תאריך יעד לסגר נוסף כי מהר מאד המספרים יזנקו שוב בעליה.
מי הטעם הפשוט שברוך ה' יש לנו חרדים עם חתונות ולא עלינו לוויות ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, יש לנו גם ערבים
וכידוע עם ישראל (לא תמיד) ערבים זה לזה. :p
אז החיסונים שווים לתחת?

למעלה