מי כבש את חברון?

itai2222

New member
מי כבש את חברון?

יהשוע יא' לו': ויעל יהשוע וכל-ישראל עמו מעגלונה וברונה וילחמו עליה, וילכדוה ויכוה לפי חרב... יהשוע יד' ו: ויאמר אליו [אל יהושוע] כלב בן יפונה...תנה לי את ההר הזה...אולי יהוה אותי והורשתים כאשר דיבר יהוה" שופטים א' י' : וילך יהודה אל הכנעני היושב בחברון ושם חברון לפנים קרית ארבע... אז מי באמת כבש את חברון - יהושוע או בני יהודה? אשמח לקבל תשובה... בטח אחד המפרשים התייחס לזה.

מזכיר לי את דברי הרמבם במלאכת

ההגיון. גם שהקבלן הם המה הבונים בפועל, עכ``ז אומרים העולם על הבעלים ``ראובן בנה בית`` וכשם שיתכן לייחס ליהושע את הכיבוש בהיותו המצביא הכללי, כמו כן אפשר לייחסו לכלב בהיותו המצביא הפרטי בכיבוש חברון. שברור שכלב לא נלחם לבדו ללא סיוע בני שבטו.

itai2222

New member
אבל אלו תאורים בזמנים שונים

ביהושוע - בזמן יהושוע בשופטים - לאחר מות יהושוע יש שני תיאורים נפרדים בזמן של הכיבוש.

pembencipolisi

New member
נוספה עוד סתירה תנ"כית - תודה למבחינים בה

יש כבר 8 או 9 סתירות תנכיות שאני מודע להן.

itai2222

New member
אני רק רציתי לדעת איך מתייחסים לזה הפרשנים

לא באתי לנגח אף אחד... אני יודע שיש אנשים רגישים לזה, סביר להניח שגם פה.

ללא נושא

אין כזה דבר יהושע יא לו פשוט אין פסוק לו בפרק הזה, גם המיקום השני שציינת ביהושע לא נכון, ולכן לא יכולתי לבדוק זאת, אם איני טועה רש``י מסביר ביהושע שלמרות שזה היה רק מאוחר יותר (בשופטים) הוא מציין זאת שם בדרך אגב. אשמח אם תכתוב את המיקום הנכון של הפסוקים כך אוכל לבדוק זאת.

itai2222

New member
התיקונים:

כמובן שזה יהושוע י' ולא יא' ביהושוע יד' קרא מפסוק ו' ועד סוף הפרק. בשופטים ההפנייה נכונה. תודה.

בדקתי

על יהושע פרק יא המלבי``ם שואל את השאלה שלך, הוא עונה שיהושע כבש את העיר חברון וכלב כבש את המגרשים מסביב לעיר (שזה מה שמתואר בשופטים). ביהושע פרק יד לא כתוב על כיבוש, כתוב רק שנתנו את העיר לכלב.

eyalnadav

New member
התשובה שלך נכונה לפי חז"ל

התשובה שלך נכונה לפי חז"ל במסכת מכות דף ט ע"ב למטה - י ע"א למעלה שם מדברים שחברון היא עיר מקלט ששיכת ללוים - אם כן איך נתנה לכלב בן יפונה? והתירוץ שנתנו לו המגרשים מסביב לחברון ולא חברון עצמה (כלב בן יפונה הוא משבט יהודה כמובא במדבר פרשת שלח לך מרגלים, היה המרגל משבט יהודה)

למעלה