מי ישרת בצבא?

מי ישרת בצבא?

רציתי לדעת משהו... על פי תפיסת העולם של חלק מהגולשים בפורום לא צריך להתגייס וחלק מכם אפילו מעודדים זאת באמצעות אירגונים כמו "פרופיל חדש". נניח שבאופן תיאורטי תצליחו להשפיע על רוב המתגייסים שלא להתגייס - אז מי יגן עלינו? אתם סבורים שאין צורך בצבא או שפשוט אומרים שבזמן שאתם תרוויח כסף או תילמדו (הסיבה לא חשובה אלא התוצאה) אנשים אחרים יגנו עליכם? אני לא בא בגישה של כעס או ביקורת - פשוט מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים... תודה ויום נעים.

EMM1

New member
הם נגד

הגנה עצמית(או על אחרים) אגרסיבית. אל תבנה על לקבל הסברים(כמו ניתוחי מצב או סטטיסטיקות או סתם תחושות שקידמו אותם להחלטתם) מעבר לזה. למעשה יש משהו הגיוני בכך שאין להם הסברים מעמיקים. הרי גם הפוליטיקה המיינסטרימית בארץ נשענת על מחלוקות שכל אחד מהצדדים בהן ספק אם יכול להעיד אם התובנות הנרחבות שיש לו בנושא המחלוקת בכלל פרופורציונליות לרמת התובנות וההתייחסות של, למשל צמרת המודיעין - צומת המידע הסודי, לנושאים אלו.

Mיקי_

New member
יש לי בהחלט הסברים מעמיקים

אבל כשאני מדברת איתך אני לא מרגישה שאתה באמת רוצה לשמוע... ועם אנשים שרוצים רק להשמיע אי אפשר לנהל דיון.

EMM1

New member
וואלה, נכון אחות שלי

זה בסדר, מחר אני אלך לבלוקבאסטר ואחליף את הסרט שאני חי בו. אני מבין שעדיף סרט אילם?

Mיקי_

New member
../images/Emo4.gif אחותך אני בטוח לא..

אבל אני בהחלט אשמח אם תחליף סרט
או לפחות פורום...

Lilac Wine

New member
אז מה העניין בפורום?

אם לא לצור דיון מסוים או לא לענות למישהו בתור מנהל- כי נמאס לכם לחזואר על אותן אימרות שבמילא לא יגרמו לשינוי של אף אחד מ2 הצדדים כי שניהם באים עם דריכות שלהם מראש. אבל זה מהות הפ-ו-ר-ו-ם

Mיקי_

New member
לא! זו מהות פורום סרבנות בעד ונגד

מהות הפורום כתובה בכניסה לפורום... אבל אני מוכנה לצטט לך מתוכה: "הפורום נועד לדיון בפציפיזם כאידיאולוגית חיים רחבה, במדינת ישראל בה רובנו חיים, ובמדינות אחרות בעולם. הפורום יהווה מקום למידע ולמפגש חברתי, בין תומכי האידיאולוגיה, וכל מי שחש שפציפיזם קשור לליבו, למצפונו ולאופן מחשבתו."

EMM1

New member
טוב אני אראה שם

מקווה רק שיהיו מקבלי פנים שם כמוך

Lilac Wine

New member
אל תנסה אפילו

הפורום הוא מזמן מת "שרבנות בעד ונגד" זה סרבנות בעד ובעד המנהל בכלא והוא סרבן ואין מנהל לא סרבן אז מי בדיוק מייצג את הנגד? סבתא שלי

EMM1

New member
טוב אז מה את רוצה?

פה הרי אי אפשר. לבוסית אין מצב רוח ובכל מקרה התשובות כאן לעוסות.

Lilac Wine

New member
אין בעיה,אני גם לא אנסה לפתח פה

כי אין טעם. דרך אגב בתור אשת מרכז יש סמינר דו קיום בגבעת חביבה ב27 וה28 לחודש יש אנשים שתורמים בדרך אחרת שיהיו לכם חיים נפלאים ,אני האחרונה שלא אכבד אתכם על הדעות שלכם או כל הדעות האחרות של כל המין האנושי החרקים והצמחים אך יש הבדל בין לכבד לבין להעריך להית'

אתם באמת מאמינים ש?

לדעתי כן צריך להיות דיונים יותר רחבים בפורום הזה, אבל לא אני הקמתי או מנהל אותו וגם אם אני לא מסכים אני משתדל לכבד את גבולותיו. אני ממש לא חושב שאי אפשר לנהל פה בכלל דיונים, אבל אני גם חושב שלצערי רוב מי שכן פותח פה דיון בעצם לא מתכוון לדיון אלא להעברת ביקורת. הודעות של "אתם באמת מאמינים" הן לרוב לא פתיחת דיון, הן לרוב תמיהה משולבת בביקורת.

Lilac Wine

New member
לכן אני לא רוצה

לפתח פה שום דיון א.התדיינתי רבות על הנושא בכל מני מצבים ב.לא יודעת עד כמה זה יתרום,זה רק ייתן סיפוק לכל אחד שיכתוב שמישהו יגיב לו ג.שום דבר לא ישתנה ואף אחד לא יצליח לשנות דעה של אפחד בין אם זה לא היה הרצון מלכתחילה. וזה שהם לא רוצים לנהל פה דיון זו בעיה שלהם זה כמו להיטות בעמדה מסוימת ולשים חומה-להביע את דעתך בצורה דמוקרטית אבל לא לתת דמוקרטיה לאחרים בכל אופן לי דיי נמאס מהשיחות האלו לכן עברתי לפן של סמינר בן יומיים של דו קיום ששם יהיו ערבים,ימנים ושמאלנים יום טוב

Lilac Wine

New member
ימנים ושמלאנים

התכוונתי ליהודים יהיו ערבים ויהודים אני כמעט בטוחה שבתוך היהודים יש לסביות והומואים ומזרחיים ואשכנזים אשרי כולם

Lilac Wine

New member
ולזה התכוונתי

כשכתבתי לך שיהיו ערבים-אני בטוחה שאין שם ערבים שמצביעים לליברמן וימנים ושמאלנים -שהם בעצם היהודים הובן? להסביר שוב?

לצערי את לא הבנת

כשכתבתי שהערבים זה גוש אחיד כתבתי בנימה צינית שהיתה אמורה לבקר את זה שאת מתייחסת לערבים כגוש אחיד, נטול גיוון, תכונות, דעות, נטיות, אמונות, וכו. בטח שלא התכוונתי להסכים עם הצהרה כזו.

למעלה