מי ישרת בצבא?

זאת השקפת עולם מצוינת.

בדיוק כמו כל ההשקפות עולם הקיימות. כל אחת היא מצוינת אבל אני חושב שלא משנה מה אתה חושב, את השירות שלך אתה חייב לעשות כמו כולם. וגם להיות חייל ג'ובניק ולא קרבי זה עדיף מלא להתגייס בכלל.

galgal21

New member
נניח משישהו חושב שמלחמה זה רצח

המוני, אני לא רוצה להשתתף ברצח כזה, זו פקודה לא חוקית בעיני ולכן אני לא מתגייס. הוא אומר לעצמו למדינה אין זכות להכריח אןתי להשתתף ברצח המוני. או לחילופין זה אדם דתי (לא משנה מאיזה דת) והוא אמר לעצמו : מלחמה זה רצח. אלוהים אומר "לא תרצח" ולכן אני מסרב להתגייס ולא משנה לי מה אומרת המדינה. (שוב אני מזכיר : אני לא מדבר על מדינת ישראל (בעיני צהל הוא צבא הומני יחסית לצבאות אחרים) אלא על כל מדינה בעולם). לדוגמא מי שסרב להתגייס לצבא ארצות-הברית במלחמתה בויטנאם (צריך לציין שהיום האמריקאים בעצמם מודים בכך שהם לא צדקו במלחמה זו).

נראה לי שהבנתי על מה אנחנו מתווכחים

אתה חושב שאם הגיוס לצבא מנוגד להשקפת עולמו של הבן אדם אז הוא אינו חייב להתגייס ואני חושב שכל אדם בעל כל השקפת עולם חייב להתגייס. אני חושב שזו חשיבה אגואיסטית.

galgal21

New member
גם אמריקאי שסרב להתגייס למלחמה

בויאטנם (מלחמה בין השנים 1958-1973 שבה האמריקאים מודים היום שהם הצד הלא צודק בה) ? נניח שאמריקאי לא רצה ללכת למלחמה כזו למרות שהממשלה פקדה עליו לעשות זאת. הוא אמר שהוא לא רוצה ללכת למלחמה כזו כי זה רצח. (במלחמה זו נהרגו מליון ויאטנמים וששים אלף אמריקאים). גם אמריקאי כזה נחשב בעינך אגואיסט ? בגלל שהוא מסרב לרצוח ?

Lilac Wine

New member
לא חשבת

על לתרום קצת? כלומר עד מתי הסוציומאטיות? אפשר גם להשתלב עם השכל בצבא צה"ל לא כל הזמן הורג-הוא מגן עלינו זה שיש כמה חיילים מתוסכלים שרוצחים ילדים או אנשים חפים מפשע,זה לא מדיניות צה"ל צאו מזה. בוא נשווה לרגע שומרים בכניסות לקניון ולכל מקומות הבילוי למהות צה"ל גם לשמור אסור? אנחנו כל הזמן נלחמים? אני לא באה מתוך ביקורת אך ורק או לשנות את הדעה שלך אבל תסביר לי בבקשה מה אתה כן רוצה? מה אתם חושבים שהפלשטינאים יפסיקו לפעול עם נשק אם לא צה"ל לא יהיה קיים? אתה מסרב להתגייס מתוך מצפון? ובבקשה תלמד תנ"ך קצת יותר טוב ה"אל תרצח" לא אומר אל תרצח אף אחד גם אם הוא יהרוג אותך גם כתוב בתנ"ך: הקם להורגך השקם להורגו אז גם עכשיו אתה מקשיב לאלוהים? יש הבדל בין אל תרצח ללא תהרוג-הצבא שלנו לא רוצח ,אלא הורג ויש הבדל ענק והנה עוד כמה ציטטוים מהתנ"ך-עכשיו תקשיב ותלך לפיהם גם?: בצבא אתה נלחם על זכות קיומך על הארץ, זה בעצם ציווי אלוקי להלחם! מוכח מהתורה(משפטים, פרק כ'): "כי-תצא למלחמה על-אויביך, וראית סוס ורכב עם רב ממך--לא תירא, מהם: כי-יהוה אלוהיך עימך, המעלך מארץ מצריים." ובהמשך(בפסוק י', באותו פרק): "כי-תקרב אל-עיר, להילחם עליה--וקראת אליה, לשלום. יא והיה אם-שלום תענך, ופתחה לך: והיה כל-העם הנמצא-בה, יהיו לך למס--ועבדוך. יב ואם-לא תשלים עימך, ועשתה עימך מלחמה--וצרת, עליה. יג ונתנה יהוה אלוהיך, בידך; והכית את-כל-זכורה, לפי-חרב." כלומר, אם אחרי שקראת אליה לשלום, והיא לא הייתה מוכנה לשלום - תהרוג אותה, ושים לב למילים: "לפי חרב"(מפה לומדים שניתן להרוג, ושזה ציווי אלוקי!)

Lilac Wine

New member
בנאדם

הגבתי לו כי הוא כתב שאלוהים אמר "לא תרצח" אז בגלל זה הוא לא רוצה לרצוח כי מבחינתו מלחמה זה רצח. הגבתי לזה שזו לא הייתה כוונת המשורר ולכן הבאתי את הדוגמאות מהתנ"ך-אם אני חושבת שזה מוסרי או לא זה לא רלוונטי כרגע והציניות שלך לא ממש מרתקת ומה שמפריעה לי הכי הכי בכל הסרבנות והפציפיזם הזה זה שרוב הפציפיסטים לפחות אלו שאני מכירה יוצרים סלידה כזאת איומה לאלו שפרוצבא והציניות הזאת והזלזול מהווה חלק מזה תתבגר אני מפסיקה לכתוב פה

בלאדי מרי

הבנתי למה כתבת לו על זה, כתבתי את ההערה שלי, שהיא ביקורת גם למה שהוא אמר, כי מבחינתי יהדות זה לא אמת מידה מוסרית לכלום. ממה את כל כך נעלבת? תרשי לי לחשוב שאת יותר מניחה כל מיני הנחות לגבי מה אני ושכמותי חושבים ועל סמך זה נעלבת מאשר מההערות שלי עצמן.

Lilac Wine

New member
אני לא נעלבת

ולא בלאדי מרי כפי שכתבתי בהתחלה לא רוצה לפתח פה דיון במיוחד שזה דרך כתיבה,ובדרך כתיבה אי אפשר לדעת באיזה טון הכותב היה רוצה שזה ישמע זה גם תגובה להודעה שלך למעלה תרשה לי לנהיח שאתה מניח שאני מניחה... באמת שכל מה שאני כותבת או לא בטון דרוך או שמשדר העלבות נראה לי מיותר כל העניין הזה ומזה שכתבתי-ערבים ימנים ושמאלנים אני לא מבינה איך זה התפתח לדיון מיותר ולגבי הדי פוגעני ומזיק לדיון-די מוזר שזה מה שאתה חושב אבל בפעם המאה לא התכוונתי לצייר את הערבים כגוש אחיד ואין לי כוח לחדור למה באמת מטרת הדו קיום הזה,בכל אופן פוליטיקה לא תהיה שם,רק תרבות ומנהגים וקצת כייף כי אנחנו לומדים ערבית ועל בסיס זה אנחנו יוצאים לסמינר בכל אופן,אני לא אפסיק לכתוב פה בגללך או ההודעות שלך אלא מנסיון לשגרתיות של התגובות וכו' אני לא רואה פה שום יעילות בשיחות דרך הפורום לכן כתבתי שאני עוברת לפן של סמינר דו קיום שיחות פנים מול פנים,ועד כה ביום שבילינו היחד הערבים והיהודים לא היה שום ריב קולני מוקצן ומתגונן ואני לא באה ממקום של שנאה אליכם או לערבים-זה רק מה שרציתי להעביר

galgal21

New member
מי דבר על היהדות ?

דברתי על דת באופן כללי. כל דת. יש פלגים מסוימים דתיים כאלו.

Mיקי_

New member
אז זהו שלא...

יש במדינה הזו חופש מצפון, ולא היו פוטרים אנשים שכמותנו משירות צבאי על טעמי מצפון אלא אם כן לא היינו חייבי שירות מבחינה חוקית בגלל מצפוננו. אנחנו יכולים לבחור כמו כל אזרח פטור לעשות שירות לאומי (אני למשל בחרתי לעשות) אבל לומר לנו אתה חייב בדיוק כמו שאמיר כתב לך רק כי כך החליטו עבורך זה כמו לומר ליהודי בתקופת האינקווזציה שלום כאן ספרד או שתברח לגלות, או שתתנצר, או שנהרוג אותך... יש חופש מצפון במדינה הזו וזכותנו המלאה והחוקית לסרב לשרת בצבא מטעמי המצפון שלנו.

oh-da

New member
ואם כולם יפסיקו לעשן

אז יהיה לנו עולם עם אויר הרבה יותר נקי. אבל זה לא קורה, אתה מפסיק לעשן אבל עדיין נפגע מעישון של אחרים ואנשים אחרים שלא עישנו מעולם גם מתים מעישון של אחרים שהרי לא נראית בעין אפשרות של הפסקת עישון כלל עולמית בו זמנית אשר תממש את החזון הזה. ובין כך שאתה מפסיק לעשן עם עוד כמה מחברייך , מצטרפים אחרים לקהילת המעשנים, כך שתמיד נשארים מעשנים וכאלו שמפסיקים לעשן אך נפגעים מעישונם של אחרים ואחרים שמצטרפים לקהילת המעשנים ומוסיפים להזיק לאלו שהפסיקו לעשן...וזה מעגל שחוזר על עצמו.

galgal21

New member
כן ! אבל ככל שיותר מפסיקים לעשן כך

האויר נהיה יותר נקי. חוץ מזה מי שמפסיק לעשן נפגע פחות מאשר מי שממשיך וגם פוגע פחות באחרים.

oh-da

New member
כאשר אחד מפסיק לעשן, מנגד יש

אחר שמתחיל לעשן.

HippyRonN

New member
אז מה שאתה אומר

(ובוא נניח לרגע שכל הזמן יש מספר קבוע של אנשים בעולם - הנחה שנראה לי אני יכול להרשות לעצמי כדי להסביר את הטענה) זה שלנצח תהיה אותה כמות של מעשנים? זה כ"כ בלתי אפשרי שתהיה ירידה דרסטית בכמות המעשנים (או כמות האנשים שזורקים זבל ברחוב, או האלימות)?!?! גם אם אני לא לוקח את המשפט הנ"ל מילולית, הגישה הזו לדעתי היא פסימית מהסוג המזיק ביותר, כי היא מצדיקה את המעשן ובכך מונעת כל שיפור. ואם להאמין למשהו שקראתי לא מזמן, יש מגמה ניכרת של דיכוי העישון. זאת אומרת, תאמין או לא, קבוצות אנשים ששוללים עישון, בצורה מגמתית שאין שום סיבה לחשוב שמתקזזת עם קבוצה אחרת שהתחילה לעשן.

oh-da

New member
אילו כמו בני האדם הייתה קבועה

ונשארת יציבה הרי שכל פעם שאחד מת מנזקי עישון, יש צורך באדם שיוולד להשלים את המחסור שנוצר. אם כן מגיע עוד אדם לעולם, אך גם הלא מעשנים מושפעים מנזקי העישון וגם נגררים לעישון מסיבות שונות. כך שלעולם תשאר כמות יציבה, בהנחה שלא תהיה התארגנות כלל עולמית חיובית (התארגנות לא כאשר המארגנים אומרים כך וכך, אלא שכל אדם בעצמו מקבל על עצמו...) אך מכיוון שבני האדם עולים במספרם מיום ליום, ונתוני צריכת הטבק גם עולים וגואים, יש לבדוק היכן מתרחשת הפסקת העישון (לרוב ניתן לומר במדינות מפותחות כדוגמת מדינות מערב אירופה) והיכן אין מודעות או המודעות נמוכה לנזקי העישון וכמות המעשנים/צרכני הטבק עולה כמו למשל מדינות נחשלות בדרום ומרכז אפריקה. (אפשר אף להמשיל זאת על האיידס) ומכיוון שעולמנו קפיטליסט ולמי שלא נוח אין ברירה משום שהון הוא שלטון לא צפויה ירידה ברמת המעשנים, ככל שאנשים פרטיים, עמותות וארגונים אזרחיים או ציבוריים ינסו, יש רוחות שמסובבות את טחנות הרוח, רוחות שביוזמתן קמים ונופלים ארגונים כנגד העישון ומפעלים ושדות טבק.

HippyRonN

New member
יכול להיות שאתה צודק

שכרגע העולם הקפיטליסט שלנו לא מאפשר ירידה כלל עולמית דרסטית בכמות המעשנים. ויכול להיות שלא. כמישהו שלא מכיר את הסטטיסטיקה אני אסתפק בלומר שזה עדיין נשמע לי אפשרי. אם הבנתי אותך נכון, אתה אומר שבמדינות מפותחות כן יש מגמה (חדה) של הפסקת עישון. גם אם היא 'מתקזזת' עם החרפת התופעה באזורים אחרים בעולם, אי אפשר לראות בירידה הזו חסרת משמעות, כי היא מוכיחה שמודעות וארגונים ואנשים שצועקים את דעתם כן משפיעים.

למעלה