מי יכול?

sh00sha

New member
גם אני הגעתי!

הזכרתי שאני חדשה?.. אז טוב אני שירן, ואני לומדת מתמטיקה בבר אילן בתוכנית התלת שנתית לבגרות. ("אוהבים אותך שירן"...) צדקתי?

fire storm

New member
אני גם בחרתי ב D

אין ממש תבנית אחידה(זאת אומרת אין כאן נוסחה), אך ישנם סוגי "פרחים", שלושה, אחד עם מרחקים של 2 בין העלים, אחד עם 2 צמודים ואחד בודד מולם, ואחרון, עם מרחקים של 1 מעלה לעלה. יש 3 דוגמאות לסוג הראשון, 3 דוגמאות לסוג השני, ורק 2 לסוג השלישי, אחד מהם עם "הגב" מופנה כלפי צד שמאל באלכסון למעלה, אחד עם "הגב" ימינה ולמעלה, אז צריך רק אחד שישלים והוא עם הגב למטה. זה קשה להסביר במילים. אבל בעיקרון, בכל דוגמא, כל עלה ריק מקבל ביקור של עלה מלא פעם אחת, מוצאים את השטחים שלא קיבלו ביקור בכל אחד מהסוגים, ומרכיבים אותם כדי למצוא את הצורה.

אני בחרתי H

נקרא לצורות כך, מאוורר, פרח ומחובר (היכן שיש שניים יחד זה מחובר). ובכן, אם נשים לב המאוורר זז משורה לשורה באחד (היינו השורה למטה מיקום המילויים השחורים הנו בשינוי של אחד), המחובר זז בשניים ואילו הפרח זז בשלושה, ממילא H. לא?

theXequation

New member
למה? OK

אז ככה, שים לב שהצורות זזות שמאלה. ולכן הצורה האמצעית עתידה להגיע למשבצת החסרה. עכשיו, שים לב כי על כל תזוזה של משבצת הצורה מקבלת הסטה בגודל 3עם כיוון השעון. קרי, כל עלה מוסט כ-3 יחידות עם כיוון השעון. בסיכום התהליך מתקבלת תשובה D. מקווה שעזרתי.

למעלה