נדמה לי שמפגשי גוף-שפה זה גם הקטע שלי
חושב שכאילו פרדוקסלית אז דווקא בגלל זה ההיבט של חוסר סנכרון לכאורה, שבירת קצב, שינוי כיוון, פתאומי או הדרגתי, נסיגה... והדרך שכל הדברים האלה, ואחרים, בעצם קושרים לי זהות, לא רק שאינו מטריד אותי אלא אפילו חיוני לי
בגלל זה התפישה הנורמטיבית-מקצועית של הרמוניה ככישורי שפה וחברה היא קיטש שנורא מגעיל אותי
יותר מזה
כמו שאמרו חכמים ממני קיטש זה מוות
אולי מה שאנחנו מחפשים זו שפה בין שפתית, שפת השפתות, ובשפה כזאת כל העניין של הכלה, של התואם בין כלי לקול, בין פרט לקבוצה, בין תבנית לתוכן, מקבל בלווא הכי משמעות שונה מזאת הנכפית היום כשפה ודרכי פעולה ותגובה דרכה ואליה
כאילו הבעייה אינה תואם כמותי אלא סוג המשחק בין הקול והכלי, שמותר ויכול שיגלוש וילך לאיבוד ויתרסק ויאבד את הקצב ודווקא דרך הצורה שבה הוא חורג משהו מנשמתו של האדם מצליח להימלט מהכל כך חונק בצפוי ובמצופה ממנו
אפשר לראות את זה די בקלות בדרך שבה המוזיקה התפתחה
מהפומפוזיות הנפוחה,הטקסית והנרקסיסטית של הקלאסיקה לכזאת שקורעת בדיוק את אותו חלל שבה התזמורת מנגנת לצווחות ועיוותים ונהמות וצרימות ורעשים ושבירות קצב מפתיעות
לנו, לפחות לי, זה כבר נשמע מלודי להפליא, אפילו לפחות כבר צפוי מדי
אבל אני בטוח שאם מישהו מהמאה ה16 היה שומע משהו מהמוזיקה האלטרנטיבית, ואפילו הלא אלטרנטיבית של היום, הוא היה בטוח שהמין האנושי איבד את עצמו לדעת והשתגע
מבחינתי הנ"ט תקועים בימי הביניים, חוויית השפה הנוקשה שלהם לא מאפשרת שום נזילה, לא גופנית ולא שפתית, כנופיות של מטפלות תקשורתיות עושות מעשה דאע"ש בילדים וחותכות להם את הצוואר בגלל שהם לא מדברים נכון, בהגיה המתאימה, בהקשר הנכון, בצורה המתאימה...
המתאימה למה ? מהו ההקשר הנכון ? למה הקשר כזה נכון ואחר לא ? למה אינטונציה, שמגלמת מרחק בין השאר, מסויימת מתאימה והאחרת לא ?
את זה אף אחד לא שואל למרות שמטפל תקשורתי אמיתי, אם היה כזה, ואין, חייב לשאול בדיוק את השאלות האלה
אבל זה לא קורה כי גם ההורים מבקשים שדבר ראשון יחזירו את הילד שנפל מפס היצור למכונה שפולטת פוצים רצחניים וחסרי אהבה כדי שיוכל להשתלב בחברה
והם משלמים על זה המון
וזה כמעט הדבר היחיד שמדבר