מי יוכל לעזור?

דודיאר

New member
מי יוכל לעזור?

חברים שלום. אני צריך עזרה קטנה: אקדים ואומר שאין לי ולו שמץ של מושג בכימיה, ובל זאת: אני מחפש דוגמא למצב של שני חומרים שונים שכאשר הם באים במגע אחד עם השני, אחד מהם "גובר" על השני ו"בולע" אותו ובעצם על ידי כך מתחזק בעצמו. אדמה את זה למפלצת גדולה שאוכלת את האויבים שלה ועל כל אחד שהיא אוכלת היא גדלה עוד. שאלה מוזרה לאללה,אני יודע. אבל האם ישנו חומר כזה? אם כן- מה שמם של החומרים ומהו בכלליות התהליך? תודה מקרב לב למי שיעזור, הנושא משמש אותי במסגרת הדרכה חינוכית לבני נוער, וחיוני ביותר. שוב תודה ולילה טוב ובשורות טובות

deathcaster

New member
דוגמאות

דבק אפוקסי, דבק שיש, דבק זכוכית, פצצות בינאריות, פולאוריתן, והרשימה נמשכת.

deathcaster

New member
תגובה

הסבר על כל הדוגמאות תוכל למצוא בחיפוש פשוט בגוגל. בגדול מה שאתה צריך לחפש הם תהליכים של "פלמור ע"י סיפוח" , זה מה שאתה מחפש.

DIKZ

New member
PU

שלום לשואל ולמשיב. אני מקווה ש זוהר \ CASTER , לא תפגע. הדוגמאות שהעלת לא כ"כ נראות לי כעונות לשאלה שהינה יותר חזותית מכימית. מהדוגמאות שהעלת בתשובתך , אולי פולי-אורתן מוקצף ממחיש במשהו את כוונת השואל. נוזל פולימרי + זרז כימי מיוחד ,יוצר גוש מוצק לבנבן ההולך ומתנפח לממדים מרשימים. לא בדקתי במנועי החיפוש מה הם מכילים ויתכן ששם ימצאו הסברים נוספים. בהצלחה, dikz.

deathcaster

New member
תגובה לDIKZ

אינני נפגע כלל, אני רק מניח שאינך יודע איך עובד דבק שיש ודבק זכוכית והם בדיוק תואמים לכוונת השואל

DIKZ

New member
דבקים

שלום caster. אשמח ללמוד הנושא. אני מניח שכוונתך בדבק שיש, למוצר דו-קומפוננטי שהבסיס שלו הינו פולימר אפוקסי + פילרים ( קוורץ וכו') , והאקסלרטור על בסיס אמיני \ אמידי. זמן ההקשיה מס' דקות בראקצית צילוב אקזותרמית. באשר לדבק זכוכית - הפולימר ג"כ אפוקסי דו קומפוננטי המוצר שקוף ללא פילרים. האם אכן כך ? תודה, dikz.

דודיאר

New member
הי!

האם תוכל להסביר לי במילים פשוטות תהליך התואם את מה שהצגתי שמתרחש כמו שכתבתם באחד החומרים האלו?

deathcaster

New member
ידידי

כמו שהודעת השואל המקורי נכתבה אחרי הודעתך אומרת, צריך לעזור לאנשים ששואלים כאן, ולהתנסח בשפה פשוטה, אני יודע שאתה יודע, ולכן אם תתאמץ יותר מדי בניסוחים אקדמיים , זה לא יעשה עלי רושם ויבריח משתמשים שמבקשים תשובות פשוטות.
( הנ"ל נכתב בכוונה טובה )

DIKZ

New member
המשך תגובות

שלום. נמשיך ברוב חיובית וטובה. את תגובתי אפצל לשתיים. לשואל המקורי דודיאר, שמצהיר שאינו מבין בכימיה ולקסטר, ממך אני עדיין מחכה לתשובה בנושא דבקי שיש וזכוכית. תודה. לשואל הראשוני שתי דוגמאות. את השניה אולי תוכל לבצע. דוגמה ראשונה כפי שהוזכר ,התנפחות מרשימה של נוזל היוצר קצף פלסטי קשיח ע"י תגובה של שני נוזלים "הצומחים". הדבר מקובל באריזות של מוצרים שבירים, כהגנה. היישום כנראה יהא מסובך. ודוגמה שניה ( הפוכה) - נסה למצוא "קל-קר" שהינו בלשון טכנית - פולי סטירן מוקצף. שפוך עליו ממיס, אצטון לדוגמה ( לניקוי לכת צפורניים ). העלמות ה"קל-קר" מהירה "ומרשימה". מזכיר במשהו את אשר אתה מחפש כנראה. dikz.

למעלה