מי יודע?

• פותח הנושא 0415
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

0415

New member
מי יודע?

מי יודע?
מי יודע איך מגיעים להיות נהג קטר ברכבת ישראל אני יודע שזה תהליך ארוך אך לא יודע איך מגיעים עליו ואיזה נתונים דרושים לכך מי כן יודע?

0415

New member
כמה תמונות עלו כאן בעבר אבל יפים

מי יודע?
מי יודע איך מגיעים להיות נהג קטר ברכבת ישראל אני יודע שזה תהליך ארוך אך לא יודע איך מגיעים עליו ואיזה נתונים דרושים לכך מי כן יודע?
כמה תמונות עלו כאן בעבר אבל יפים
.

0415

New member
6

מי יודע?
6
זה ליד רחובות

0415

New member
7 תמונה הכי יפה לדעתי

מי יודע?
7 תמונה הכי יפה לדעתי
.

dvir golan

New member
נתונים

מי יודע?
נתונים
מאז שהומצאה הרכבת, תמיד היו עובדי הרכבת מאופיינים ברמתם האנושית הנמוכה. גם רכבת ישראל לא יצאה מכלל זה, ורבים מעובדי הרכבת הגיעו מתחתית הסולם החברתי, חלקם היה ועדיין אנאלפבתי. בשנים האחרונות עלה קצת הרף, וכמדומני היום כדי להתקבל להיות נהג קטר צריך להיות בעל, לא פחות ולא יותר (ותחזיקו חזק!) של תעודת בגרות מביה"ס.

suprman1

New member
../images/Emo128.gifבושה וחרפה-תתבייש../images/Emo163.gif../images/Emo31.gif

נתונים
מאז שהומצאה הרכבת, תמיד היו עובדי הרכבת מאופיינים ברמתם האנושית הנמוכה. גם רכבת ישראל לא יצאה מכלל זה, ורבים מעובדי הרכבת הגיעו מתחתית הסולם החברתי, חלקם היה ועדיין אנאלפבתי. בשנים האחרונות עלה קצת הרף, וכמדומני היום כדי להתקבל להיות נהג קטר צריך להיות בעל, לא פחות ולא יותר (ותחזיקו חזק!) של תעודת בגרות מביה"ס.
בושה וחרפה-תתבייש

אני מזועזע מהתגובה הגזענית והטפשית שלך
אתה עושה הכללה מוטעית של אוכלוסיה שלמה, זה בדיוק כמו שתגיד שכל המרוקאים ערסים, או שכל הפרסים קמצנים ושכל נהגי המוניות דפ"רים
רק להשכלה כללית, היום יש מגמה ברכבת למסד את בית הספר למקצועות רכבתאים ולהפוך אותו למכללה שתעניק תארים אקדמאים במקצועות הרכבת. בעבר גם להיות סוכן מכירות למוצרי מזון ברשתות שיווק לא הצריך אפילו תעודת בגרות, ואילו היום בשביל להתקבל לעבודה שכזו אתה צריך תואר ראשון במנהל עסקים ולעבור סדרת ראיונות ויום מבחנים במכון השמה.... בכל מגזר ובכל ענף יש אנשים שהם משכילים יותר וכאלה שמשכילים פחות, ובטענתך הגורפת יצרת הכללה מכוערת שאין לה מקום בפורום שלנו. מאחר ובין קוראי הפורום הקבועים נמנים גם אנשים שעובדים ברכבת וגם נהגי קטרים, אני מצפה לראות התנצלות פומבית במהרה על גבי הפורום, בתקווה שלא נראה הודעות כאלה בעתיד

dvir golan

New member
קצת היסטוריה.

בושה וחרפה-תתבייש

אני מזועזע מהתגובה הגזענית והטפשית שלך
אתה עושה הכללה מוטעית של אוכלוסיה שלמה, זה בדיוק כמו שתגיד שכל המרוקאים ערסים, או שכל הפרסים קמצנים ושכל נהגי המוניות דפ"רים
רק להשכלה כללית, היום יש מגמה ברכבת למסד את בית הספר למקצועות רכבתאים ולהפוך אותו למכללה שתעניק תארים אקדמאים במקצועות הרכבת. בעבר גם להיות סוכן מכירות למוצרי מזון ברשתות שיווק לא הצריך אפילו תעודת בגרות, ואילו היום בשביל להתקבל לעבודה שכזו אתה צריך תואר ראשון במנהל עסקים ולעבור סדרת ראיונות ויום מבחנים במכון השמה.... בכל מגזר ובכל ענף יש אנשים שהם משכילים יותר וכאלה שמשכילים פחות, ובטענתך הגורפת יצרת הכללה מכוערת שאין לה מקום בפורום שלנו. מאחר ובין קוראי הפורום הקבועים נמנים גם אנשים שעובדים ברכבת וגם נהגי קטרים, אני מצפה לראות התנצלות פומבית במהרה על גבי הפורום, בתקווה שלא נראה הודעות כאלה בעתיד
קצת היסטוריה.
לא ברור כיצד הגעת לסיווג הודעתי כגזענית. לא הכללתי קבוצה זו על בסיס דת מין גזע מוצא וכיו"ב. בס"ה ציינתי עובדה ידועה והיא שהרב המכריע של עובדי הרכבת מגיעים מחתך סוציואקונומי נמוך או לחילופין אינם בעלי נתוני השכלה גבוהים. אני מכיר גם מהנדסים מתכננים וטכנאים שעובדים ברכבת ישראל שהינם מלח הארץ וברמה אנושית מאד גבוהה, אולם מספרם מקרב כלל עובדי הרכבת עדיין לא משמעותי. לידיעתך אחת השביתות הראשונות שפרצו עם קום מדינת ישראל, הייתה שביתה של עובדי הרכבת ששכרם היה זעום ביותר. מגמה זו לא נשתנתה עם השנים, ועשרות עובדי רכבת שאני מכיר שהיום כבר בגימלאות, היו בעצם אנשים פשוטים שרצו פרנסה, והעדיפו קביעות , עבודה שיגרתית וקידום איטי למרות השכר המגוחך. אני מודע לכך שרף הכניסה היום גבוה משמעותית מבעבר, והעובדה שהבעתי בהודעתי המקורית קצת ליגלוג על העלאת הרף היא שלצערנו כיום רכבת ישראל כגופים ממשלתיים רבים, היא גוף מסואב עמוס פרוטקציונרים פונקציונרים ופוליטיקאים שאין דבר בין כישוריהם לבין התפקיד הבכיר בו הם נושאים. למעשה העובדים הכי מוצלחים ברכבת הם בכלל לא עובדי רכבת ישראל אלא עובדי קבלן שמועסקים בשלל תפקידים ( כמו אבטחה ונקיון) עובדים קשה ובשכר מגוחך. מספר פעמים עלה פה בפורום נושא ארכיון הרכבת: ובכן הנה דוגמא לצורת ההתנהלות של הגוף המכונה רכבת ישראל, ודוגמא לאנשים המאיישים שם משרות בכירות. בגלל מנהל אחד טיפש , נמנע מעשרות חוקרים, לעסוק במחקר ראוי לגבי ההיסטוריה של הרכבות בארץ, ואין ספור תיקים ומסמכים נירקבים במחסנים עבשים. לולא עבודת הקודש של פול ובעיקר חן, ספק אם משהו היה ניצל מאוצר בלום זה.

יש אקדמאים ודוקטורים בין עובדי

נתונים
יש אקדמאים ודוקטורים בין עובדי
הרכבת. את זה אתה שוכח בענק !!! אני יודע על נהגי קטר בעלי תואר ראשון ושני !!!!!!!!!!!!!

0415

New member
תודה

מי יודע?
תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה