מי יודע

זאת שאלה קצת פילוסופית

אבל אם מישהו מאמין, לדוגמה, שהנחיתה על הירח היא קונפרציה (בפרט אם זה בעזרת חייזרים וקופים משובטים ואולי גם אנשי מערות בני אלמוות והמפצלת מלוך נס), אני בהחלט רואה בנסיון שכנוע עשיית טובה כלפיו. אם הוא מתעקש, אז כנראה צריכים להרים ידים...

למה מפריע לך שזה מה שהוא מאמין בו?

ומי אמר שדווקא אתה צודק? פעם גם כולם חשבו שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ, אתה יודע.. ואז גילו שלא.. לך תדע מה יגלו בעוד מליון שנה.

יש לי ראייה מוחצת לגבי כל זה

אני יודע שלא המפלצת מלוך נס, ולא הקופים המשובטים, ואף לא אלביס פרסלי הם שעשו זאת. אני יודע את זה, כי אני הוא שביימתי את הנחיתה על הירח, בזמן שהייתי מחופש לביגפוט (אלא מה?). לשיטתך הניהליסטית הקיצונית, איך את יודעת שאת שפויה ושהבחור המשוכנע שהוא נפוליאון משוגע? אולי המצב הפוך? (אבל קחי בחשבון שנפוליאון לא אהב להתקלח...)

זו לא הנקודה

אני לא יודעת מי צודק ומי לא, אבל הנקודה כאן היא- למה זה כל כך מפריע לך שמישהו מאמין במשהו שאתה לא מאמין בו- או לחילופין יודע שהוא שגוי? כל כך קשה לך לקבל את העובדה שיש אנשים שחושבים שונה ממך?

במבה9

New member
למה מפריע שאנשים מאמינים בשטויות?

עובדה מס' 1: אף אחד לא אוהב להרגיש שהוא מאמין בשטויות או טיפש מוחלט. ככל הנראה בפורום הזה קיים ריכוז גבוה של אנשים שהעובדה שאחרים מאמינים בשטויות מפריעה להם. אני מבינה אותם לחלוטין, בורות היא לא דבר שצריך לעודד. אני מניחה שכל שוכני הפורום הזה עזבו את הדת מאחת הסיבות שלהלן: א. הדת הפריעה להם לקיים אורח חיים נורמלי. ב. אי הסכמה עם נורמות מהותיות בדת, סקרנות לגבי אמיתות הדת. ג. הגילוי שהדת מבוססת על סיפורי עם פופולריים ותו ולאו. א' וב' הם טריגרים שמובילים לג', למעט שבבנקים שנוטשים ללא הכרה עמוקה (אם כי אני סוברת שהם לא מאמינים בדת על פי פרשנותה האורתודוכסית המקובלת, שאם היו מאמינים לא היו מעזים לנטוש) כמו שאמר מילטון האנושות הייתה נתקעת אם לא היו בני אדם שדואגים לשרש תפיסות מוטעות.

ראי תגובתי למילטון כמה הודעות מתחת.

מה שהכי הפריע לי בחברה דתית אלו נסיונות השכנוע העיקשים שהם צודקים ואני לא. כל כך הפריע להם שיש מישהו שלא חושב כמוהם, שדעתו שונה. מבחינתי נסיונות השכנוע שלכם שאתם צודקים- הם בדיוק אותו דבר, רק לגבי תאוריה אחרת. תעשו מה שבא לכם, תאמינו במה שבא לכם, אבל אני עדיין לא מצליחה להבין למה כל כך מפריע לכם שיש אנשים שחושבים אחרת מכם. אני עזבתי את החברה הדתית בדיוק בגלל דברים כאלו..

במבה9

New member
אני עזבתי כי גיליתי

שזה פשוט לא נכון, אין לי בעיה עם דעות שונות, יש לי בעיה עם עובדות מסולפות.

noam 83

New member
מסכים מאוד!

בעיני, האנשים הכי טועים הם אלו שחושבים שרק הם צודקים.

ומי גרם לזה שהבינו שלא?

אנשים כמו כושן שניסו להסביר לאחרים שהתפיסה הזו מוטעית, או אנשים כמוך שאמרו - תנו להם להאמין במה שבא להם?

BabaTheBuba

New member
אתם צודקים....

האדם נברא על ידי ישות רוחנית אינסופית מהסיבות השמורות לאותה ישות. זאת האמת. הרבה יותר פשוט והגיוני. או לחלופין אם בא לכם באמת להרגיש חכמים - האדם הוא למעשה קוף שפשוט חשב יותר משאר הקופים וזה הפך אותו לגזע של קוף חכם יותר. אין עליכם. וקודם תוכיחו שהתאוריה של סיצ׳ין טועה אם אתם באמת רוצים להוכיח לי משהו. כל מה שאמרתם עד כה היה - הדיעה שלך טועה והדיעות שלנו צודקות. למה? כי ככה החלטנו. או שפשוט תנוחו.

בעיניי

התפיסה של "הם מאמינים בשטויות וזה מפריע לי כי זו טעות" זה ממש כמו התפיסה של "תורת ישראל היא האמיתית והנכונה וכולם צריכים להאמין בה".

sceptic1

New member
הבעיה עם הטענה שתורת ישראל היא האמיתית וכו'

היא לא שהיא נחרצת ושוללת כל דעה אחרת, אלה שהיא פשוט לא נכונה.

sceptic1

New member
מה זה משנה שהם בטוחים בה?

מההודעה שלך משתמע שלחשוב שאני צודק לחלוטין והצד השני טועה לחלוטין זו קביעה בעייתית, למה?

אין לי בעיה עם זה

שאנשים חושבים שהם צודקים לחלוטין ושהצד השני טועה לחלוטין. אני פשוט לא מבינה מה מפריע לאנשים לקבל את העובדה שיש אנשים שחושבים שונה מהם, זה הכל.

sceptic1

New member
אני לא חושב שזה מפריע לאף אחד פה.

בדרך כלל כשאתה שומע עמדה שונה ממה משלך אתה מסביר למה היא מוטעית לדעתך, כמעט בכל תחום.

אבל..

לא אמרתי שמפריע לי שאנשים מסבירים למה הם חושבים שדעה מסויימת היא שגויה. שיסבירו, בכיף. הבעיה שלי היא אנשים שמנסים לשכנע אחרים בצדקתם ומנסחים דברים כך שהצד השני לא מבין כלום ורק הם מבינים. יש הבדל בין להסביר למישהו את הדעה שלך, המנוגדת לדעתו, לבין לנסות לשכנע אותו, ולניסוח יש משקל לא קטן כאן. ניסוח מזלזל מכעיס אותי, ולצערי אני רואה את זה קורה המון בפורום הזה. הרבה יותר לאחרונה.

תיקון לניסוח שלי:

"מנסחים דברים כך שהצד השני לא מבין כלום ורק הם מבינים. " התכוונתי לומר שהם מנסחים דברים באופן כזה שאומר שהצד השני לא מבין כלום ורק הם מבינים.

למעלה