מי יודע/ת

stkachov

New member
תעשי טבלה

לפי מספר השורות שאת צריכה, תסדרי את הגבולות ע"פ הצורך,ובסוף תורידי את המסגרות ואז לא ייראו שזה טבלה. ככה הכי נוח לעשות לי. אם אתה צריכה מקצועי, אז כאן

stkachov

New member
אין בעד מה

אני שונא את כל החידושים האלו באופיס בכל גרסא, תמיד צריך לחפש את הכפתורים איפה החביאו אותם, ובסוף זה יוצא לא כמו שאתה רוצה. הכי טוב להכין לבד בשיטה פרימיטיבית כלשהי

amitk80

New member
תגיד תודה

שאתה עובד עם אופיס 2010 או חלונות 7. זה בכלל מכה המעבר בין מערכות ההפעלה והתוכנות. אם כי יש חידושים יפים באופיס כמו שמירת מסמך וורד ישר ל PDF מה שב 2003 הצריך תוכנה מיוחדת

deathcaster

New member
הסניגור של ביל גייטס הגיע+ עמית

תוכן עניינים אוטומטי לעבודות גדולות הרבה יותר טוב מטבלה.. זה מסדר לך אוטומטית את כל התוכן בהתאם לתוכן כותרות העבודה ב-3 תת רמות. שינית כותרות ? לחיצה אחת ותוכן העניינים מתעדכן כולו אם מדובר בעבודה במסגרת קורס/סמינריון.... "שיטת ויטלי" מנצחת. אם מדובר במשהו מעבר לכך.... עדיף את "שיטת גייטס"
ועמית צודק (תתפלאו....כן, אני כתבתי זאת) , יש הרבה שקשה להם להתרגל... אני לעומת זאת כבר לא מוצא ב-2003 שום דבר.. שכחתי הכל..... והתקנתי גירסת בטא של 2010.... יש לה עדיין באגים (משום מה רק בוורד) אבל בגדול די דומה ל-2007 לגבי המרת קבצים ל-PDF, ב-2007 היה צריך להתקין תוסף חינמי מאתר מיקרוסופט... וזה בהחלט היה יתרון. ב-2010 המרה ל-PDF זה כבר מובנה אתה אומר ?

amitk80

New member
כן

זה משהו מובנה. אני חושב שיש את זה גם ב 2007, אם כי אני לא סגור על זה ואני אוכל לבדוק רק ביום ראשון. ב 2010 זה מובנה. מה שאתה צריך לעשות זה לשמור את המסמך שכתבת בוורד (מומלץ שיהיה לך העתק בפורמט וורד). אתה הולך לשמירה בשם (save as) ובוחר שם באופציה של pdf כסוג קובץ. אני כמעט משוכנע שיש גם ב2007. אני יודע של 2003 היה צריך להוריד תוסף חינמי. בכל מקרה אני מאד ממליץ על primopdf. תוכנה מעולה

מֵירַב

New member
../images/Emo207.gif - איך עושים בוורד 2007 שמספרי העמודים

יתחילו מפרק המבוא ולא מהשער? אם לא הבנתם - אשמח לנסות להסביר שוב
תודה מראש!

Presto

New member
כאן יש הסבר

אבל תכלס הכי פשוט לעשות שני קבצים, אחד למבוא ואחד לשאר החלקים ולמספר את הקובץ שכולל את גוף העבודה

מֵירַב

New member
תודה לשניכם../images/Emo13.gif ו"שיטת ויטלי" היא גם שיטתי,

מזה שנים רבות - לצערי

stkachov

New member
אני גם חיפשתי את זה שעות

בסוף פשוט גזרתי את השער, הדבקתי בקובץ אחר ואז עשיתי מספור על העבודה. כמו שאמרתי - "שיטת ויטלי" הרבה יותר יעילה מלנסות להבין איך כל העסק הזה עובד

deathcaster

New member
בבקשה

1. מגדירים מספור עמודים כלומר הולכים ל-INSERT אח"כ ל-PAGE NUMBER, וקובעים את המיקום הרצוי בדף למספור. 2. ברגע שהתווסף המספור הולכים מבלי לשנות כלום ללשונית למעלה PAGE NUMBER ששינתה מיקום שמאלה לוחצים עליה ובוחרים FORMAT PAGE NUMBERS במסכון הקטן שנפתח בוחרים למטה ב- START AT שהמספר הראשון יהיה אפס (כך שעמוד 1 יופיע בדף אחרי דף השער שהוא הראשון) ולוחצים OK. 3. אח"כ בשביל שלא יהיה אפס בעמוד השער מסמנים V למעלה היכן שרשום DIFFERENT FIRST PAGE. 4. לבסוף לוחצים למעלה על האיקס האדום (CLOSE HEADER AND FOOTER), וסיימנו. שיטת פיצול הקבצים שהוצעה כאן היא די פרימיטיבית. בהצלחה

Presto

New member
זה יוריד את המספור רק מהדף הראשון

אבל מה קורה אם אתה רוצה להתחיל למספר מהדף השלישי, אחרי השער ותוכן העניינים?

deathcaster

New member
תשובה

כאשר עושים תוכן עניינים אוטומטי ישנה אופציה לא להציג מספור של אותו עמוד וגם אפשר להגדיר 2 סוגי מספור באותו קובץ, למשל מקובל בעבודת תזה או עבודת פרויקט (וכן גם בספרות מקצועית) להציג מספור אלפביתי (רומי בד"כ) לכל "דפי הלוואי" דהיינו תוכן עניינים רשימת טבלאות, רשימת איורים, קיצורים ושאר מרעין בישין) ואת תוכן העבודה/ספר להציג עם מספור נומרי (מספרים), פשוט להתחיל מספור עמודים חדש.

מֵירַב

New member
הממ... זוהר../images/Emo124.gif

איך עושים תוכן עניינים אוטומטי ב2007? יש לציין שבכלל לא ידעתי אי פעם שהאופציה קיימת. וצודק לגבי המספור האפלביתי, גם בעבודות "קטנות".

deathcaster

New member
הממ.... מירב...

זה קצת מסובך להתחיל לכתוב את הכל.. אבל בגדול.... קודם כל כותבים את העבודה (מן הסתם, אח"כ משאירים עמוד שלם (או אם צריך יותר) בין השער לעבודה לצורך תוכן עניינים... בעבודה עצמה מסדרים כותרות וכותרות משנה ממוספרות כפי הנדרש, בסיום הולכים למעלה ל-REFERNCES, אז חוזרים לעמוד שהוקדש לתוכן עניינים ועומדים עם העכבר בתחילת העמוד לוחצים למעלה על-TABLE OF CONTENS ובוחרים את הפורמט הרצוי(לדעתי הכי נוח השני מבין ה-3) עכשיו מתחילים להגדיר את הכותרות כאשר יש ללחוץ על ADD TEXT (ליד TABLE OF CONTENS) כותרת ראשית תהיה LEVEL1, משנית = LEVEL2 וכן הלאה. בסיום יש ללחוץ UPDATE TABLE, והופה יש תוכן עניינים אזהרות: 1. אם כותבים בעברית צריך לעצב מעט את התוכן עניינים בסיום הסידור (צבע פונט.... גודל.....וכד') 2. כל שינוי בכותרות מחייב שוב לחיצה על UPDATE TABLE (ועיצוב מחדש באם נדרש) אחרת השינוי לא יתבטא בתוכן העניינים. בהצלחה

מֵירַב

New member
המון תודה!!!!!!!!!!

ואם חסרים סימני קריאה אז.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה ענקית!

למעלה