מי יודע ? - שקשוקה ?

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
מי יודע ? - שקשוקה ?

אני טוען שזהו מאכל שהתפתח בארצות ערב למרות שאני לא יכול לציין אף מטבח ערבי שמגיש אותו. אישתי טוענת שהשקשוקה הומצאה במטבח הצה"לי. ממה שהצלחתי למצוא ברשת זהו מאכל יהודי-ספרדי (ואני לא מנסה לגנוב אותו) מי יודע מה המקור ?

die morgen tau

New member
לפי מה שאני יודעת טוניסאי

אבל אין לי משהו שיצדיק את טענתי. לדעתי זה מאותו מקום שהקוסקוס הגיע אלינו...

az ma

New member
נראה לי שזה אותו סיפור כמו של החמין

יש "שקשוקה" סטייל פולני, סטייל תימני וסטייל צפון אפריקאי, שאני מודע להם. כשכמובן ישנם שינויים כאלה ואחרים בין העדות/מוצא... למשל, אימי היתה נוהגת לערבב ת'ביצה/ים בעוד תימנים, לידיעתי, 'שופכים' ת'ביצה/ים פנימה... גם תבלינים שונים... לחברה באזור ל.א. ... ניתן למצוא שקשוקה במסעדת "שולה ואסתר" (מסעדה תימנית) על Fairfax

חמין אינו מאכל אירופאי.

חמין הוא מאכל מיזרחי (מרוקו,טוניס,אלג'יר וכו) צ'ולנט-הוא מאכל מזרח אירופאי קלאסי. ומה ההבדל? כמו בשקשוקה-אותה הגברת בשינוי אדרת. קרפלך-הם למעשה כיסונים סיניים,או גיוזה יפנית. כך מאכלים מסתובבים ברחבי העולם משתנים בהתאם ומקבלים שם אחר !

סלסרו

New member
חמין זה אחד מהמאכלים שמקורו יהודי

לחלוטין. המאכל הומצא בגלל האיסור הדתי לבשל בשבת: יהודים דתיים שרצו לאכול אוכל חם בשבת הוצרכו להמציא תבשיל שניתן להכינו לפני השבת, להשאירו על אש נמוכה כל הלילה, ולאוכלו חם למחרת בעת סעודת השבת. הרעיון כבר מופיע בתלמוד.. אם אינני טועה, ל(כמעט?) כל שאר האכלים האחרים שנחשבים למאכלים יהודים יש מקור לא יהודי. בנ.י. בייגל ולאקס נחשב כמאכל יהודי (למרות שמקורו סקנדינבי?), ובארץ זה נחשב למאכל אמריקאי. GO FIGURE.

סלסרו

New member
שכחתי להוסיף שלכן זה מופיע גם בקרב

האשכנזים וגם בקרב הספרדים. > נא לא להפוך הודעה זו לשרשור על עדתיות.. <

השאלה למה קוראים שקשוקה

תמיד חשבתי ששקשוקה זו ביצה מקושקשת עם ירקות. יום אחד האקס אמר "נעשה שקשוקה" ואמרתי שאני לא אוהבת, הוא עשה בכל זאת, "תטעמי". זה לא היה דומה לשום דבר שחשבתי שהוא שקשוקה. השקשוקה שלו (שמאז אני מאוהבת בה ובכל פעם שאני רואה אותו אני מבקשת שיעשה לי אותה
) בנויה מירקות מטוגנים ומבושלים על בסיס רוטב עגבניות עשיר ובתוכו מתבשלות להן ביצים... ובקיצור - למה אתם קוראים שקשוקה?

zoti

New member
שלי כמו שלך.

מעין רוטב עגבניות שלתוכו שופכים ביצים.

אז אני לא מבין - איך בכלל אפשר

לעזוב אקס כזה?
השקשוקה שאני מכיר היא הרבה יותר פשוטה: לוקחים שן שום או שתיים, קוצצים אותן, משחימים אותן בשמן ואז מוסיפים עגבניות טריות (חתוכות כמובן) וקצת תבלינים כמו כורכום ופלפל שחור. כשהעסק נראה בשל, מוסיפים את הביצים כמו שהן ו-VOILA - יש לך שקשוקה.

שנים סבלתי בשקט

את השקשוקה של אמא שלי, שהכילה מגוון ירקות עם עגבניות וביצים מקושקשות פנימה, נראתה ממש רע, ועם טעם בהתאם. עד שנגלה לי האור: המתכון האולטימטיבי לשקשקושה הוא זה של גיל חובב: הרבה פלפלים ופלפלים חריפים, הרבה שום, עגבניות, ואחרי המון זמן מוסיפים מלמעלה ביצים, מבשלים כמה שאוהבים אותן, בלי לערבב, וזהו. אוכלים עם המון לחם. המתכון הזה הציל כמה ימים ממש קשים בהריון הנוכחי (תשאלו את בעלי שרץ לחנות של הפרסי בצד השני של העיר למצוא פלפלים חריפים. לפחות לא בקשתי את זה באמצע הלילה). דרך אגב, הספר הזה של גיל חובב הוא ממש ספר חובה. תענוג.

על פי הבנתי

שקשוקה היא מאכל טוניסאי. אך אני חושבת שאפשר למצא אותה מסתובבת ברחבי העולם בגירסאות שונות.

MicMik

New member
כנראה טוניסאי, לפחות כך הם קוראים

לה פה- Tunisian omelet

roy269

New member
אני בעד לוב

ואצלם התערובת מכילה "פלפל ות'שומה" שזה כולל פלפל חריף מאד מאד מאד ושום כתוש דק, רק מלהריח את התערובת עולות לך דמעות בעיניים, שלא לדבר על כמה שזה שורף (פעמיים) ואין כמו השקשוקה של ד"ר שקשוקה ביפו בארבע לפנות בוקר בתוך חצי לחם לבן.

Taliy

New member
ד"ר שקשוקה

אכן מדהימה , אבל לא אזמין יותר כי מצאתי נילווים לא רצויים (לא גוק!)

למעלה