מי יהייה שר-האוצר?

ק ש ר

New member
מנהיג נמדד גם בקסם אישי

לא קשור ליופי כמובן, אלא באופי. מנהיג בלי קסם אישי לא יסחוף אחריו אף אחד. הקמת ההתנחלויות היתה הכרח מציאותי בעבר (ואת זה אני שמח לומר לך כשמאלני), פרץ יכול להמשיך לומר מה שהוא רוצה אבל זה רק מוכיח מה הוא מבין בבטחון...

טשאפק

New member
בוא תסביר למה היה "הכרח"

להקים התנחלויות. למה היה חכם להקים יישובים ואז להרוס אותם. זה הרי עלה מיליארדים וכן חיי אדם. האם אריק שרון נהפך לאפיפיור, שאינו יכול לטעות? התנגד למדינה פלשתינית - צדק! הקים התנחלויות - צדק! תמך במדינה פלשתינית - שוב צדק! הרס את ההתנחלויות - עוד פעם צדק! קסם אישי זה חשוב, אבל לא העיקר. זה רק כלי. >>>>פרץ יכול להמשיך לומר מה שהוא רוצה אבל זה רק מוכיח מה הוא מבין בבטחון... זה לא קשור לבטחון. כל החכמים והגנרלים הדגולים חשבו בשנות השמונים שמדינה פלשתינית זה רעיון מטורף. הם חשבו שהכיבוש יימשך לנצח והפלשתינים יישבו בשקט. אחרי עשרים שנה, שתי אינתיפאדות, אלפי הרוגים, עשרות יישובים שהוקמו ועתידים להתפנות, ומיליארדי שקלים שבוזבזו, פתאום הבינו כולם שמדינה פלשתינית תוקם בסוף. כולל שרון. אז בכנות, לא היה חכם יותר להקשיב מראש לאותם אנשים, כמו פרץ, שראו כבר בשנות השמונים שהכיבוש הוא מבוי סתום? השנים שעברו רק הזיקו ודחפו את הפלשתינים לחיק הקנאות האיסלמית. אם דיברנו על מנהיגות, אצל פרץ זה היה גילוי של מנהיגות יותר מאשר אצל אחרים, כי בציבור שלו, עמדות כאלו היו לא פופולריות.

טלמ

New member
באותו הזמן זה נראה הדבר הנכון

זכור שאז לא היה שלום עם ירדן והיחסים עם מצרים לא היו מצוינים, למרות הסכם השלום. כל העולם היה נגדנו, היינו חייבים להתיישב באיזורים כדי להגן עליהם מפני מעבר לריבונות אחרת. עם המצב של היום זה הפך לטעות אבל זה רעיון לגיטימי במקורו.

טשאפק

New member
אין שום היגיון בדבריך

איך בדיוק ההתיישבות בנצרים תרמה למשהו? או בלב השומרון? מה היה ההיגיון מאחורי הקמת עיר גדולה כמו אריאל, שהיא כבר גדולה מכדי שנוכל לפנותה, כמובלעת בעומק השטח הפלשתיני? >>>זכור שאז לא היה שלום עם ירדן והיחסים עם מצרים לא היו מצוינים מה?! היחסים עם מצרים היו בערך באותה רמה מאז 77, שלום קר. איך קשור בדיוק השלום עם ירדן לעניין? >>>היינו חייבים להתיישב באיזורים כדי להגן עליהם מפני מעבר לריבונות אחרת היה חשוב להגן על רצועת עזה מפני ריבונות אחרת? אם זה כל-כך חשוב למה יצאנו משם? בקיצור: זה לא "הפך לטעות". זו תמיד היתה טעות של אנשים קצרי ראות. הם חשבו שאם הערבים יושבים בשקט כאוכלוסייה כבושה היום, הם יישבו בשקט גם מחר ומחרתיים. והטעות הזאת עלתה לכולנו, ולמתיישבים יותר מכולם, במחיר כבד מאד.

nicky gil

New member
לדעתי פרץ צריך להיות..

שר העוצר או החינוך... עדיף האוצר

טשאפק

New member
דבר בשם עצמך

מי שהצביע עבודה אע"פ שאינו רוצה את פרץ באוצר עשה טעות.

bhnadav

New member
או יותר נכון - עמיר פרץ,

שלא יוותר לאף אחד מהביטחוניסטים שלו.

טלמ

New member
בוודאי שהוא יוותר...

הוא בא לעבודה למטרה אחת בלבד - להפוך להיות לוחם הצדק הכלכלי/חברתי הראשי של מדינת ישראל. הוא גם אמר שהוא מעוניין אך ורק בתיק כלכלי בכיר שיהפוך אותו לאידיאליסט של המדינה. הוא מודע שגם תחתיו וגם בקדימה יש אנשים הרבה יותר מוכשרים במובן הביטחוני וכמה שאני חושב שהוא לא מכובד מספיק, עממי מדי, חסר נסיון ופחות משכיל מבכירי 2 המפלגות, אני מאמין שיש בו הבנה שהתיק הזה לא מתאים לו

bhnadav

New member
לא אמרתי שהעבודה תקבל את הביטחון.

אמרתי שאם קדימה תקבל את הביטחון ולא את האוצר - הוא שזה שיישא בתפקיד. יש לי הרגשה שזה תמים לחשוב שהוא יוותר על התיק הבכיר למישהו
הוא לא כזה.

טלמ

New member
הוא כן, הוא עיוור בנוגע לתיק כלכלי

לא אכפת לו להיות יותר חלש בממשלה כל עוד הוא נוגע בכלכלה

bhnadav

New member
אני חושב שזה תמים לחשוב כך ../images/Emo13.gif

ואל לנו לזכור שאם הבן אדם מתכוון להתמודד על ראשות הממשלה בבחירות הקרובות, ואם אכן העבודה לא תקבל את תיק האוצר אלא את תיק הביטחון, לקיחה של התיק לעצמו יכולה להביא לו מנוף אדיר לקראת ההתמודדות העתידית. לא עוד עמיר פרץ שלי מבין בביטחון, לא עוד עמיר פרץ שלא היה מיניסטר בכיר.

טלמ

New member
פרץ יעוף מאוד מהר מראשות העבודה

יש לי מקורות אמינים שהוא היה כלי משחק של בכירי העבודה ה"ישנה" וילנאי, בן אליעזר, בוז'י, פינס ותמיכה של ברק מאחורי הקלעים. הם רצו לחזק את המפלגה דרך פרץ, שיביא את המזרחים שסלדו ממפלגת העבודה תמיד, להביא את השכבות החלשות, והוא הביא אותם
על חשבון האשכנזים-האמידים שהיו תמיד 20 המנטדים המסורתיים של העבודה שפוזרו בין הגמלאים לקדימה. הוא יעוף מאוד מהר מצמרת המפלגה עם תמיר, שלי, נדיה חילו ושאר תומכיו הבכירים. זה לא העבודה הטבעית, העבודה הטבעית היא מפלגת שמאל-מתון והוא לקח מהם את התדמית הזאת ולקח אותם שמאלה. הוא יעוף והעבודה, עם מזלם הרע, תטבע בבוץ הפנימי למשך שנים עד שקדימה תגנוב להם מתחת לאף את הכנסת ה-18

מקורות אמינים, אה..

למקור אחד קוראים wishfull ולשני קוראים thinking, נכון? אין שום סיכוי לנסיון לחתור כנגד פרץ. כשהעבודה תצטרף לקואליציה ופינס, הרצוג ובן אליעזר יקבלו תיקים בממשלה לא תהיה להם שום סיבה להתמרד, מה עוד ששלושתם הפגינו לויאליות מלאה עד עתה. אשר לוילנאי, הוא אולי ממורמר אבל לא יכול לעשות כלום לבד. ברק הוא כרגע סוס מת מבחינת מפלגת העבודה. תמיכה שלו רק תפגע במי שהוא תומך בו. חוץ מזה, לפרץ יש בסיס תמיכה בשטח. 60% ממצביעי העבודה מצביעים לה בפעם הראשונה, וזה בגלל פרץ. כמו כן, תוצאת הבחירות נתפסת בעבודה כהישג (אף כי ציפו ליותר) לנוכח רעידת האדמה של המפץ הגדול שהפיצה מצביעים לכל עבר. וכמעט כולם בעבודה מבינים שפרץ הפיח רוח חדשה במפלגה שהייתה על סף התפוררות, יצק בה תוכן, והציב אותה שוב בדרך להיות מפלגת שלטון. דווקא כעת מפלגת העבודה היא שמאל מתון (לפי מודל של מפלגת לייבור אירופאית) המשלבת גישה חברתית כלכלית סוציאל-דמוקרטית עם מתינות מדינית. בימי פרס וברק היא הייתה מפלגת שום כלום, שלא אמרה כלום. בקיצור, היא הייתה "קדימה". אף אחד לא צריך שתי "קדימה". ספק אם צריך אחת.

למעלה