חס וחלילה
אני חושב שהוא לא מתאים להיות ראש ממשלה, אני אחזור לסיבות עוד מעט. שמישהו מתמודד לראשות ממשלה צריך להיות בו משהו שנותן הרגשה שבידיו אני יכול להפקיד מדינה, אני מרגיש שהוא יכול להיות רה"מ מצוין, משהו במראה או בעיניים שצריך ברגע אחד להגיד "הוא יכול להיות ראש ממשלה". דוגמא לאיש נפלא וישר שאני רואה בו פוליטקאי ומדינאי מדהים הוא
דן מרידור אבל אני לא יכול לראות אותו כראש ממשלה. אין בו משהו סוחף שיכול לתת כח למדינה שלמה, אין לו את הניצוץ הזה שראש ממשלה זקוק לו. לעומת זאת לאולמרט יש את זה ובגדול
גם לביבי יש את זה, את העוצמה הזאת, שעכשיו מתפרשת כרעה מן הסתם. ופרץ
זה מה שחסר לו! יש בו משהו של המנהיג פועלים שלוקח אחריו המונים אבל כאן זה נגמר. מנהיג פועלים סוציאליסט שגורלו, כמו כל סוציאליסט דגול המזכיר אותו, ליפול. הוא עלה בגדול והוא ייפול בגדול - למה
כי אין לו המשהו הקטן הזה שהופך מישהו ממנהיג אוכלוסיה כלשהי/איש ישר ואמין/שר בכיר לראש ממשלה. לבני לעומת זאת יש יותר מכל מי שהזכרתי את הכח להיות רה"מ. יש בה משהו סוחף שבא לידי ביטוי בפופולריות שלה. יש בה חזק, עם אג'נדה ברורה, מקסימות שהופכת את כל עם ישראל למשפחה הקטנה שלה (מה ששרון עשה), והיושר שלה מוסיף את הכל ומציב אותה בעמדת הישרים מעל דן מרידור ולראשות הממשלה מעל כולם.