מי יהיה רוקי השנה?

בראנד טוב בהרבה מבוזר

יש סיבה למה הוא אולסטאר. קודם כל לגבי הטענה שבוזר מוסר טוב יותר- לא נכון בעליל. בראנד אחד משחקני הפנים הטובים ביותר בהוצאת הכדור לשחקן החופשי בעת דאבל-טים. גם הסטט' לא משקרת- כמעט 3 אס' למשחק. בראנד יותר הגנתי? הייתי מנסח את זה טוב יותר- לבראנד יכולות הגנתיות טובות יותר, כי בצד ההתקפי הוא לא נופל מבוזר במאום ואפילו עולה עליו. הדבר היחיד שבוזר טוב בו מבראנד זה בריבאונד.

the mnm factor

New member
כמובן שזו רק דעתך ורק דעתי

ככה שאין כזה דבר- "בוזר מוסר טוב מבראנד- לא נכון בעליל" הדרך היחידה לבדוק את זה היא דרך סטיסטיקה ושם שניהם מתקרבים ל3 אסיסטים למשחק. אני מוצא את בוזר מוסר טוב יותר. לדעתי לבראנד אין יכולות הגנתיות טובות משל בוזר. לבוזר יש ידיים זריזות בהרבה. הבעיה עם בוזר היא שהוא לא הכי קשוח ועבודת הרגליים שלו בהגנה בינונית בעוד בראנד כבד מבחינת ערנות אבל עבודת הרגליים שלו מהירה יותר. לכן בוזר חוטף יותר אבל בראנד מתוזמן יותר ויודע לחסום. לבראנד יש מנטליות הגנתית יותר הרבה בגלל שהוא פיזי יותר ולכן קשה יותר לפורוורד לבוא מולו- אבל אתה צריך לראות את בוזר שומר על נמוכים ממנו. כמו חיה הוא שומר עליהם. התקפית בוזר טוב מבראנד לטעמי- הרבה יותר נייד וקולע טוב יותר מחצי מרחק. בראנד עובד יותר עם הגב לסל. וגם בוזר אולסטאר כבר שנתיים, לא שאני חושב שזה אומר משהו.

QuickSilverAviv

New member
למרות הדמיון הפיזי(וזה שהם למדו בדיוק),

הם שחקנים שונים, מאוד. בוזר הוא תיפלץ רציני, בהמה עם המון כוח מתפרץ מצד אחד(דבר שמאפשר לו להיות אחד משחקני הפיק&רול הטובים בליגה, כשהוא משחק עם דרון וויליאמס), ועם יכולת טכנית גבוה מאוד בפוסט - הוא אחד משחקני הפוסט המגוונים בליגה, שיכול לסיים בהמון דרכים שונות מהלכים, בשתי ידיים, כשהוא משחק עם הפנים לסל ועם הגב לסל כמעט באותה יעילות. ברנד לעומת זאת, הוא מעיין קארל מלון של שנות האלפיים - טיפה יותר נמוך, עם טווח קליעה נמוך בטיפה יותר, אבל לא פחות חזק, ועם משחק סביר+ עם הגב לסל. אני לא חושב שיש כמעט מקום להשוואה, למרות שהם שניהם משחקים על אותה העמדה. בוזר בנוי למשחק עם הרבה פוזשנים, שבו הגיוון והכוח העצום שלו מתחת לסל בא יותר לידי ביטוי, בעוד בראנד עדיף במשחק עומד, שבו יש ביטוי רחב מאוד ליכולות ההגנתיות המצויונות והקליעה שלו באה לידי ביטוי.

קיר קמט

New member
אוקיי

נאבארו וסקולה הם לא רוקיז רגילים. שניהם בני 27, נושקים ל28, אחרי נסיון עשיר ברמת תחרותיות גבוהה מאוד. אז נכון שלהתרגל להבדלי התרבות ולמשחק באמריקה לוקח קצת זמן, אבל בסופו של דבר, הם לא כזה פרוספקט עצום. אני מניח שסקולה יתיישר בעונה הבאה על משהו כמו 9.5 נק' לערב ועוד 7, 7.2 ריב' לערב, והבומבה מקטלוניה ישפר קצת את האחוזים שלו, ימשיך להפציץ בלי הכרה אבל בסופו של דבר יתיישר איפה שהוא יכול להתיישר ויארגן את עצמו על 12 נק' לערב. אם שני שחקנים שאתה בוחר עכשיו לחמישיית העונה הם שחקנים שכמעט ולא נותר מהם פרוספקט, מה יגידו אזובי הקיר? אני לא חושב שצריך לשפוט כבר את כל המחזור, צריך לתת לו עוד שנה-שנתיים להתפתח, אבל פרט לדוראנט ואולי אודן, אני לא רואה שחקנים שיהיו פרנצ'ייז פליירס. אולי, רק אולי, הורפורד - אם פרנצ'ייז פליירס יחזרו להיות כמו בימיו הטובים של ראסל, מבוססי הגנה

Or Amit

New member
אני לא זוכר

שמישהו שם על סאבוניס כוכבית בגלל שהוא היה מבוגר כשהגיע לליגה. חוץ מזה, תן להם עוד זמן, כולם חבר'ה צעירים, שעוד יכולים להתפתח ולהפוך למשהו רציני בליגה. אני מאמין שת'ורנטון, לפחות לפי המספרים שלו (לא יצא לי לראות אותו בקליפס) יכול להתפתח למשהו מאד מעניין בליגה. אגב, אני מוציא את נואה מהחמישיה השניה ומכניס את ג'מאריו מון

על סמך מה אתה מחליט?

האם אתה מחליט לפי סטטיסטיקות או שיצא לך לראות משחקים שבהם הרוקיס שותפו? לי יצא לראות כמה משחקים שבהם שותף ברנדן רייט, והיכולת שלו והסטטיסטיקה שלו הם שני דברים שונים לגמרי. הסיבה היחידה שהוא לא מקבל הרבה דקות היא שהוא מבושל על אש קטנה, ועדיין יש שחקנים לפניו בהיררכיה, אבל עוד שנתיים שלוש, הבחור יהיה תותח על. גם את ניק יאנג ראיתי בשתי הופעות טובות שלו. בהחלט יש לו מה למכור.

הכל תלוי בתפיסה

דיברו על בציר הדראפט הטוב אי פעם עם שני HOF ברורים ועוד 5-8 כובים שישלטו בליגה - ובסוף קיבלנו פציעה אחת ,רוקי שברירי(אגב יותר קרוב למלו מאשר ללברון לטעמי)שהמספרים שלו מנופחים עקב משחק הריצה הלא קשור של של הסוניקס וכמה שחקני רוטציה נחמדים - לא רע בכלל לשנה ראשונה ממש לא מה שהבטיחו לנו בקשר לבחירה עצמה, אוהב את הורפורד וסקולה (אגב הורפורד לדעתי בחיים לא ישתפר הרבה מעבר למומצעי העונה הזו) אבל כנראה שדוראנט יזכה - הוא עדיין הכוכב הבלתי מעורער של הקבוצה והמספרים למרות שהם לא משקפים הם עדיין יפים לכל הדיעות

ממתי בוחרים HOF לפי עונת הרוקי?

כמה כוכבים אתה מכיר השתלטו על קבוצה מהעונה הראשונה שלהם (וכמו שאמרתי לברון, כרמלו, בוש ווייד זה נדיר לאללה)? אני יכול לתת לך מליון דוגמאות לשחקנים שפרחו אחרי 2-3 עונות. כולם רוצים את כריס פול שמהרגע הראשון כיכב, אבל מה רע בדרון וויליאמס שלקח את עונת הרוקי באיזי, והתחיל לככב בעונה השניה?

QuickSilverAviv

New member
יש לך טעות קטנה בקשר ללברון

כשהוא הגיע ל-NBA הוא היה הרבה פחות חזק ממה שהוא היום(הוא היה קצת יותר מ-90 ק"ג והיום הוא מתקרב ל-120 ק"ג), והייתה לו בעיקר אתלטיות, שלא נדבר על זה שהוא ידע לכדרר ברמה פחותה מהרבה ממה שרואים היום. דוראנט עבד במכללות בדיוק על הצד הזה, והגיע בוגר יותר ל-NBA. זה שהוא פחות טוב זה סיפור אחר.

עומר ו

New member
ברור שדוראנט, זאת לא שאלה

הוא קולע כמעט 20 נקודות למשחק (שזה נורמלי לסקורר כמוהו) אבל האחוזים משקרים. בתחילת השנה האחוזים שלו היו קטסטרופלים והיו לו גם הרבה איבודי כדור (יחסית), אבל אי אפשר לשכוח שזה רוקי שעוד לא הבין לגמרי מה הולך. לעומת זאת, בחודש האחרון הוא קולע ב50% (שזה טוב לעמדה שלו) וגם אחוזי העונשין שלו מצוינים לעורך כל העונה (כמעט 90%). חוץ מזה שהוא יכול לעשות הכל על המגרש, החל מקליעה וריבאונד וכלה בחסימות וחטיפות. אז כרגע, לדעתי, אין רוקי שיותר טוב ממנו עכשיו (ויסלח לי סקולה שהגיע למקום הנכון בזמן הנכון)...

the mnm factor

New member
אני הולך על הורפורד

אני מאוד לא אוהב סקוררים שלא יודעים מה זה הגנה בסיסית ודוראנט הוא בדיוק כזה (באמת דומה קצת למלו). הורפורד, לעומתו, הוא שחקן של עבודה קשה- לדעתי הוא יוכל להגיע לממוצעים של אוקאפור אבל לא מעבר וגם זה יהיה בדם יזע ודמעות. בכל אופן האנרגיה ההגנתית שלו עשתה מאוד טוב להוקס והכניסה בה מעט רוח של משחק פנים.

הורפורד יותר טוב

תורם משמעותית לקבוצה שנלחמת על הפלייאוף לראשונה אחרי.. מתי יירד האסימון לבוחרי המדליות למיניהם שכדורסלן טוב זה לא רק מי שקולע הרבה? (ע"ע נוביצקי שנה שעברה ומה שקרה לו מאז) סיאטל, נמושה זו לא מילה. רוקי שנה בקבוצה כזו בדרך כלל קולע במספרים הרבה יותר מרשימים, וגם מנצח יותר. מנצח לבד אפילו. דוראנט אכזבה כגודל הציפיה אבל ברור שייבחר...

סלים וארזה

New member
מנהל
אל הורפורד מבחינתי עדיף על דוראנט כשאתה הכוכב הכמעט יחידי של הקבוצה ועדיין הקבוצה שלך מדשדשת למטה, אז אין סיכוי שתיקח את התואר. אל הורפורד מצליח לצד עוד שחקנים שטובים בהרבה ממנו. ג'וש סמית' נותן עונה נחמדה מאוד, ג'ו ג'ונסון סקורר רציני, מרווין ויליאמס השתפר ועכשיו גם מייק ביבי הגיע. אמנם המאזן של אטלנטה שלילי, אבל של סיאטל מגוחך. בינתיים אי אפשר למצוא מישהו שפרח מהרוקיז. סקולה חצי עונה לא תפקד, קונלי חולק את התפקיד בממפיס עם עוד שחקנים והמאזן של ממפיס גם גרוע מאוד. בכלל כשמסתכלים על הרשימה נהיה חושך בעיניים

SHNIK

New member
קווין דוראנט

נכון, הסוניקס הם נמושות (למה ציפיתם?), אבל עם זאת הוא מוביל אותם ובמהלך העונה ניתן היה לראות איך הוא הולך ומשתפר, בתחילת העונה נחנק ואיבד את עצמו הרבה (דבר שקורה עוד היום די הרבה לאל הורפורד, שהוא שחקן נפלא והולך לעשות הרבה בליגה, אבל דומיננטי הרבה פחות העונה מKD) ולאחרונה הוא משחק כפרנצ'ייז פלייר לכל דבר ופרט לאחוזי השדה שעלו הוא מתחיל להראות ניצוצות גם בהובלת כדור, בהגנה ובריבאונד, עוד טיעון שהופך את הורפורד לטעמי לפחות רלוונטי הוא העובדה שחלקכם כתבתם שדוראנט מוביל את הסוניקס הנמושות בעוד שהורפורד משחק בהוקס שמועמדים לפלייאוף, אז פרט לעובדה שהסוניקס במזרח היו הרבה יותר רלוונטיים ראוי גם לציין שבעוד שדוראנט מוביל את הקבוצה שלו הורפורד צלע רביעית לJJ, ביבי וג'וש סמית', השניים הראשונים הם שועלים ותיקים בליגה והשלישי הוא אחד הכוחות העולים בה, בעוד שהבחור המוכשר ביותר שמצוי לצדו של KD היום הוא ג'ף גרין, SF ורסטילי מוכשר להחריד אך בעל נסיון זהה לזה של דוראנט... שניק.

SHNIK

New member
אה כן, לגבי השאלה על אודן

לדעתי אודן יחשב לרוקי בעונה הבאה אם לא (והוא לא) ישחק אף משחק עד תום העונה הזו. זאת פשוט אני מקיש מכך שטיג'יי פורד שנפצע לפני עונת הסופומור המיועדת שלו (04-05) השתתף בקבוצת הסופומורס באולסטאר 06, אני מניח שההתייחסות כאן תהיה דומה. שניק.

הוא יהיה רוקי. יש תקדים לכך.

זידרונאס אילגאוסקס הפסיד את כל עונת הרוקי המיועדת שלו בגלל פציעה ועונה לאחר מכן נחבר לחמישיית הרוקיז של העונה.

למעלה