מי יהיה רוקי השנה?

מי יהיה רוקי השנה?

למרות שהרבה יותר מעניין הקרב המשולש על ה-MVP. אי אפשר להתעלם מזה שאחרי דרפאט נוצץ, יש הרוקיז של השנה לא ממש סיפקו את הסחורה. אודן לא שיחק אפילו דקה, דוראנט אמנם קולע הרבה, אבל יש הרגשה שזה עדיין לא ממש זה. שאר הרוקיז מדשדשים מבחינת ממוצעי נקודות בפער גדול מדוראנט. אפשר אולי לוותר על התואר השנה ולהעניק אותו שנה הבאה לשחקן השנה השנייה הטוב ביותר? דרך אגב, בעונה הבאה אודן יחשב כרוקי או כשחקן שנה שנייה?

אולי חביבנו לואיס סקולה יהיה רוקי השנה?

אמנם לקח לו זמן להתרגל לשינוי, אבל בחצי השני של העונה הוא מספק את הסחורה והוא הפך להיות חלק חשוב בריצה של יוסטון בלי מינג.

tristan79

New member
רוקי העונה = רוקי בלבואה

מה? היה אחלה סרט, לא? דורנאט אכן קולע הרבה, אבל באמת יש תחושה של עונת גארבג' טיים מבחינתו ומבחינת הסוניקס. ההצבעה שלי לתואר הולכת לאל הורפורד מאטלנטה - לא רק בגלל שהוא אצלי בפנטזי, או בגלל שאני מחבב את הגייטורס (למרות שלשתי הסיבות יש משקל) הבחור פשוט נותן עונה מצוינת. אמנם הוא לא קולע הרבה (9.8 נק' למשחק, פחות מחצי מדורנאט. אחוזים לא רעים מהשדה, בינוני מינוס מהקו), אבל הוא ריבאונדר סולידי (9.8 ריב' למשחק) ומראה גם תרומה באספקטים אחרים - בראש ובראשונה יכולת הגנתית ובנוסף גם 1.5 אס' (ובמשחקים האחרונים הוא התפוצץ עם פעמיים 6 אס'), חסימה ו 0.8 חט' למשחק. מעבר לכך פשוט צריך להסתכל על הקבוצה - אטלנטה רצה טוב העונה ונאבקת על מקום בפלייאוף. הוא אמנם לא הכוכב, אבל הורפורד יצב את המשחק הפנים של ההוקס (זו קבוצה שהשתמשה בזאזא פצ'וליה כסנטר העיקרי שלהם בעונה שעברה). הייתה תהייה האם הורפורד יצליח להביא את המשחק שלו גם ל NBA למרות נחיתות גובה מסוימת (הבחור 6-10) ותדמית של שחקן אפור - שני הדברים אולי נכונים, אבל הורפורד עושה עונה מצוינת בבכורה שלו בליגה של הגדולים, ולדעתי הוא גם מהווה את ההשפעה הגדולה ביותר של רוקי על הקבוצה שלו...

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif לגבי הורפורד

הבחור הולך להיות יופי של שחקן בעתיד. אבל בכל זאת, ההבדלים הסטטיסטים בין דוראנט לשאר הרוקיז כל כך גדולים שקשב לראות אותו לא לוקח ובסה"כ אף אחד והרוקיז לא היה בורק משמעותי במיוחד בקבוצה מצליחה (הורפורד הכי קרוב לזה, עד כמה שאפשר לקרוא לאטלנטה קבוצה מצליחה...בעצם גם סקולה)

לדעתי דוראנט זוכה לזלזול שלא במקום.

דוראנט קיבל הייפ עצום במכללות, וסיאטל לא היססו פעמיים כשנתנו לו את הקבוצה ביד. הוא מייד מושווה לרוקי האחרון שקיבל את הקבוצה לידיים, לברון. אבל בהבדל עצום, לברון הגיע מוכן פיזית לNBA. הוא אומנם היה עוד ילד, אבל כבר בגיל 18 היה לו בעצם את מה שיש לו היום, פלג גוף עליון חזק להפליא, ויכולת להגיע לטבעת מתי שהוא רק רוצה. דוראנט, בהבדל רב, לא היה מוכן לפיזיות ולעומס של הNBA. לפחות פיזית. תוסיף לזה את העובדה שהוא משחק באחת הקבוצות הרעות בליגה, מה שאומר שאין אף אחד שיוריד ממנו את העומס. בתחילת העונה הוא גם לא היה לו עם מי לשחק. ווילקוקס וארל ווטסון התחילו לשחק רק באמצע העונה, וגרין הוא גם לא אחד שאפשר לסמוך עליו. אין לו ממש למי למסור, אין לו מי שיפנה אותו לזריקות, ואין לו את הכוח הפיזי להתגבר על הגארדים החזקים והזריזים של הNBA. מה גם שסיאטל לא משרתת אותו בכך שנותנת לו לזרוק מתי שבא לו. ובכל זאת, לדעתי השנה הזו תחשל אותו לעתיד לבוא. הוא עוד יתחזק, ויפתח את החדירה לסל. את הזריקה מרחוק כבר יש לו. סיאטל תתחזק בקיץ בעוד רוקי, ועוד שנה שנתיים, אולי בעוד שחקן בכיר, ואני מאמין שאז דוראנט יראה הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה היום. לי אין ספק שהוא יהיה אולסטאר. ולדעתי מגיע לו רוקי השנה. 19.6 נקודות ב42%, הולך לקו כמעט 6 פעמים במשחק, חסימה ו4 ריבאונדים, נותנים לו הפרש עצום על השאר. בגדול אני רואה אותו מגיע למספרים של 25-28 נקודות, 6 ריבאונדים למשחק. תנו לו שנה שנתיים. מעבר לו דווקא היה מחזור רוקיס לא גרוע כמו שמספרים לנו: אודן אומנם נעלם, אבל אל הורפורד היה שם בגדול. הילד שחקן של עבודה קשה, והוא מראה את זה לילה אחרי לילה באטלנטה. לא תמיד זה בא לידי ביטוי בטור הנקודות, אבל בריבאונד אין פשלות (וטריסטאן שנהנה ממנו בפאנטזי יכול להעיד). יש לו 9.8 נקודות ב50%, ו9.8 ריבאונדים, וזה ממש לא הולך ברגל. גם הוא לדעתי ישתפר ויגיע למעמד של 15 ו12. קונלי גם עבר עונה של פציעות, ובכל מקרה לדעתי הוא לא רכז ברמה של פול\דרון. גרין בלט לעיתים, וכמה שקשה לפרוח ליד שחקן דומיננטי, פי שתיים קשה לפרוח ליד רוקי דומיננטי בקבוצה גרועה. טיאנלינג לא היה שווה בחירה שישית מלכתחילה. לברואר יש קשיים משלו בקבוצה חלשה. ברנדן רייט מבושל על אש קטנה מאוד בגולדן סטייט, אבל כשנתנו לו דקות הוא נתן תפוקה. קשה מאוד להתבלט בגארבג' טיים כשלידך יש עוד 4 שמנסים להתבלט, אבל כשהבחור שיחק עם החמישיה, הוא היה תותח. אתלט ברמה, ידיים ארוכות, זריקה רכה,ריבאונדר טוב, וחוסם ברמה. עדיין רזה וחלש מדי בשביל הרמה הזו, אבל גם זה ישתפר. נואה לדעתי נותן מה שציפו ממנו (התלהבות, הגנה, ריבאונד), וגם הוואז לא ממש מאכזב. מי עוד? תדאוס יאנג בחודשיים האחרונים פורח ביחד עם פילי, ואני לא חושב שזה מקרי. ניק יאנג מנצל את חסרונו של ארינס כדי לבלוט מפעם לפעם, אבל גם כשהוא על המגרש הוא אופציה חמישית, ולכן משחקי ההעלמות שלו מובנים. אל תורנטון נותן הצגות מפעם לפעם, אבל בקליפרס של השנה בלתי אפשרי לצפות ליותר. דקואן קוק מספק נקודות, אבל משום מה ריילי מעלה אותו לפעמים כן, ולפעמים לא. ג'ארד דאדלי פורח בחודשיים האחרונים גם הוא, אבל זאת עדיין שארלוט. ג'וליאן רייט הראה דקות טובות כשווסט היה פצוע. קריטנטון ונאברו מבליחים, אבל בשיטה של ממפיס בלתי אפשרי לשמור על יציבות. רודני סטאקי ואפללו לא מקבלים הרבה דקות, אבל לפחות סטאקי מנצל אותם היטב. שון וויליאמס היה טוב כשקיבל דקות. ווילסון צ'אנדלר מתחיל לתת תפוקה לאחר שהתחיל לקבל דקות, וארון ברוקס השתלט על עמדת הרכז המחליף ביוסטון (לפני פרנסיס וג'יימס שנעלמו). וגם בסיבוב השני היו כמה רוקיס מוצלחים. קרל לאנדרי הפך לשחקן רוטציה בקבוצה טובה, ולהבדיל גם ארון גריי. די ג'י סטרוברי מחליף את נאש, כשבנקס לא קיבל אפילו הזדמנות. ואפילו לסמה שלא קיבל הזדמנות בגולדן סטייט, מקבל אותה עכשיו במיאמי ומוכיח שהוא חוסם מעולה (3 משחקים - 8 חסימות). אני חושב שהמחזור הזה ילך וישתפר, ואני צופה שאודן, דוראנט, ברנדן רייט, אל הורפורד, ותורנטון יהיו אולסטארים ביום מן הימים. בנוסף, יהיו המון עוד 10-15 שחקני רוטציה, וזה המון.

וכמובן ששכחתי את ביג בייבי

אל תבכה. תינוק מגודל. ולא התייחסתי לסקולה שלא נבחר בדראפט האחרון. הוא ונאברו נחשבים לרוקיס, אבל לדעתי הם ממש לא.

קיר קמט

New member
כתבת כ"כ הרבה על כ"כ הרבה שבסופו

של דבר, לא עשו כמעט כלום... לעשות השנה חמישיית רוקיז כבר נהיה משימה קשה. אפשר להניח שדוראנט והורפורד יהיו שם, ומה אז? רכז סביר להניח יהיה קונלי, וזה מראה בדיוק איזה ואקום היה בעמדה הזו השנה. לא התרשמתי בכלל מהמספרים של קונלי השנה, והמאזן של ממפיס מדבר בעד עצמו... אז נכון שיש לממפיס התקפה מצויינת וזה מדד מסויים ליכולות של רכז - אבל זה גם קשור לזה שיש לו מכונות ירייה שלא רואות שום דבר מלבד הסל בהתקפה.. ופחות או יותר כל הקבוצה שלו היא כזו... יכול להיות שזה לא באמת מחזור גרוע, ואת זה נראה בעוד כמה שנים, אבל מהשנה הזו אפשר לדבר על אולי 3-4 שחקנים שיכולים להגיד שכל השנה הייתה מבחינתם חיובית.

אם כבר אז סטאקי

לדעתי קונלי לא ממש שיחק השנה. ואתה צודק. רכזים פשוט לא היו השנה. אני לא מסכים איתך שהם הרבה שלא עשו כלום. אני מסכים שכמעט אף אחד (חוץ מדוראנט, הורפורד, וסקולה) לא הפגין יציבות לטובה. אבל כולם נתנו הצגה פה ושם. אז נכון שהממוצעים לא בשמיים, אבל כמה רוקיס נתנו משחק של 18 ריבאונדים? כמה נתנו משחק של 33 ו12? ובל נשכח שהמון לא קיבלו הזמדנות, וזה קשור גם לבאלגן שהולך במערב, ולעובדה שכל כך הרבה שחקנים פורחים, שאפילו אי אפשר להחליט מי ה12 שילכו לאולסטאר. לא היה כריס פול במחזור הזה, ולא לברון, אבל בתכלס היה מחזור שבסופו של דבר ילך וישתפר. רוקי שהוא כוכב מהרגע הראשון זה ממש לא נפוץ. ההתקבצות של לברון,בוש,כרמלו ווייד במחזור אחד זה נדיר ביותר. גם אם תלך לדראפט המדהים של 96, תגלה שחוץ מאייברסון אף אחד לא נתן יותר מדי בעונות הראשונות. קמבי עד השנה נחשב לבינוני, וקובי, נאש, ואוניל ראו יותר ספסל מפרקט בעונות הראשונות שלהם בליגה. כנ"ל ב84, שחוץ מג'ורדן לא היה מישהו שכיכב מהרגע הראשון. אולוג'וואן היה טוב, אבל לא כוכב. בארקלי היה שולי למדי בפילדלפיה דאז, וגם סטוקטון לא הפגיז מהעונה הראשונה. אני חושב שאחרי המחזור של 2003, רף הציפיות עלה גבוה מדי.

Or Amit

New member
בבקשה

חמישיית רוקיז: דוראנט נאבארו סקולה הורפורד ת'ורנטון חמישיה שניה: קונלי ביג בייבי גרין ג'יאנליאין נואה אל תשכח שחמישיות רוקיז לא בוחרים לפי עמדות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
תורנטון זו סוגיה מעניינת

בסה"כ הוא נהנה מאוד מהפציעה של בראנד ואח"כ גם מהפציעה של טים טומאס ונתן מספרים יפים אבל השאלה מה יהיה כשבראנד יחזור בעונה הבאה? (אם ירצה השם) ברור שמישהו יאכל אותה מהחזרה של בראנד...תומאס או ת'ורנטון, השאלה מי זה יהיה? צמד שני, מדבור בשנת חוזה של בראנד ואולי הקליפרס יעדיפו לוותר עליו?

Or Amit

New member
על תומאס תפור התפקיד של השחקן השישי

שעולה מהספסל ומקבל דקות. אני מאמין שהקליפרס ינסו להשאיר את בראנד ולהפטר ממגאטי כשהמניה שלו עוד גבוה תמורת רכז. החמישיה של הקליפס שנה הבאה תהיה רכז-מובלי-תורנטון-בראנד-קיימן

OrEl74

Well-known member
מנהל
שני הצדדים כבר הודיעו על הפסקת התקשורת

ביינהם. מגטי חושב שהוא יכול לקבל יותר ממה שהקליפרס מציעים (שזה לא מעט) והקליפרס לא מוכנים לשלם יותר מזה. מעבר לכך עושה רושם שבקליפרס הולכים על בניה מחודשת (שנמשכת כבר איזה 30 שנה).

מה עם ליוינגסטון????

אמור לחזור לכושר מלא בתחילת השנה הבאה - אני יותר מאמין שהם יביאו שוטינג\סמול אחר במקומו שיכול לקלוע מ3 (כמו מובלי ) ולפתןח להם את הרחבה למסיביות של ברנד וקיימן בפנים(אולי קאפונו שממש לא מסתדר בקנדה?) אותי מעניין איך אף קבוצת עילית לא חטפה את רובן פטרסון לקראת הפליאוף- הוא פצוע או משהו? וטרן קשוח עם יכולת הגנתית מוכחת יכול לעזזור להרבה קבוצות נחמדות מדי ברגעים הקריטים

Or Amit

New member
לקליפרס יש אופציית קבוצה עליו לדעתי

ומעבר לזה, מדובר בשחקן ששיחק 145 משחקים ב-4 עונות. על זה לא בונים קבוצה. כל בנאדם הגיוני יגיד לך את זה. מצד שני באמת מדובר בקליפרס... אגב, קראתי עכשיו ביאהו שרק ל-6 שחקנים יש חוזים מובטחים לשנה הבאה - מובלי, ת'ורנטון, קיימן, תומאס, נייט ופאוול. בהתחשב בזה שהם אמורים להתחזק בבראנד ובשחקן נוסף (במקום מאגטי) זה בסיס לא רע בכלל.

למגטי ולבראנד יש אופציית שחקן

לקליפרס אין שום דבר עליו. החוזה שלו לשנה הבאה הוא קצת מעל 8 מליון, ולא נראה לי שהוא ישאר. הוא יכול לקבל יותר.

the mnm factor

New member
הקליפרס היא בהחלט קבוצה מעניינת

לדעתי הבעיה אצל הקליפרס היא היעדר הרכז. אפילו כשקאסל היה שם הייתה תחושת בלאגן אדירה- ואין מעצים טוב יותר של תחושת בלאגן מקורי מגטי. לפני שנתיים כשהקבוצה הייתה של בראנד נטו ראינו למה היא מסוגלת- וזה להרבה מאוד! בראנד, יוצא דיוק, הוא שחקן שמאוד דומה לקרלוס בוזר ביכולות רק שהוא הגנתי יותר במנטליות שלו (מתבטא בכך שהוא גם חוסם מצוין), קצת כבד יותר ומוסר פחות טוב. הבעיה היא שהשילוב שלו עם מגטי לא טוב לקבוצה- מגטי הוא חיה רעה. סוס. וכמו שאנחנו יודעים הוא חודר כל הזמן- אז השנה לא הייתה בעיה כי הקו הקדמי של הקליפרס היה דליל ביותר (כריס קיימן, עם כל הכבוד שאני רוחש לו השנה, הוא לא דומיננטי בשום מובן) אבל שנה הבאה, כשבראנד יחזור, הקבוצה תלך עליו, כלומר פנימה (ועם הפריצה של קיימן יהיה לו גם שואב לידו) וזה לא ילך עם מגטי וסטייל המשחק שלו. מגטי חייב לעזוב ובמקומו צריכים לבוא סווינגמן (אולי שון ליווינגסטון הואיל בטובו להעלות קצת מסה?) ורכז. אני גם הייתי נפטר מקאטינו מובלי שהוא חתיכת כאב ראש. לטעמי ת'ורנטון ותומאס יכולים לשחק יחדיו. אבל גם אם לא אני מסכים עם אור שתומאס הוא שחקן שישי פרופר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ממה שהבנתי

הקליפרס מתכוונים ללכת חזק על קלדרון בפגרה, מה שפותר להם את בעיית הרכז (בהנחה שהוא אכן יחתום אצלם).

the mnm factor

New member
יכול להיות מעניין

קלדרון ליווינגסטון\מובלי תומאס\ת'ורנטון בראנד קיימן זה לא רע- אני עדיין חושב שצריך סווינגמן לעמדות 2-3. רצוי סקורר עם יכולות פיזיות.. מי אמר בן גורדון?

למעלה