מי יגיד לי? מי ידע?

היכל התרבות בת ים

לפני כמה שבועות הייתי שם באיזשהו מופע וראיתי ניסוח מאוד יפה על חלון הקופה. משהו שמדבר על כך שהקופה מטפלת לפני האירוע באירוע עצמו ולכן לא ניתן לרכוש כרטיסים למופעים אחרים. אולי מישהו מכיר ויודע ויכול לרשום לי את הנוסח

שמשה5

New member
מבחנים לפלאפון

הבחורה שיצרה איתי קשר הזמינה אותי מחר ליום כזה של מבחנים וראיון. היא אמרה שיש מבחנים עם מחשב (פסיכוטכניים כאלה) וראיון, ושזה יקח בערך שלוש-ארבע שעות. מחיפוש אחורה בפורום הבנתי שאמור להיות גם סימולציות קבוצתיות ואישיות, אבל היא לא אמרה שום דבר על זה.. זה אומר שלא יהיה לי? או שאפשר להכניס את כל הסימולציות והמבחנים והראיון האלה בשלוש-ארבע שעות?

deja vu 23

New member
היי

התחלתי קורס של פלאפון לשירות לקוחות, חומר די "משעמם" - עלויות גלישה, ובלה בלה בלה. אני גם מרגיש די "מפגר" בחומר - האם צריך להיות ממש ספץ כדי להבין בקילובייט, שירותי תוכן וכל זה?

מנכ"ל, סגן מנכ"ל?

אני יכול להבטיח לך שאין חברה אחת במשק שמישהו מהמחלקת שירות לקוחות שלה הגיע לכסא של ראש אגף או אפילו ראש מחלקה. המקסימום שניתן להגיע הוא ראש מוקד שגם הוא לרוב מינוי פוליטי. והכספים הם בדיוק כמו מוקדי השירות, המשכורת לא הרבה יותר גבוהה וגם הם הולכים לסבול מהקיצוצים. בקשר לראשי צוותים, זה די ברור שהכל קשור להיצע וביקוש אם יש 200 מוקדנים שרוצים משרה ורק שתיים פנויות אז זה יוצר בעיה. מנסיון אישי על משרת אחמ"ש לא מאוד מתגמלת בהוט עם משכורת של 25 שקל לשעה התחרו בזמנו 25 נציגים. מה שאומר שהסיסמא "אני רוצה לגדול בחברה גדולה" היא מנותקת מהמציאות. רוצה להיות מנהל בכיר בהוט?. תוציא תואר שני במנהל עסקים, תתכרה במכרז על משרת ניהול זוטרה בכל חברה רצינית במשק, תתווה קשרים ותאמיםן לי אתה תחלוף בסיבוב גם על מוקדן עם 15 שנות ותק.

לא יודעת לגבי החברות האלו

אבל אצלנו כל הבכירים התחילו כבודקים רגילים אאל"ט.

tenen

New member
לא מזמן אחד הבעלים של סונול

סיפר שהעבודה הראשונה שלו הייתה בתור מתדלק שם... אבל עובדתית אתה צודק, בלי לימודים לא מגיעים היום להיות לא מנכ"ל ולא סמנכ"ל ואותו אדם שהפך לבעלים לא היה מגיע לשום מקום אם היה נשאר מתדלק :).

קינואה88

New member
שלום לכולם! שאלה...

הפונתי לכאן מפורום שאלה קטנה, בכלל לא ידעתי שקיים פורום כזה, אבל טוב לדעת, אחלה פורום. אז ככה: אני אמורה להתחיל לעבוד מחר כמלצרית בבית קפה- מסעדה כזה ואמרתי שיש לי ניסיון. הקטע הוא שאין לי. אז מישהו יכול לומר לי מה אני אמורה לדעת? (ואיך לעזאזל סוחבים ת'מגש הזה?) תודה :)

היי ../images/Emo20.gif

ברוכה הבאה לפורום. אם המגש זה מה שמלחיץ אותך, יש במאמרים "מדריך לאחזקת המגש". בכל מקרה, זה בעיקר עניין של אימון ואף אחד לא יצפה ממך שתעבדי בצורה מושלמת עם המגש על ההתחלה. מקסימום אם ישאלו אותך תגידי שבמקומות שעבדת בהם לא עבדו עם מגש (יש הרבה מקומות כאלו). העצות שאני יכולה לתת לך הן: לא לפחד לשאול שאלות את המלצרים הותיקים, כולם היו חדשים פעם, לא לתת ללקוחות לקחת לך דברים מהמגש או לשים עליו דברים, זה מתכון בטוח להרס שיווי המשקל. אם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת לשאול. בהצלחה

קינואה88

New member
תודה

קראתי את המאמר, אגב. מסתומרת עבודות בהם לא עובדים עם מגש? אז איך מגישים את האוכל? (נראה לי עדיף לומר שפיטרו אותי כי לא ידעתי להחזיק מגש, לא? P:) אה ועוד שאלה קטנה: מה לגבי היד שאיתה מחזיקים את המגש? היד שכותבים בה או השנייה (כדי שאז עם היד שכותבים מורידים את הדברים..)? והאם ניתן להחזיק את המגש ביד אחת ולתמוך בו עם הגוף או שהיד חייבת להיות באוויר?

כשלא עובדים עם מגש

לוקחים פשוט את הצלחות בידיים... אם תגידי שפיטרו אותך בגלל שלא ידעת להחזיק מגש, סביר להניח שזה לא יעשה רושם טוב מדי על המעסיקים החדשים שלך... היד לא חייבת להיות באוויר, אבל זה לא נוח לתמוך עם הגוף. אני ממליצה לך להסתכל על הקולגות שלך וללמוד מהם.

היי ../images/Emo13.gif

אין מה לדאוג הכי חשוב, לעבוד לאט לאט בהתחלה לא להרים דברים שאת לא יכולה לסחוב, ומה שנראה לך שאת לא יכולה לעשות, אל תעשי, עם הזמן את תלמדי עוד ועוד על כל הטכניקות המון

קינואה88

New member
תודה על התגובות!

בסוף היה בסיידר, חלק מביאים במגש, חלק ידני, חלק שופכים...באמת לומדים מהנסיון... אבל עכשיו יש לי עוד כמה שאלות, שאלתי גם בפורום דיני עבודה ופנסיה, אבל רציתי גם לשמוע את הדעות והתגובות שפה: אני עובדת כמלצרית בבית קפה שכונתי כאשר אינני מבוטחת (כי אני לא מדווחת למס הכנסה ולביטוח לאומי). המשכורת שלי היא השלמה לטיפים כאשר ההשלמה היא 20 ש"ח לשעה. רציתי לדעת מה הזכויות שלי: הבנתי שזה לא חוקי הנוהג של משכורת ללא בסיס והעובדה שאני לא מבוטחת לא כן? שנית, אני מעל גיל 18 ולפני גיוס מה שאומר שאין לי ביטוח כרגע. במידה ואני רוצה לבטח את עצמי (כי במקום בעבודה אני לא מבטוחת אפילו לא בביטוח תאונות עבודה) אני צריכה למלא טפסים, כאשר באחד הסעיפים שואלים אם אני עובדת. מה לעשות? שאלה נוספת, אני לא יודעת אם היא קשורה לפורום אבל אנסה בכל זאת: במסגרת העבודה שם נדרש ממני גם לנקות את השירותים ולשטוף כלים. תפקידי הוא למלצר והמשכורת שלי מבוססת על טיפים, האם זה חוקי לדרוש ממני זאת? תודה מראש על התשובות!

בקשר לנקיון

אין פה חוקי ולא חוקי, הכל במסגרת מה שסוכם עם המעסיק שלך. אני אישית חושבת שזה לא לעניין היות שלא משלמים לך, אבל בעלי המסעדות חושבים שעצם זה שהם מספקים לאנשים מקום עבודה גם אם לא משלמים להם, מאפשר להם לרדות בהם.

Fox Man 2004

New member
שאלה למי שעובד ביס,הוט,פלאפון, וכו'

אורנג', סלקום כל החברות אינטרנט והכל.. תמיד אני רואה הודעת דרושים לשירות לקוחות לאחת החברות הגדולות. אפילו חברת פלאפון החלה לפרסם מודעות בכל פינה כמה שווה לעבוד בחברה והכל .. אני לא אשאל אם יש עד כדי כך ביקוש, כי זה ברור השאלה שלי, אם יש פה עובדים שעובדים באחת החברות הגדולות.. האם החברות הגדולות מצ'פרות את העובדים כדי שאף אחד לא ירצה לעזוב? אם הם מחפשים כל הזמן עובדים חדשים מה הם עושים למשל כדי לשכנע את העובדים הנוכחים שלא שווה להם לעזוב?

amazone

New member
מדובר בחברות גדולות

שהמבנה שלהם מבחינת כ"א הוא בצורת פרמידה - הרבה עובדים בשלב הנמוך בעיקר סטודנטים שעובדים משמרות ואמורים להיות הפנים של החברה בשכר מינימום ובדרישות גבוהות כמו "איכות אישית גבוהה" ובעצם נכונות לאכול את הזבל שהחברה מאכילה אותם - על תקן זמני לתקופת החוזה ללא פנסיה עם קנסות ללא תשלום על ימי קורסים או על תשלום מפוברק וכן הלאה לא משתלם להם כל כך לתת קביעות לעובדים [לכן תראו חוזים מוזרים כמו 6 חודשים 8 חודשים ו-10 חודשים] אבל כדי שיהיה נחמד בדרך ומי שהם ירצו להאריך את החוזה יושאר בחברה - יש כל מיני דברים כמו מבצעי חבר מביא חבר של העובדים, כאשר כל חבר שמתקבל העובד מקבל בונוס למשכורת, ימי כיף גיבושים ומסיבות, בונוסים כמו בתי מלון וארוחות למי שנחשב למצטיין, קידומים, התניידויות בתפקידים [חילופי מחלקות], העלאות בשכר וכן הלאה

התשובה פשוטה

במדינת ישראל יש ציבור גדול של בחורים ישראלים חסרי מקצוע בגילאים צעירים או מבוגרים יותר שמן הסתם מחפשים עבודה. השוק הישראלי הוא שוק רווי דהיינו יש יותר אנשים שמחפשים משרה מאשר משרות מוצעות. בגלל שהשוק כיום הוא שוק מקצועי דהיינו השוק צמא לידיים עובדות שיש להם מקצוע מסויים החלק הארי שאין לו מקצוע מתחרה על מספר מצומצם של משרות שלא דרוש להם הכשרה מקצועית וביניהם נציג שירות. בגלל שנציג שירות היא עבודה משרדית נוחה, הביקוש למשרות אלו הוא עצום במיוחד לחברות הגדולות. לכן החברות הגדולות יכולות להינות ממספר גדול של עובדים ברמה יחסית גבוהה בכל זמן נתון. בשביל נציג שירות לא צריך להיות בעל כישורים מאוד גבוהים ולכן התחלופה היא עצומה. המשכורת הם נמוכות ושאופות למינימום, העבודה לפחות לפי דעתי הם לא מספקת ועל פי המחקרים האחרונים היא שוחקת ומלחיצה, כדי להגיע למשכורת מינימום צריך לעבוד מספר רב של שעות וכו". החברות הגדולות מחלקות בוטנים בדמות ההטבות שהברנש מתחתי אמר, אבל אלה הם מותרות שוליות. ושאלתך לא אין להם שום אינטרס להחזיק אותך מעבר לשנה, יהיו מספיק נציגים שירצו לאייש את העמדות הבכירות ולאחר שנה אתה כבר תהיה שחוק ועייף. בשל כך במחלקות השירות יש תנודה גבוהה מאוד (על פי ידיעות אחרונות זמן ממוצע לעובד להישאר במקום העבודה הוא פחות משנה) וגם דרישה גבוהה מאוד לעובדים חדשים. בכל מקרה הנה סוד קטן עבורך: יש במדינת ישראל שתי עולמות שמקבילים זה לזה בעלי המקצוע ונציגי השירות. בחברת היי טק או במפעל תעשייה שדרושים לו ידיים מקצועיות צעיר בגילך שסיים צבא עם מקצוע טכנלוגי מרוויח 8,000 שקל לחודש!! בלי לחץ עם הטבות ועם רצון אמיתי לשימור. הא ובחברת היי טק חבר מביא חבר התגמול הוא בסביות 2000 דולר ולא מאתיים שקל...

א ו ר3

New member
מרכז הערכה ../images/Emo70.gif

יש לי מרכז הערכה ביום שני ... מישהו יכול לספר לי קצת מה הולך שם? איך המבחנים ? מה עושים שם .. ?

למעלה