מי חלה בקורונה?

שמלת תחרה1

Well-known member
מה התסמינים?

חובה חום?

האם עשיתם בדיקות בכל פעם שהרגשתם שוירוס קורנה הגיע לבקר?

משתפרת1

Well-known member
מסקרן אותי תוך כמה זמן ייצא בבדיקה שלילית אחרי שיצא חיובי?
ההוראה של קופ"ח חולים היא שמאומתים לקורונה שהתסמינים שלהם נעלמו יכולים להבדק אחרי 5 ימים כדי לצאת מהבידוד. מההוראה הזו אני למדה שלפחות חלק מהנבדקים יוצאים שליליים אחרי תקופה קצרה כזו. מחר אדע אם בני שנבדק היום יצא שלילי חמישה ימים אחרי הבדיקה בה אובחן כחולה. חיילים שנדבקו נבדקים ביום 4 וביום 5 אחרי האבחון, ואם הם יוצאים שליליים הבידוד מסתיים אחרי חמישה ימים. כך קרה לנכדתי, כמה מחבריה היו חיוביים ונשארו עוד 3 ימים בבידוד.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ההוראה של קופ"ח חולים היא שמאומתים לקורונה שהתסמינים שלהם נעלמו יכולים להבדק אחרי 5 ימים כדי לצאת מהבידוד. מההוראה הזו אני למדה שלפחות חלק מהנבדקים יוצאים שליליים אחרי תקופה קצרה כזו. מחר אדע אם בני שנבדק היום יצא שלילי חמישה ימים אחרי הבדיקה בה אובחן כחולה. חיילים שנדבקו נבדקים ביום 4 וביום 5 אחרי האבחון, ואם הם יוצאים שליליים הבידוד מסתיים אחרי חמישה ימים. כך קרה לנכדתי, כמה מחבריה היו חיוביים ונשארו עוד 3 ימים בבידוד.
תראי, ראשית אני מאחל לבנך רפואה שלמה ומאחל לו לצאת מזה הכי מהר שאפשר. |4U|
אבל בנינו לבין עצמנו משתפרת, קשה לי להאמין שיש מאן דהוא שהיה חיובי ושיכול לצאת שלילי אחרי 5 ימים, לדעתי גם לא אחרי שבוע.

משתפרת1

Well-known member
אבל בנינו לבין עצמנו משתפרת, קשה לי להאמין שיש מאן דהוא שהיה חיובי ושיכול לצאת שלילי אחרי 5 ימים, לדעתי גם לא אחרי שבוע.
זה אומיקרון. הוא אחר. האף הזורם של בני עצר, כאבי הראש חלפו, החום ירד. הוא לא איבד חוש טעם וריח. האומיקרון פחות אלים מהזנים הקודמים (וכנראה גם החיסונים שקיבל מיתנו את המחלה ועוזרים להחלמה המהירה). הוא עדיין מרגיש חולשה, כך שיתכן שעדיין לא יצא מזה לגמרי. מחר אספר לך אם יצא שלילי.
לגבי החיילים יש לי דוגמא מנכדתי שכבר ביום 4 אחרי האבחון יצאה שלילית, ובדיקה נוספת ביום 5 אישרה את התוצאה השלילית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זה אומיקרון. הוא אחר. האף הזורם של בני עצר, כאבי הראש חלפו, החום ירד. הוא לא איבד חוש טעם וריח. האומיקרון פחות אלים מהזנים הקודמים (וכנראה גם החיסונים שקיבל מיתנו את המחלה ועוזרים להחלמה המהירה). הוא עדיין מרגיש חולשה, כך שיתכן שעדיין לא יצא מזה לגמרי. מחר אספר לך אם יצא שלילי.
לגבי החיילים יש לי דוגמא מנכדתי שכבר ביום 4 אחרי האבחון יצאה שלילית, ובדיקה נוספת ביום 5 אישרה את התוצאה השלילית.
אשמח לקבל עדכון, משתפרת.
אבל באמת שאני בלי שום קשר
מאחל לחייל שלך רק בריאות ושיחזור הביתה בשלום. |4U|

משתפרת1

Well-known member
אשמח לקבל עדכון, משתפרת.
אבל באמת שאני בלי שום קשר
מאחל לחייל שלך רק בריאות ושיחזור הביתה בשלום. |4U|
תודה על איחולי ההחלמה.
הבן אזרח כבר כמה שנים טובות. עושה בשמחה הרבה מילואים, ולמזלו בשבועות הקרובים לא תוכננו לו פעילויות. מי שבצבא זו הנכדה.

משתפרת1

Well-known member
אני מבין שאחרי 4-5 ימים הוא יפסיק להדביק ויוכל כבר לצאת מהבידוד.
השאלה היא אחרי כמה זמן הוא יתחיל לצאת שלילי בבדיקה?
מתי המחלה תהיה כלא הייתה.?
כנראה שמדובר במשהו אישי לכל אחד. יש מי שכבר אחרי 4-5 ימים יוצא שלילי, אחרים- לא.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כנראה שמדובר במשהו אישי לכל אחד. יש מי שכבר אחרי 4-5 ימים יוצא שלילי, אחרים- לא.
אז אם כך אני לא מבין מה הטררם הגדול שעשו מהווריאנט האחרון?
אני שומע מאנשים שחלו שזה הרגיש להם כמו התקררות קלה.
אולי עדיף באמת להסיר את המסיכות / לבטל הגבלות ולאפשר לעדר להתחסן .

משתפרת1

Well-known member
הנה עוד עדכון: בעלת הבית במפעל בו עובד הבן חלתה ואובחנה באותו יום כמוהו. גם היא נבדקה אתמול, כמוהו, 5 ימים אחרי האבחון. בניגוד אליו היא יצאה שלילית.
עכשיו: הוא צעיר ממנה בארבעים ומשהו שנים. הייתם מצפים שיהיה אחרת. אבל הוא חוסן 3 פעמים, הפעם האחרונה לפני כחצי שנה. היא קיבלה חיסון רביעי לפני כחודש, ומסתבר שלמרות הגיל שפועל לרעתה החיסון עזר לה לעבור את זה בקלות (רק יומיים כאבי רואש) ומהר.

ההוראה של קופ"ח חולים היא שמאומתים לקורונה שהתסמינים שלהם נעלמו יכולים להבדק אחרי 5 ימים כדי לצאת מהבידוד.
הפסקתי להתייחס להיגיון של ההוראות, כמו למשל, שלאחר 7 ימים, פטורים מבדיקה ואת משוחררת לחופשי.
מה, אין כאלו שלוקחים את המחלה מעל שבוע? האם הם לא יכולים להדביק במידה ועדיין חיוביים?

משתפרת1

Well-known member
הפסקתי להתייחס להיגיון של ההוראות, כמו למשל, שלאחר 7 ימים, פטורים מבדיקה ואת משוחררת לחופשי.
מה, אין כאלו שלוקחים את המחלה מעל שבוע? האם הם לא יכולים להדביק במידה ועדיין חיוביים?
את צודקת במקרה של הבן שלי. הבדיקה אחרי 5 ימים חזרה חיובית. לא מתפלאת, מכיוון שרק היום הפסיק החום שלו לעלות.

nothing but the truth

Well-known member

ההיגיון של ההוראות נובע מכך שחוץ מרפואה יש עוד דברים בחיים.
בתחילת המגיפה (לפני שנתיים) היה צורך בשתי בדיקות PCR שליליות לאחר שבועיים במרווח של 24 שעות זו מזו , ככל שאני זוכר היטב.

אבל כאשר יש התפרצות עם כמות נבדקים אדירה, ובידודים נרחבים שיכולים לגרום לשיתוק, צריך איכשהו לאזן ע"י compromise מסויים.
אז נכון שאפשר להתווכח היכן עובר הגבול, אבל זה לא שאין רציונאל מאחורי זה.

ההיגיון של ההוראות נובע מכך שחוץ מרפואה יש עוד דברים בחיים.
בתחילת המגיפה (לפני שנתיים) היה צורך בשתי בדיקות PCR שליליות לאחר שבועיים במרווח של 24 שעות זו מזו , ככל שאני זוכר היטב.

אבל כאשר יש התפרצות עם כמות נבדקים אדירה, ובידודים נרחבים שיכולים לגרום לשיתוק, צריך איכשהו לאזן ע"י compromise מסויים.
אז נכון שאפשר להתווכח היכן עובר הגבול, אבל זה לא שאין רציונאל מאחורי זה.
האם הדבקה בסיכויים גבוהים מקוטלג אצלך כפשרה?
אין לי בעיה שיקצרו בידודים של כאלו שנחשפו לחולה מאומת, אך למי שכבר חלה, לא הייתי מקצרת ונוהגת בזהירות מונעת על הצד הבטוח ביותר תוך התעלמות ממקרי קצה והוא בידוד לשבועיים כפי שהיה בהתחלה בכפוף לשתי בדיקות שליליות במרווח של יום לפחות.

nothing but the truth

Well-known member
האם הדבקה בסיכויים גבוהים מקוטלג אצלך כפשרה?
אין לי בעיה שיקצרו בידודים של כאלו שנחשפו לחולה מאומת, אך למי שכבר חלה, לא הייתי מקצרת ונוהגת בזהירות מונעת על הצד הבטוח ביותר תוך התעלמות ממקרי קצה והוא בידוד לשבועיים כפי שהיה בהתחלה בכפוף לשתי בדיקות שליליות במרווח של יום לפחות.

תשובה כן.
זה לא מצב דיכוטמי, זה עניין של הסתברויות. וכל זה במתאר שעדיין יש הגבלות מסוימות. אחד הכללים הבסיסיים בניהול שפעמים רבות לא ניתן להשתמש בגישת ה optimizer משום שזה יגרום לשיתוק, ויש לנקוט בשיטת ה satisfier. ללכת על האפשרות המחמירה זה הכי קל (קונספטואלית). בנוסף ללכת על הצד הבטוח זה אומר גם שתי בדיקות PCR בסיום בידוד, ומעבר לעומס על המעבדות, אותו אדם אפילו לא יכול לצאת מביתו, כלומר צריך לשלוח מישהו אליו הביתה. תכפילי את זה בעשרות אלפי חולים ביום.
זה פשוט לא מעשי.
אז יש את האידיאלי ויש את המציאות. להגיד מה אידיאלי יכול גם ילד בחטיבה. לקבל החלטות בהתאם למגבלות המציאות זה יותר קשה, ותמיד יש פשרה.

תשובה כן.
זה לא מצב דיכוטמי, זה עניין של הסתברויות. וכל זה במתאר שעדיין יש הגבלות מסוימות. אחד הכללים הבסיסיים בניהול שפעמים רבות לא ניתן להשתמש בגישת ה optimizer משום שזה יגרום לשיתוק, ויש לנקוט בשיטת ה satisfier. ללכת על האפשרות המחמירה זה הכי קל (קונספטואלית). בנוסף ללכת על הצד הבטוח זה אומר גם שתי בדיקות PCR בסיום בידוד, ומעבר לעומס על המעבדות, אותו אדם אפילו לא יכול לצאת מביתו, כלומר צריך לשלוח מישהו אליו הביתה. תכפילי את זה בעשרות אלפי חולים ביום.
זה פשוט לא מעשי.
אז יש את האידיאלי ויש את המציאות. להגיד מה אידיאלי יכול גם ילד בחטיבה. לקבל החלטות בהתאם למגבלות המציאות זה יותר קשה, ותמיד יש פשרה.
אם זה היה ישים אז, זה גם ישים עכשיו.
מה שבטוח יותר תורים מאשר היה שבוע מסוים לפני מס' שב' לא יהיה.
בדיקות ה-PCR הן לרוב בשיטת 'בדק וסע', לכן אין חשיפה מעבר לבודק.

הראיה שלך, סליחה, היא ראייה צרה, כי ברגע שמישהו מדביק מישהו אחר, הוא גורם ליותר כאוס מאשר היה נשאר בבית ומחלים.
זאת גם הייתה הטעות של טרום הקורונה עם השפעות, שאנשים סוציומטים הגיעו לעבודה והדביקו אחרים.
הקורונה חיסלה את התופעה וכעת הממשלה הזאת רוצה להחזיר אותה :mad:

nothing but the truth

Well-known member
אם זה היה ישים אז, זה גם ישים עכשיו.
מה שבטוח יותר תורים מאשר היה שבוע מסוים לפני מס' שב' לא יהיה.
בדיקות ה-PCR הן לרוב בשיטת 'בדק וסע', לכן אין חשיפה מעבר לבודק.

כמות התחלואה אז הייתה שונה מכמות התחלואה היום, כך שלא ניתן להסיק זאת. בנוסף יש גם "עייפות החומר" של הציבור , ולכן שאיפה למתן הנחיות שהציבור עוד יסכים לבצע, מאשר הנחיות נוקשות מדי, שבכלל אף אחד לא ישים עליהם קצוץ.
אחת הסיבות שעברו לבדיקות אנטיגן, שהמעבדות לא עמדו בעומסים של בדיקות PCR (לפני שדיברתי על המחיר).

הראיה שלך, סליחה, היא ראייה צרה, כי ברגע שמישהו מדביק מישהו אחר, הוא גורם ליותר כאוס מאשר היה נשאר בבית ומחלים.
זאת גם הייתה הטעות של טרום הקורונה עם השפעות, שאנשים סוציומטים הגיעו לעבודה והדביקו אחרים.
הקורונה חיסלה את התופעה וכעת הממשלה הזאת רוצה להחזיר אותה :mad:

זכותך לחשוב, ואני מנגד חושב שדווקא הראיה שלך צרה. בשיעור הדבקה גבוה מאוד מצד אחד, ואחוז תחלואה קשה נמוך מצד שני (עם המון אסימפטומטים) אין שום ערובה שההנחה שלך לגבי הכאוס נכונה. אחת הסיבות לעומסים הקשים בבתי חולים זה לאו דווקא עומס החולים, אלא חוסר באנשים צוות. והדבר קיים גם במקצועות חיונים אחרים.
אז ייתכן שהיה מקום לשקול סגר הדוק מאוד לתקופה מוגבלת, אבל once החליטו להימנע מכך, קיצור בידודים היה מחויב המציאות.

אז כנראה שנישאר חלוקים.

למעלה