מיוחדות=תחושת נפרדות=אגו../images/Emo8.gif
תחושת הנפרדות= מערכת תפישות, הנובעת מפחד ואשר מקורן באמונה הראשונית המוטעית שאנו חלק נפרד הן מאלוהים והן האחד מן השני. זוהי מחשבה כוזבת על עצמנו. האגו הוא האמונה ב"אני" מוגבל ומופרד, שנולד בגוף לסבול ולסיים את חייו במות. הוא הרצון הרואה את אלוהים כאויב. תחושת הנפרדות. זהו ההיבט המטיל ספק של העצמי הנפרד, שלא נברא אלא נעשה. האשליה בתפישתנו את עצמנו כישות נפרדת. שונה מאחרים. כאינדיבידואל. כגוף.תחושת הנפרדות מלווה את 'אני' כצל. עצמתה משכרת, ממכרת והרסנית העצמה של תחושת הנפרדות, נובעת מן
הצורך לשלוט ולמשול. אין היא העצמה של האהבה המוחלטת. תודעת ה'אני', מעצם טבעה מבדילה את עצמה גם מתודעות 'אני' אחרות ומנסה לשמור על הגבולות המדומים של זהותה. יסודות פשוטים עומדים מאחורי המבנה המתוחכם של התודעה האנושית. הם כוללים תחושה של גירוי, שבלעדיו לא היה מתאפשר קיומה. לשם כך היא בוררת פעולות. פעולה היא הנכונות לקבל גירוי באופן 'חיובי' ולאשרר אותו (תגובה). כל תהליך של גירוי ותגובה מייצג תחושה. זוהי הדרך שבאמצעותה התודעה מכירה את עצמה בעצמה
תודעת 'אני' = אגו EGO = Eddging God Out אגו = תחושת הנפרדות. אגו = האמונה ב'אני' מוגבל ומופרד שנולד בגוף על מנת לסבול ולסיים את חייו במוות אגו = הרצון הרואה את אלוהים כאויב אגו = מחשבת הנבדלות שנתנה מקום לפחד, לחטא, לאשמה אגו = שיטת חשיבה המבוססת על תקיפה, במטרה להגן על עצמי אגו = מנגנוני הגנה אגו = גוף אגו = חמישה חושים אגו = בעיות פסיכולוגיות אגו = קארמה אגו = חסך (חוסר) אגו = הזדקקות למילוי החסך אגו = עמדת נחיתות אגו = מאוימות אגו = הגנה אגו = התקפה אגו = למידה דרך השוואה אגו = כל מה שמשתנה אגו = כל מה שלא זז (תקוע) אגו = פחד פחד = חושך האגו מסרב לשחרר התנסויות מן העבר גם אם הן לא נעימות. היות שהוא מזהה את עצמו דרך ההתנסויות. לאגו אין קיום. על כן כל התנסות חדשה מאיימת עליו. על כן הוא מגייס את זכרון ההתנסויות ה'לא נעימות' במטרה להמנע מהן שוב (בבחינת 'הנכווה ברותחין נזהר בצוננין'). כך הוא מונע מעצמו 'התפתחות, שחרור'. התנגדות = הכלי הראשון במעלה של האגו. זהו כלי ההשרדות שלו. התנגדות נוצרת דרך תהליך כימי של פחד לוותר על העבר = תהליך הסליחה. כל 'אני' מנסה להשתלט על השדה האנרגטי של 'אני' אחר. תמיד, תמיד קיימת ההשוואתיות. הרצון לשלוט נובע מתחושת איום. איום על השרדות. L&L TALYA