מי זה אילן זרחי ?

rosba74

New member
ספרת כמה אנדרטאות יש בדרך לאילת ?

כשאני, אני , אני , אני.... נוסע לאילת, אני לא רוצה לראות אנדרטאות אני נוסע לאילת להנות....
מדוע יש אנדרטאות בדרך לאילת ?

והסטיל הוא לא אנדרטה ? וכל ספינה היא לא אנדרטה ?

ועכשיו ברצינות, אני מתעסק עם דברים ביום יום, שתפקידם להגן על חברות, ועל מדינות, ומצילים את האנשים שחיים פה במדינה,
בדרכים שלא חלמת עליהם..

תתאמץ להבין גם אנשים אחרים, ולא את מי צילמת , ואת מי שאני אני אני אני....

ואתה רוצה להנות מהנוף התת ימי, אז תן לו כבוד, כולל לאנדרטאות כמו הסטיל, או לצורות אחרות של אנדרטאות.

Ommadon

New member
לא.

לא כל ספינה היא אנדרטה.

"אתה רוצה להנות מהנוף התת ימי, אז תן לו כבוד, כולל לאנדרטאות כמו הסטיל, או לצורות אחרות של אנדרטאות"
שוב פיסיפסת, אנדרטאות הן לא 'חלק טיבעי מהנוף התת-מימי'.
אני מבקש ממך ומכל מי שרוצה לשים אנדרטה לכבד את הנוף התת-מימי.

רוצה להקים אנדרטה, בכיף. קח מקום נקי ללא אלמוגים או כלי שייט טבוע, תטביע בו (עם כל האישורים) אנדרטה שתהפוך לאתר חדש - תוסיף לקיים - אל תגרע ממנו.
לקחת אתר קיים ו'לנכס' אותו כאנדרטה שלך... זה לא מכובד, לא לאתר לא לאנשים אחרים ולא ליקירך. זאת גנבה של המרחב הציבורי.

ועכשיו ברצינות (בניגוד לקודם) מה הקשר של העיסוק שלך (בדרכים שלא חלמת עליהם..) לדיון?

rosba74

New member
אהבתי..

לא כל ספינה היא אנדרטה ?

תקרא קצת על הסטיל: http://www.reefdivinggroup.co.il/NewsSystem/news/news_item.asp?NewsID=88

תקרא גם מי שם שם את הסטיל, ואת האנדרטאול על הסטיל
,
כל ספינה הגיעה לקרקעית לא בצורה טבעית
מטרתן של ספינות היא להיות מעל המיים...

העיסוק שלי מתעסק בזולת, ואיך לעזור לאחרים, ולהגן על עצמנו, ולא לחשוב על עצמי, דרך היי טק..

ועליי, בתור מישהוא שכמעט נהיה אנדרטה בצלילה ה-13 שלו בתוך הסטיל, אני אומר לך שעדיף להסתכל על אנדרטאות
מאשר להיות אנדרטה, וזה אחת המטרות של האנדרטאות, בייחוד לזכר אחרים, ולכן הן גם בעומק...

כדברי הסרט האהוב עלי, אל תתעסק עם הזוהן, you don't want that my friend...

נתראה יום אחד מתחת למיים...

סביר להניח

כמו מיני גבעת שאול, וכמו מקום שלא עושה נעים לבוא לבקר בו.

אבל בניגוד לתאונות הדרכים וההרוגים ביבשה, אלו שקיפחו חייהם במים מעטים ולא מגיעים אפילו למספר דו ספרתי, אי לכך אני חושבת שכל עוד הדבר נעשה בצורה סמלית (כמו במקרה הזה לדוגמא) והאנדרטה בגודל צנוע שלא נתקע לך בפנים בין אם תרצה או לא. אפשר לגלות הבנה והתחשבות.

bkeilat

New member
לדעתי מנהג בזוי המבזה בעיקר את זכר הנפטר

צר לי שאנשים מתים בטרם עת או שלא אבל אני לא צולל בשביל להיזכר מזה וכאשר אני רואה את האנדרטאות הגרוטסקיות האלה שמפריעות לנוף התת-ימי אין לי שמץ של רגשות חמות כלפי הנפטר ובדרך כלל ההפך. רק כעס וסלידה מהפלישה לעולם התת-ימי ששייך לכולנו וניסיון לגנוב אותו מרשות הרבים לא פחות בזוי מכל פלישה נדל"נית אחרת לשמורות טבע או לחופים פתוחים וכדומה.

אנשים צוללים בשביל הכיף ולתקוע בפנים של כל צולל מזדמן את האנדרטאות הפרטיות האלה על כל פיסת אתר צלילה מהסטי"ל ועד השולחנות זה סוג של חשיבה מעוותת שאומר "לא איכפט לי כלל וכלל מבני אדם אחרים ואני אעשה מה שבא לי איפה שבא לי ומתי שבא לי רק שאני ארגיש טוב לכמה דקות." ואז באים עשרות אלפי צוללים ומקללים אם לא את הנפטר אז לפחות את האנשים המעוותים שהשאירו במים את מה שהשאירו, שבגללם אי אפשר לצלם בצורה נורמאלית את התורן של הסטי"ל או להינות מהסלע עם החלון בשולחנות.

חי בר

New member
+1

יש הרבה דרכים לכבד ולהנציח את זכר הנפטר. אני בטוח שהמשפחה חשבו שזה הדבר הנכון לעשות לזכר מישהו שאהב את הים וכו' וכו'- ואין לי ספק שכנראה לא חשבו על ההשלכות השליליות ואילו ידעו אולי היו פועלים אחרת.

אבל במבחן התוצאה, זה יוצר אנטגוניזם, מבזה בעיקר את מי שהציב את האנדרטאות האלו- לא פעם בנוסף לחוסר ההתחשבות- הצבת האנדרטה מלווה גם בפגיעה פיזית בטבע.

rosba74

New member
מהאתר של הסטיל, בבקשה:

ברגע נדיר של הסכמה ושיתוף פעולה בין מועדוני הצלילה באילת, ההתאחדות הישראלית לצלילה וארגוני "שמירת הטבע" השונים (כנראה בהיסח הדעת) הוחלט כי אחת מספינות הטילים ה"סופה" תהפוך לאתר צלילה ותקיים את דברי הנביא: וכיתתו סטי"ליהם לאתרי צלילה מלאכותיים..."
ביום אביבי של שנת 94 הוטבע הסטי"ל סופה בחוף אלמוג, מול המרינה הדרומית "תור-ים" והפך לאחד מאתרי הצלילה הפופולאריים באילת. על הסטי"ל מצויות גם שתי אנדרטות האחת לזכר אחד מלוחמי השייטת שנפל בפעולת אנצרייה בלבנון והשניה לזכרו של מדריך צלילה שנהרג בפיגוע במלון פארק בנתניה.

אז דעתכם שונה, מדעתם של ההתאחדות לצלילה, וארגוני שמירת טבע אחרים, ומועדוני צלילה שונים.

אני כצולל דיי מתחיל, והרבה צוללים מתחילים אחרים, דיי נרתעים כשרואים אנדרטאות של מתים, שמטרתם
להתריע שמקום זה יכול להיות גם מסוכן.

כמו גם, כשרואים אנדרטאות ליד הכבישים, במקומות מסוכנים, זה דיי מרתיע, גם אם יש לי נסיון של 21 שנה בנהיגה,
של אולי 100-200 אלף קילומטר, כמעט ללא תאונות, וללא עברות תנועה כמעט, לראות אנדרטאות עד הכבישים ובמיים דיי מרתיע.

bkeilat

New member
אני מקווה שאתה כותב את זה רק מחוסר ידיעה

אני מניח שהטבעת הסטי"ל היתה על דעת כל הגורמים שהזכרת. לא הייתי באילת ב-1994. אבל התוספת של האנדרטאות, ובמיוחד האחרונה - גדולה, בוטה ומכוערת על התורן - לא היתה על דעת אף אחד חוץ ממועדון מרינה דייברס והיתה (ונשארת) מקור להרבה מאד כעסים בקרב צוללים פרטיים ומועדוני צלילה אחרים, והן בין חלק מהגורמים שהזכרת.

rosba74

New member
העתקתי את זה מכאן:

http://www.reefdivinggroup.co.il/NewsSystem/news/news_item.asp?NewsID=88

תתווכח איתם, אני לא מביע דעה, לא יודע מי הטביע, לא יודע מי שם שם את האנדרטאות,

ולמעשה ב 94 הייתי בצבא..

אני סך הכל צולל דיי מתחיל, ורק העתקתי את העובדות מאתר זה.

למעשה אני לא הכי מבין גם בתחום העבודה שלי, וכמה שאני לומד יותר, מבין שיש עוד הרבה מה ללמוד ולאן להתפתח בכל תחום...
רק לתת כבוד למדתי, גם לסטיל, גם לצלילה, וגם לנושאים אחרים..

rosba74

New member
לא יודע מה זה האמפיביים, לא צללתי שם.

אבל לתת כבוד לאחרים, ולמה שהם מייצגים , למדתי..

הם הגוף המחליט, וזו זכותם.

אתה יודע יש כאלה דברים כמו מדינה, חוקים, ואם הם הגוף שקובע, אז אין מה לעשות.

yud4dive

New member
למה אתה חושב שקבוצת הריפ קובעים את החוקים?

בגישה שלך לא ישאר שום דבר טיבעי. כל מסלול, נהר ושביל, ישובץ בשלטים, אנדרטאות ומי יודע מה עוד.

למעלה